enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:14 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:48 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
12:57 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
22:31 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:07 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:01 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türkiye, bugün içeride ve dışarıda hayal edilen şeyleri başarmaya, gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
20:11 Devlet Bahçeli’den tarihçi ve yazar İlber Ortaylı için taziye mesajı
10:04 Yurt genelinde sıcaklıklar artıyor
09:30 “Türkiye’nin gazı kesilebilir”
19:24 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
17:09 Güvenlik kaynakları: Türkiye savaşın tarafı değildir
16:44 İlber Ortaylı hayatını kaybetti
13:12 MSB: İran’dan ateşlenen mühimmat imha edildi
13:08 CENTCOM: Irak’ta düşen ABD uçağında 4 mürettebat öldü
12:18 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
09:03 İstiklal Marşı 105 yaşında
12:59 Okullarda ikinci ara tatil bugün başlıyor
10:46 8 ülkenin bakanlarından Mescid-i Aksa hakkında ortak bildiri
23:20 Küresel Güç Rekabeti ve Bölgesel Jeopolitik Süreçlerde Türk Teşkilatı’nın Rolü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ankara, Mısırlı muhalif medyaya Sisi eleştirilerini ‘yumuşatma’ telkininde bulundu iddiası

Ankara, Mısırlı muhalif medyaya Sisi eleştirilerini ‘yumuşatma’ telkininde bulundu iddiası
19.03.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Türk yetkililerin, topraklarındaki Mısırlı muhalif medyaya, Kahire rejimine yönelik eleştirilerini “yumuşatması” telkininde bulunduğu bildirildi.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘EuroNews‘den aktardığı haberine göre, Türkiye’nin Mısır ile ilişkileri normalleştirmek için adımlar attığına dikkat çeken Fransız Haber Ajansı (AFP), İstanbul’un sön dönemde hükümetlerine karşı muhalif yayınlarını sürdüren Mısır, Suriye, Yemen ve Libya gibi Arap ülkelerindeki muhalif medyanın adeta merkezi haline geldiğini yazdı.

İstanbul’da, Mısırlı liberal muhalif televizyon kanalı, Ayman Nour’un sahibi olduğu, “El-Sharq”, Müslüman Kardeşler’in yayın organı “Vatan” ve “Mekameleen” gibi üç televizyon kanalının bürosu olduğunu kaydeden AFP, Türk yetkililerin, muhalif bu medyaya Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi aleyhine yapılan yayınların tonunun düşürülmesi tavsiyesinde bulunduğunu duyurdu.

AFP’ye konuşan Ayman Nour, Türk hükümeti temsilcileriyle yapılan görüşmeyi teyit ederek, Türk yetkililerin Sisi’ye yönelik eleştiri dozunun düşürülmesini arzu ettiklerini söyledi.

Medyanın basınla ilgili etik kurallarına uygun davranacağını söyleyen Nour, Türk yetkililerin muhalif medyanın bürolarını kapatıp, gazetecilerini sınır dışı etme tehdidinde bulunduğu yolunda basında çıkan haberlerin ise gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Görüşmenin “medeni” bir ortamda gerçekleştiğini kaydeden Nour, kendilerine yönelik bir ültimatomun gelmediğini ifade etti ve “Kanalların bürolarının kapanma ihtimali veya muhalif gazetecilerin sınır dışı edilmesi konusu gündeme gelmedi.” dedi.

Türkiye muhalif medyadan ne istedi ?

AFP, isminin açıklanmasını istemeyen diğer muhalif Mısırlılara dayanarak, Türk yetkililerin, bazı programların kaldırılması ve yine bazı sunucuların görevden alınması konusunu Mısırlı muhalif medya temsilcileriyle yapılan görüşmelerde gündeme getirdiğini bildirdi.

Yine bu yönde konuşan muhaliflerden birisi, Türk yetkililerin önerisini kabul edilmediğini belirterek, “Bütün seçenekler açık. Kabul edemeyeceğimiz koşullar dayatılırsa, gerekirse İstanbul’u terk ederiz, başka bir ülkeye gideriz.” dedi.

Türkiye ve Mısır arasındaki ilişkiler, 2013 yılında Müslüman Kardeşler örgütünün desteklediği Muhammed Mursi’ni Cumhurbaşkanlığı görevinden düşürülmesinin ardından gerginleşmişti.

İki ülke, son yıllarda özellikle Libya konusunda derin görüş ayrılığına düşmüştü.

Dışişleri Bakanlı Mevlüt Çavuşoğlu, 12 Mart’ta Mısır ile ilk diplomatik temasın kurulduğunu açıklamış, Mısır ise yumuşamanın sağlanması için Ankara’dan daha fazla adım atılmasını beklediğini bildirmişti.

[TÜHA Haber Ajansı, 20 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.