enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:18 Zelenski Ankara’da: Bölgesel Dengelerde Diplomatik Arayış
09:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere Güney Afrika Cumhuriyeti’nde…
00:59 “Futbolda bahis” iddiasına ilişkin yürütülen soruşturmda 8’i tutuklu 17 hakem hakkında (MASAK) raporu hazırlandı…
00:44 Bakan Tunç: Çocuklarımızın güvenli bir geleceğe adım atmaları hepimizin ortak amacıdır
00:42 Radikal Hakaret Siyasetinin Amacı Ne?
00:30 Ankara Gıda Kontrol Laboratuvarı’nda, yılda yaklaşık 1 milyon 800 bin gıda analizi yapılıyor.
00:20 Yerel Yönetim Reformu Yaklaşırken…
00:16 Soykırımın yükü Gazzeli kadınların omzunda
00:15 İstanbul Fatih’te bir otelde konaklayan 4 kişilik Böcek ailesinin ölümüyle ilgili, otel sahibi ve bir otel çalışanı tekrar gözaltına alındı
00:07 Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee Jae-myung Türkiye’ye gelecek
00:05 Gazze’de 11 Ekim’de ateşkesin yürürlüğe girmesinden bu yana İsrail’in saldırılarında hergün çocuklar öldürülüyor…
17:26 Tarihi komisyon İmralı’ya gidiyor
11:33 Türkiye’den Yunanistan’a sert tepki: Hukuksuz oldu bitti girişimleri reddediyoruz
00:57 Bakan Tekin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Bakanlığının 2026 yılı bütçesine ilişkin sunumunda konuştu…
00:56 Vuçiç hakkında suç duyurusu: Saraybosna’da ‘İnsan Safarisi’
00:48 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nüfus artış hızımız azalıyor
00:40 Özgür Özel ile Ekrem İmamoğlu anlaştı mı?
00:39 Kosova’da siyasi kriz: Hükümet yeniden kurulamadı, erken seçim kapıda
00:32 Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğu, Meclis toplantısına eski ve yeni içme suyu borularını getirdi…
00:26 Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı 2026’da iki kez yapılacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ankara beyaz gelinliğine büründü!

Ankara beyaz gelinliğine büründü!
06.02.2023
A+
A-

Ankara’da etkili olan kar yağışı sonrası her yer beyaz örtüyle kaplanırken, kartpostallık görüntüler oluştu.

Uzun zamandır kar yağışını beklediklerini belirten Ankara Cemiyet hayatının tanınmış siması Gülten Bıçakçı; Merik Konağı “Altın Köşk”te hatıra fotoğrafları çektirerek sosyal medya hesabından bunları yayınladı.Kar’ın kaplandığı Merik Konağı “Altın Köşk” ve çam ağaçlarının görüntüsü kartpostalları andırdı. Gülten Bıçakçı yazısında; Çok bekledik. Kurak geçen bir kışın ardından şuan 10-15 santimetreyi bulan bir kar kalınlığı var. Ankara sanki beyaz bir gelinliğe büründü. Bilkent semtinde, yapıldığı 1966 yılından beri önünden her geçeni merakla kendisine baktıran Merik Konağı’na gelerek burada arkadaşımla güzel bir çekim yaptık. Bu güzelliği herkesin görmesi içinde sosyal medya hesabından fotoğraflarımı paylaştım” dedi.

MERİK KONAĞI “ALTIN KÖŞK” HAKKINDAAltın Köşk‘ olarak da bilinen yapı, Amerika’ da yaşayan iş adamı Ali Rıza Bozkurt tarafından yaptırılmış. Bu evin zenginlik gösterisi, atalarımızın yarattığı mimarlık, süsleme sanatının uygulanmasıdır. Altın Köşk’ün tamamen ahşap olan dış cephesi Amerika’dan getirtilen ve 500 yılda yetişen “kızıl ağaç” (red wood) denilen nadide bir ağaç türünden yapılma.

Köşk, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından müze statüsü verilerek 25 Kasım 2008 tarihinden bu yana “Anadolu Mimarlık ve Mobilya Kültürel Miras Müzesi ve Araştırma Merkezi“ olarak hizmet veriyor. Bu şatafatlı yapıda, düğün, nişan vs. organizasyonları da yapılıyor, düğün fotoğrafları için de sıklıkla tercih ediliyor. Ücretsiz gezilebilen Altın Köşk, Bilkent’teki İhsan Doğramacı Bulvarı’nda ziyaretçilerini bekliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.