enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:56 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
07:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
07:49 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi…
07:38 Cumhuriyetin 102. Yılında: Şahi’den KAAN’a Uzanan YolFatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
07:22 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
07:17 TBMM Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek…
07:00 Lübnan Ne Yapmak İstiyor?
00:26 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
00:14 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: Bahis soruşturması yaklaşık 3 bin 700 sporcuyla devam edecek
20:45 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), “5. Küresel Medya Buluşması” Alanya’da başlıyor
07:56 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
07:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
07:24 Trump-Xi Görüşmesi: Soğuk Barış mı? Denge Arayışı mı?
00:56 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Deprem Bölgesi Değerlendirme Toplantısı”nda konuştu…
00:45 Hakan Fidan Irak’ı ziyaret edecek
00:41 Beşiktaş Kulübü olağan idari ve mali genel kurulu, bugün gerçekleştirilecek…
00:31 İletişim Başkanı Duran: Ortak geleceğimizi inşa etmeye kararlıyız
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “İstanbul’da yüksek seyreden kira fiyatlarının hepimiz farkındayız”
00:17 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu Bakü’de Genç MÜSİAD’ın organizasyonu’nda konuştu…
00:12 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Suriye’ye dönenlerin sayısı 550 bini buldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Anastasiadis’ten Tatar’a görüşme çağrısı

Anastasiadis’ten Tatar’a görüşme çağrısı
20.10.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Kıbrıslı Rum lider, Kuzey Kıbrıs’ta Cumhurbaşkanlığına seçilen Ersin Tatar’ı tebrik ederek BM’nin müzakerelere yeniden başlama girişimine destek vermeye çağırdı. 

(TÜHA) Türkuaz Haber Ajansı’nın (DW,AFP/BK,BÖ)’ye dayandırdığı habere göre, AB üyesi Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, Kuzey Kıbrıs’ta cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan Ersin Tatar’a tebrik mesajı gönderdi.

Kuzey Kıbrıslı seçmenin kararına tam saygı duyduklarını belirten Anastasiadis, Tatar’ı tebrik ederek mümkün olan en kısa sürede kendisiyle bir tanışma toplantısında bir araya gelmek istediğini ifade etti.

“Hazır ve kararlıyım”

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Ada’nın yeniden birleşmesi hedefiyle müzakerelere yeniden başlanması çağrısına da atıfta bulunan Anastasiadis, Tatar’ı bu girişimi desteklemeye çağırdı. Rum kesimi lideri, Guterres’in müzakerelere üç yıllık aranın ardından yeniden başlama çağrısına yanıt vermeye “hazır ve kararlı” olduğunu belirterek “Sayın Tatar’ın da aynı istekliliği göstermesini umut etmek istiyorum” dedi.

Kuzey Kıbrıs'ta Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Ersin Tatar

Kuzey Kıbrıs’ta Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Ersin Tatar

Türkiye’nin desteklediği Ersin Tatar, seçimlerin pazar günü düzenlenen ikinci turunda yüzde 51,7’lik oy oranıyla Cumhurbaşkanı seçilmiş, görevdeki Mustafa Akıncı’nın oy oranı yüzde 48,2’de kalmıştı.

Türkiye “federasyona yokuz” demişti

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Ada’da barış görüşmelerinin başlatılması için girişimi Kuzey Kıbrıs’taki seçimlerin ardından başlatacağını açıklamış, Türkiye ise Ada’da federasyon seçeneğini müzakere etmeyeceklerini açıklamıştı. Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Kıbrıs meselesinde artık federasyon için müzakere etmeyeceğimizi defalarca söyledik. Başarısız olacak yeni bir maceraya atılmanın anlamı yoktur” açıklaması yapmıştı.

Ada’da taraflar arasında İsviçre’de yürütülen son görüşmeler 2017 yılında başarısızlığa uğrayarak sonlandırılmıştı.

[TÜHA Haber Ajansı, 20 Ekim 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.