enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:10 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
07:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
07:49 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
07:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” mektubları şehit ailelerine ulaştırılıyor…
07:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları Gençlerin Geleceğini Çaldı!”
07:35 İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve saldırganlık yalnızca Filistin’le sınırlı kalmamış, Tahran, Beyrut, Şam ve Sana’ya yönelik hamlelerle bölgesel bir boyut kazanmıştı.
07:34 Gazze’ye kara harekâtı: İsrail’in hedefleri ve riskler
07:08 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
07:06 TBMM’de Tarihi Soru: Terörsüz Türkiye Gerçekten Mümkün Mü?
07:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
23:11 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
22:58 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
07:25 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
07:18 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
07:17 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
07:03 Alışılmış Ezber Döngüsü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Amsterdam Yunus Emre Enstitüsü’nde konser gecesi

Amsterdam Yunus Emre Enstitüsü’nde konser gecesi
16.10.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Amsterdam Yunus Emre Enstütüsü’nde, Hollanda’nın en önemli bestecilerinden Theo Loevendie’nin Türk müziğinden esinlenerek bestelediği “Metamorph” adlı eserinin seslendirildiği konser Hollandalı dinleyicilerden büyük beğeni aldı.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (TRT Haber’den aktardığı haberine göre, Program öncesi bir konuşma yapan 91 yaşındaki ünlü besteci Theo Loevendie, Türk kültürünü çok iyi tanıdığını ve yaptığı besteleriyle Hollanda ile Türkiye arasında bir köprü kurduğunu belirterek bu yaptığı bu müziğin Hollandalılar için de didaktik bir değeri olduğunu belirtti.

Theo Loevendie 1952 senesinde ilk defa İstanbul”a müzikyapmak için gelmiş ve orada tanıştığı ve sonrasında evlendiği Türk eşiyle uzun yıllar Türkiye”de yaşamış, evlat sahibi olmuş, müzik yaşamında ve bestelerinde de her zaman Türk müziğinden esinlenmiştir.

Amsterdam Yunus Emre Enstitüsü'nde konser gecesi

Theo Loevendie’nin farklı kombinasyonlarla çeşitli müzisyenlerden oluşan bir orkestrayla sunduğu eserler, İskoç asıllı klarinet sanatçısı Jean Johnson , Rus asıllı piyano sanatçısı Ilona Timochenko ve Hollandalı viyolonist Roeland Jagers”dan oluşan “Metamorphose” üçlüsü tarafından klasik müzik ve caz müziği arasındaki geçişlerle sahnelendi.

Konserde, ünlü besteci Mozart”ın ünlü Türk Marşının yanısıra 1943 senesinde Sobibor toplama kampında ölen Hollandalı besteci Leo Smit ve Amsterdam Konservatuarının kurucularından Julius Engelbert Röntgen”in besteleri de yer aldı
Program sonunda ünlü sanatçıya alkışlar ve çiçekler eşliğinde teşekkür edilirken, seçkin davetlilere Amsterdam Yunus Emre Enstitüsü tarafından hazırlanan ikramlıklar sunuldu.

[TÜHA Haber Ajansı, 16 Ekim 2021]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.