enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:11 e-Birliktelik kampanyasıyla 12 bin işletmeye 21 milyon destek
00:53 Mamdani’den Farage’a: Epstein dosyaları ardından yapay zeka ile üretilmiş görüntüler yayılıyor
00:52 Zelenskiy: ABD, barış anlaşması için Rusya ve Ukrayna’ya Haziran ayına kadar süre verdi
00:39 Umman görüşmesi: İran ve ABD nükleer müzakereleri sürdürme kararı aldı
00:34 Eurobarometer anketi: Avrupalılar için savaşlar ve dezenformasyon en büyük endişe kaynağı
00:21 Orta Asya’da Su ve Enerji Güvenliği: İklim Değişikliği ve Bölgesel Kırılganlıklar
00:15 Macron’u hedef alan Rus dezenformasyonu: Epstein skandalı iddiaları
00:13 2026 Kış Olimpiyatları Milano ve Cortina’da geçit törenleriyle başladı
10:40 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan hafta içi gündemin öne çıkan haberleri
08:38 Su Politikaları Derneği: Ankara’da su krizi riski yok
08:31 Doç. Dr. Zeki KARATAŞ: Uzun Dönemli Bakım Hizmetlerinin Finansman Modelleri
07:38 Suriye’de Yeni Dengeler ve Kandil’in Yanlış Hesabı
07:33 Yıkımın Ardından Hatay’da Hem Depremzede Hem Şehir Plancısı Olmak
00:49 İkili ilişkilerin kapsamını aşan çok katmanlı ziyaretler
00:47 KKTC Cumhurbaşkanlığı’nda Yunanca Sayfa: İletişim mi, Siyasi Tercih mi?
00:11 “Asrın felaketi” olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023’teki deprem bölgesinde 200 bin kişi sahada görev yaptı
00:07 Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye’ye geliyor
07:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP’li belediyeler, ellerindeki suyu millete ulaştıramıyor”
06:39 SGK prim borcu tecil ve taksitlendirme işlemlerinde peşinat şartı kaldırıldı
06:21 (BDDK), kredi kartı limitlerinde eğitim ve sağlık harcamalarını istisna kapsamında tuttu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Hattında Ön Çalışmalar Tamamlandı”

“Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Hattında Ön Çalışmalar Tamamlandı”
01.05.2024
A+
A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Yolcu taşımacılığında da yıllık ortalama 19,5 milyon olan yolcu sayısını 270 milyona çıkarmayı planlıyoruz” dedi. 

TÜHA /TÜRKUAZ İnternational News Agency

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU AÇIKLADI - BÖLGESEL - Medya  Gazetesi

22 Yılda Demiryollarına 57 Milyar Dolar Yatırım Yaptık

yollarının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Cumhuriyetin ilk yıllarında olduğu gibi yeniden Devlet Politikası haline getirdiklerinin altını çizen Uraloğlu, “2002 yılından bu yana demiryollarında yük ve yolcu taşımacılık oranlarını arttırmak üzere büyük projeler hayata geçirdik. 22 yıl içinde demiryollarına 57 milyar dolar yatırım gerçekleştirdik. Mevcut konvansiyonel demiryolu hattımızı komple yeniledik. 2002’de devraldığımız 10 bin 948 kilometre olan demiryolu uzunluğumuzu 13 bin 919 kilometreye çıkardık. 2 bin 251 kilometre Yüksek Hızlı ve Hızlı Tren Hattı inşa ettik. Ülkemizi, Yüksek Hızlı Tren işletmeciliği ile tanıştırdık ve Avrupa’da 6., Dünya’da 8. Hızlı tren işletmecisi yaptık. Uzun yıllar vatandaşlarımızın tercih etmediği demiryolu seyahatlerini artık hızlı ve konforlu seyahat isteyenlerin ilk adresine dönüştürdük. Yüksek hızlı trenler ile hizmete girdiği 2009 yılından bu yana ülkemizin nüfusu kadar insanı yani 85 milyon yolcu taşıdık.” açıklamasında bulundu.

“Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Hattında Ön Çalışmalar Tamamlandı”

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattıyla birlikte Mersin-Adana-Gaziantep ve Halkalı-Kapıkule gibi hızlı tren hatlarında da yaklaşık 3 bin 800 kilometrelik demiryolu hattında da yapım çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Uraloğlu, Ayrıca Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Hattı projesini gündeme alarak ön proje çalışmalarını tamamladıklarını söyledi. Süper hızlı tren hattının güzergah uzunluğunun 344 kilometre olacağını belirten Uraloğlu, Saatte 350 kilometre hıza ulaşacak trenler ile seyahat süresini 80 dakikaya indirmeyi planladıklarını belirtti.

“Yolcu Sayısını 270 Milyona Çıkarmayı Planlıyoruz”

Gebze’den başlayıp Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçerek İstanbul Havalimanı’na ve son olarak Çatalca’ya ulaşacak Kuzey Marmara Hızlı Tren hattı projesini de planlar arasına aldıklarını belirten Uraloğlu, konuşmasın şöyle sürdürdü:

“Demiryollarımız çağın gerektirdiği değişimi yakaladı ve dinamik bir yapıya kavuştu. 2053 yılı hedeflerimiz doğrultusunda da Demiryolu hat uzunluğumuzu 28 bin 590 kilometreye yükseltmeyi planlıyoruz. Karayollarındaki yüzde 72’lik yük taşımacılığının payını yüzde 57 düşürmeyi, Demiryollarının yüzde 5 olan taşımacılık payını yüzde 22’ye çıkarmayı hedefliyoruz. Yolcu taşımacılığında da yıllık ortalama 19,5 milyon olan yolcu sayısını 270 milyona çıkarmayı planlıyoruz. Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattımızın açılışını gerçekleştirdiğimizde, ülkemizin bir prestij projesini daha başarıyla tamamlamanın gurunu yaşayacağız. Ülkemiz adına çok büyük ve önemli bir projeyi daha hayalden gerçeğe dönüştüreceğiz. Az önce de belirttiğim üzere Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattımızın, güzergâhı üzerindeki tüm bölgenin kalkınmasında adeta bir lokomotif olacak, ticaret ve turizm açısından bölgeyi harekete geçirecektir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.