enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:44 Kitap: Avcı Kekliği ‘Evveli Aşk, Ahiri Aşk Vesselam’
07:42 ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci: “Uzun süredir yapılan yatırımlar 2026’da devreye girmeye başlayacak”
06:27 ASELSAN tarafından üretilen Hava Trafik Kontrol Radar Sistemi HTRS 100, Şam’da uçuş güvenliğini sağlayacak
06:07 İzmit Körfezi’nin geleceği “Dijital İkiz Projesi” ile şekillenecek; Türkiye ve Marmara için örnek model
00:25 Yapay Yağış ve Yağış Artırma Çalışmaları
00:05 CHP’li Meclis Üyesi İstifa Etti, AK Parti’ye Katıldı
21:46 ABD merkezli İran İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı (HRANA), “İran’daki eylemlerde ölenlerin sayısı 5 bin 2’ye yükseldi”
21:24 Meteorolojiye göre İzmir’de yağış alarmı sürüyor
16:48 Türk Kızılay’ın Gazze’ye gönderilmek üzere hazırladığı, 20. “İyilik Gemisi”, Mersin’den yola çıktı…
15:23 Televizyonun görsel dili TRT Akademi’de şekilleniyor
14:49 Hafta sonu ülke genelinde hava nasıl olacak?
14:21 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “bilirkişilik başvuru süresini 16 Şubat’a kadar uzattık”
14:06 Türkiye’nin Stratejik Ekseni ve İstikbal Programı için Düşünceler…
13:20 İnsanlar arasındaki iletişimin özü sevgi ve saygıya dayanmaktadır.
00:32 Hollanda’da kur’an yakmaya yargıçlar bile “Mübah” diyor…
00:19 Rusya’da Türk dizileri paniği!
21:51 Ege’de Sağanak Felaketi: Sel Değil, İhmal Taştı
21:21 Türkiye Yelken Ligi Techno 293 Sınıfı 2. Ayak Yarışları Foça’da Düzenleniyor
21:00 TBMM Başkanı Kurtulmuş: “İran kendi sorunlarını çözebilecek büyük bir tarihi müktesebata sahiptir”
20:19 Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan vatandaşlar zam farkları yarın
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ANGİKAD’ın “Girişimcilik Yolu” Projesi Kadın Girişimciler Günü’nde başlıyor…

ANGİKAD’ın “Girişimcilik Yolu” Projesi Kadın Girişimciler Günü’nde başlıyor…
23.11.2022
A+
A-

Girişimcilik başta olmak üzere kadının her platformda söz sahibi olması ve güçlenmesi için çalışan Ankara Girişimci İş Kadınları Derneği (ANGİKAD)’ın, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü desteğiyle yürüttüğü “Girişimcilik Yolu” projesinin ilk dersi 19 Kasım Dünya Kadın Girişimciler Günü’nde başladı.

Kadınların iş hayatında var olması için hayata geçirdiği projelerle kız öğrencilere rehberlik eden, eğitim ve burs olanaklarıyla destekleyen ANGİKAD, girişimci adayı kadınlara eğitim ve mentorluk desteği sağlayacak “Girişimcilik Yolu” projesi kapsamında başvuruları değerlendirerek girişimci olmak isteyen adayları seçti.

Resim önizlemesi

ANGİKAD’dan Geleceğin Kadın Girişimcilerine Eğitim

Geleceğin iş kadınlarına girişimcilik yollarını çizerken rehberlik edecek, destekleyecek, bilgi ve deneyimlerin aktarılacağı eğitimler, Dr. Ayşe Kuyrukçu ve Ece Özen Akan’ın vereceği “Girişimcilikte Temel Kavramlar” dersi ile Aydın Kurs’ta başladı. İki aşamalı gerçekleşecek eğitimlerin sonrasında seçilen girişimci adayları melek yatırımcılarla bir araya gelecek.

Resim önizlemesi

Proje ile kadın girişimciliğinin teşvik edilmesini amaçlandıklarını dile getiren ANGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Hande Öztürk, “Ülkemizin sürdürülebilir kalkınması için kadınların iş dünyasında eşit bir şekilde var olması, potansiyellerinin açığa çıkarılması ve geliştirilmesi gerekiyor. ANGİKAD olarak ulusal ve uluslararası birçok kuruluşla iş birliği içinde kadın girişimciliği konusunda projeler geliştiriyoruz. Girişimcilik Yolu projemizin çok değerli eğitmenlerimiz ve özel konuklarımızın yer aldığı eğitim programı Dünya Kadın Girişimciler Günü’nde başladı. Derneğimiz için çok kıymetli olan bu projeye emek veren Girişimcilik Yolu komitemize ve destek olan tüm dostlarımıza teşekkür ediyor, başarılar diliyoruz” diye konuştu.

Ali Fikret

Gazeteci * Ali Fikret ER

[TÜHA Haber Ajansı, 23 Kasım 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.