enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:43 Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Karayılan’dan Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
07:39 Gazeteci-Yazar Merve GÜRBÜZ, “İran, modern savaş teknolojisinin gerisinde mi kaldı?”
07:38 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
07:02 Gazeteci – Yazar Bekir AĞIRDIR, “Bahçeli’nin yeni anayasa çağrısı, yalnızca metin değişikliği değil; seçim sistemi, parti yasası ve meclis iç tüzüğü”
07:00 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:36 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:19 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:58 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
09:17 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:00 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:49 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:13 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
07:27 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
11:18 Devlet Bahçeli: İsrail, saldırılarını coğrafyanın her yerine taşımaktadır
10:32 UHA/  İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
10:04 Su, Suyun Önemi Türkiye’de Su Politikaları ve Su Sorunu Üzerine Kısa Anımsatmalar…
07:48 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’dan SS. İzmit Sanayi Sitesi’nde sanayi sitesinde inceleme ziyareti
07:46 İsrail-İran saldırılarının boyutu ne ve hangi hedeflere yönelik yapılmıştır?
07:42 İsrail-İran saldırıları askeri perspektiften ne anlama gelir?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Amerikan Banka İdaresi Enstitüsü’nden Paratika’ya büyük ödül

Amerikan Banka İdaresi Enstitüsü’nden Paratika’ya büyük ödül
15.12.2022
A+
A-

Finansal hizmetler sektörü için araştırmalar, eğitimler ve etkinlikler düzenleyen ABD merkezli Banka İdaresi Enstitüsü (BAI) tarafından düzenlenen Küresel İnovasyon Ödülleri’nde, Paratika’nın Türkiye’de ilk, dünyada ise ilk 10 arasında yer alan “Paya Dayalı Kitle Fonlama Online Ödeme Altyapısı” projesi ödüle layık görüldü. Bu yılki BAI ödüllerinde Türkiye’den ödül alan tek firma da olan Paratika’nın bu projesi, böylelikle ulusal ve uluslararası arenada toplam 4 ödülün de sahibi oldu. Türkiye’de online ödeme sistemleri ekosisteminin kurucularından Payten Türkiye’nin ödeme kuruluşu Paratika’nın “Paya Dayalı Kitle Fonlama Online Ödeme Altyapısı” projesi, 90 yılı aşkın süredir küresel çapta finansal hizmetler ve bankacılık sektörünün gelişimine büyük katkı sağlayan dünyanın saygın kuruluşlardan ABD merkezli Banka İdaresi Enstitüsü (BAI) tarafından inovasyon alanında verilen BAI 2022 Küresel İnovasyon Ödülleri’nde ödemeler kategorisinde en yenilikçi proje seçildi. Dünyanın dört bir köşesinde faaliyet gösteren finans şirketlerinin katıldığı, küresel çapta en inovatif finansal hizmet projelerinin ödüllendirildiği ve bu yıl 12.’si gerçekleşen BAI 2022 Küresel İnovasyon Ödülleri’nde finale kalan 27 finans şirketi arasından seçilen, Paratika’nın “Paya Dayalı Kitle Fonlama Online Ödeme Altyapısı” Türkiye’de ilk olma özeliği taşırken dünyada da ilk 10’da yer alıyor. Paratika BAI 2022 Küresel İnovasyon Ödülleri’nde bu yıl Türkiye’den ödül alan tek firma oldu.

Amerikan Banka İdaresi Enstitüsü’nden Paratika’ya ödül Payten Türkiye Ülke Lideri ve Paratika CEO’su Burak Kutlu, aldıkları ödül hakkında yaptığı açıklamada, “Finansal hizmetler sektöründe dünyanın en inovatif projelerinin seçildiği BAI 2022 Küresel İnovasyon Ödülleri’nde, ödeme kategorisinde en yenilikçi proje ödülünü ülkemize kazandırmaktan ötürü mutlu ve gururluyuz. ‘Paratika Paya Dayalı Kitle Fonlama Online Ödeme Altyapısı’ projemizle daha önce kazandığımız Gümüş Stevie ve Altın PSM ödüllerine, geçtiğimiz temmuz ayında Avrupa’nın en iyi ticari ödeme sistemlerinin seçildiği MPE Ödülleri’nde “En İyi Ödeme Ortaklığı” ödülünü de eklemiştik. BAI tarafından verilen son ödül ile de projemiz ulusal ve uluslararası arenada toplam 4 ödülün sahibi oldu. Önümüzdeki dönem yeni projelerimiz ve ödüllerle sektörümüzü, üye işyerlerimizi ve bize güvenen herkesi gururlandırmaya devam edeceğiz demiştik. Bu sözümüzün arkasında duruyor, daha hevesli ve motive şekilde yenilikçi projelerimiz üzerinde çalışmaya devam ediyoruz. Bu başarılarda emeği geçen bütün ekip arkadaşlarımıza, projede iş birliği içinde olduğumuz tüm kuruluşlara ve bizi ödüle layık gören değerli jüri üyelerine teşekkür ederiz.” dedi.

 Proje, Türk girişimcilik ve yatırımcılık ekosisteminde yepyeni bir dönem başlattıParatika, Takasbank, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) ve fon platformları gibi paydaşların dahil olduğu Türkiye’nin ilk “Paya Dayalı Kitle Fonlama” projesi için atadığı özel Ar-Ge ekibi ile sektörde farklılık yaratan bir online ödeme altyapısı geliştiren Payten, Türkiye’deki girişimcilik ve yatırımcılık ekosisteminde yepyeni bir dönem başlattı. Projede, online platformlar üzerinden yenilikçi projelere yatırım yapmak isteyen herkesin ödeme işlemlerinin devlet kontrolünde, güvenilir ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirilmesi sağlanıyor.

 Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan projede kredi kartı ile yapılan tüm yatırımların ödeme süreçleri Paratika tarafından ülkemizdeki regülasyonları ve paydaşların ihtiyaçlarını gözeterek toplumsal fayda ve girişimcilik ekosisteminin sağlıklı bir şekilde büyümesi hedeflenerek tasarlandı. Paratika imzası taşıyan e-ödeme altyapısı, bir projenin veya girişim şirketinin ihtiyaç duyduğu fonu sağlamayı amaçlayan kitle fonlamasında girişimcileri ve yatırımcıları güvenli bir e-ödeme altyapısında buluşturuyor. Hâlihazırda sektörde uygulanan online ödeme altyapılarının ötesine geçen bu yenilikçi çözüm, kredi kartı ile yatırım ödemelerinin yapılmasını sağlarken yatırım süreci tamamlandığında fonların girişimciye ulaştırılmasına, hedeflenen yatırım tutarına ulaşılamadığında ya da hedeften fazla yatırım toplandığında gerekli iade işlemlerinin hızla ve şeffaflıkla gerçekleştirilmesine destek oluyor.

 Gazeteci* Ulaş Dağlıoğlu  

[TÜHA Haber Ajansı, 15 Aralık 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.