enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:49 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
23:39 Kaynaklar: Trump, Azerbaycan ve bazı Orta Asya ülkelerini İbrahim Anlaşmaları’na dahil etmek istiyor
23:30 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
22:32 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
22:13 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
22:02 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
21:51 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
21:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
10:53 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
10:38 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
07:52 Komisyonun Aşırı Siyasi Mücadeleye Alet Edilme Riski
07:32 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
07:21 ABD-Çin Teknoloji Savaşında Nvidia Denklemi: H20 Çiplerinde Tedarik Sorunu
07:21 ‘Yazı Tura Tiyatro’ Ayvalık Turnesinde
07:18 Unutulan Büyük Türkçe Ustası: Refik Halit KARAY
07:11 Doğu Türkistan’da neler oluyor? Doğu Türkistan sadece Doğu Türkistanlıların davası değil, Türklerin en büyük davası olması gerekiyor…
06:50 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik “kooperatif” soruşturması kapsamında 65 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.
06:38 Bakan Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
05:09 Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvuru hakkının getirildiği 23 Eylül 2012’den 30 Haziran 2025’e kadar yapılan 686 bin 484 bireysel başvurudan 573 bin 180’ini sonuçlandırdı.
03:24 “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulacak komisyonun ilk toplantı tarihi belli oldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ankara ile Atina arasında güvenlik mekanizması

Ankara ile Atina arasında güvenlik mekanizması
02.10.2020
A+
A-

TÜHA HABER / NATO, Türk ve Yunan askeri teknik heyetler arasında üç haftadır sürdürülen görüşmeler sonucunda, askeri gerilimi yatıştırmaya yönelik bir güvenlik mekanizması üzerinde anlaşıldığını açıkladı.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa)’ya dayandırdığı haberine göre, NATO, Türkiye ile Yunanistan arasında Doğu Akdeniz ve Ege’deki askeri gerginliğin yatıştırılmasına yönelik sürdürülen görüşmelerde ortak bir güvenlik mekanizması üzerinde anlaşmaya varıldığını bildirdi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Doğu Akdeniz’de askeri gerilimin yatıştırılmasına, hadise ve kaza riskinin azaltılmasına yönelik üzerinde uzlaşılan mekanizmayı memnuniyetle karşıladığını belirterek bunun Türkiye ve Yunanistan’ın yapıcı katılımları sonucunda başarıldığını kaydetti. Stoltenberg, her iki müttefikle yakın temasta kalmayı sürdüreceğini belirtti.

Stoltenberg, söz konusu güvenlik mekanizmasının mevcut anlaşmazlıkla ilgili diplomatik çabalara alan açılmasına da yardımcı olacağını kaydetti.

MSB: Bir sonraki toplantı 5 Ekim’de

Türk Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada da heyetler arasında “ayrıştırma usullerinin” ele alındığı toplantılar sonucunda “genel ilkelerde” ortak anlayışa varıldığı kaydedildi.

Açıklamada, “Doğu Akdeniz’deki unsurların emniyetle görev yapmalarına yönelik icra edilecek koordinasyonun teknik detaylarının görüşüleceği bir sonraki toplantının 5 Ekim 2020’de NATO Karargâhında yapılması planlanmaktadır” denildi.

Türk ve Yunan tarafından askeri teknik heyetlerin yürüttüğü görüşmeler 10 Eylül’de NATO’nun Brüksel’deki merkez karargahında başlatılmıştı. Görüşmeler sonucunda üzerinde uzlaşılan güvenlik mekanizması deniz ya da havada olası gerilimlerin yatıştırılması için bir acil durum telefon hattı oluşturulmasını da içeriyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 02 Ekim 2020] 

Pelin Çift İle Gündem Ötesi

‘Pelin Çift ile Gündem Ötesi’ her Cuma saat 23.25’te TRT 1 Ekranlarında.. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.