enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:31 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:07 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:01 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türkiye, bugün içeride ve dışarıda hayal edilen şeyleri başarmaya, gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
20:11 Devlet Bahçeli’den tarihçi ve yazar İlber Ortaylı için taziye mesajı
10:04 Yurt genelinde sıcaklıklar artıyor
09:30 “Türkiye’nin gazı kesilebilir”
19:24 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
17:09 Güvenlik kaynakları: Türkiye savaşın tarafı değildir
16:44 İlber Ortaylı hayatını kaybetti
13:12 MSB: İran’dan ateşlenen mühimmat imha edildi
13:08 CENTCOM: Irak’ta düşen ABD uçağında 4 mürettebat öldü
12:18 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
09:03 İstiklal Marşı 105 yaşında
12:59 Okullarda ikinci ara tatil bugün başlıyor
10:46 8 ülkenin bakanlarından Mescid-i Aksa hakkında ortak bildiri
23:20 Küresel Güç Rekabeti ve Bölgesel Jeopolitik Süreçlerde Türk Teşkilatı’nın Rolü
22:38 ABD ve İsrail’in Saldırıları, İran’ın Misillemeleri: Mühimmat Üretimi, Stok Derinliği ve Siyasi Dayanıklılık Testi
22:18 Savaş Nereye Gidiyor?
22:04 ABD/İsrail-İran Savaşı: Durum Değerlendirmesi
21:49 Hamaney’in “Büyük Şeytan” Doktrini: İran Dış Politikası ABD Algısı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Amerikalı bir radyocu, Biden ile yaptığı ve ekibi tarafından gönderilen soruları sorduğu röportajın ardından istifa etti

Amerikalı bir radyocu, Biden ile yaptığı ve ekibi tarafından gönderilen soruları sorduğu röportajın ardından istifa etti
11.07.2024
A+
A-

ABD Ulusal Radyosu “NPR” Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Philadelphia’lı yayıncı Andrea Lawful-Sanders’ın, ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı ve ekibi tarafından hazırlanan soruları sorduğu röportajın ardından istifasını sunduğunu bildirdi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Philadelphia kanalı röportajı, Biden’ın eski Başkan Donald Trump ile tartışmasından sonra medyaya ilk çıkışı olarak tanımladı.

Biden, 14 dakikalık röportajda siyah seçmenlerin gücünü vurguladı ve yönetiminin, siyah üniversiteleri desteklemek ve ilk siyah kadın Yüksek Mahkeme yargıcını aday göstermek gibi bazı başarılarını övdü.

NPR, Sanders ve bir başka sunucunun hafta sonu Biden kampanya ekibinin hafta başında kendilerine röportaj için sorular verdiğini itiraf ettiklerini belirtti.

Biden, Earl Ingram’ın programında Afrikalı Amerikalılarla ilgili aynı konular hakkında konuşmuş ve onlar için neler başardığını vurgulamıştı.

CNN’den Victor Blackwell ile yapılan ortak röportaj sırasında Blackwell hem Sanders’a hem de Ingram’a şu soruyu yöneltti: “Soruları Beyaz Saray’dan ya da kampanya ekibinden mi aldınız, yoksa soruları önceden göndermeniz mi istendi?” Bu soruyu sormamın nedeni ikinizi de eleştirmek değil, daha ziyade şunu öğrenmek istiyorum: Beyaz Saray şu anda Başkan’ın canlılığını ve etkinliğini kanıtlamaya çalışıp çalışmadığını bilmek istiyorum, bunu, Başkan’ın kendisine hangi soruların sorulacağını bilmesi için röportajdan önce soruları göndererek mi yapıyor?

“Sorular onay için bana gönderildi” diyen Lawful-Sanders, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bana sekiz soru geldi ve onayladığım dört tanesi seçildi.”

Ingram cevap vermedi, ancak cumartesi günü Associated Press’e ayrı olarak yaptığı açıklamada, Biden’ın yardımcılarının kendisine önceden dört sorudan oluşan bir liste gönderdiklerini söyledi.

Önceden belirlenmiş soru listenin kendisini tereddütte bırakmasına rağmen, “bu ABD Başkanı ile konuşma fırsatı olduğu için” görüşmeye devam ettiğini belirtti.

İtiraflar, Biden’ın yoğun baskı altında olduğu ve Donald Trump’a karşı geçen ayki tartışmada gösterdiği sallantılı performansın ardından hasar kontrolü yapmaya çalıştığı bir dönemde geldi.

Sanders daha sonra Facebook’ta yayınladığı kısa bir video ile cumartesi günü istifasını sunduğunu ve artık kanalda çalışmadığını vurgulayarak, “bu yolculukta rol oynayan” herkese teşekkür etti.

Philadelphia kanalı, iş ilişkilerinin sona erdiğini ayrıca duyurdu ve kanalın yöneticisi Sarah Lomax yaptığı açıklamada, 3 Temmuz röportajının “yönetimin bilgisi, istişaresi veya iş birliği olmaksızın yayıncı tarafından bağımsız olarak ayarlandığını” söyledi.”

İsminin açıklanmaması kaydıyla konuşan bilgili bir kaynağa göre bu itirafların yol açtığı tartışmaların ardından Biden’ın kampanya ekibi soru önermekten vazgeçme kararı aldı.

Biden’ın görev süresi boyunca, son yedi başkana göre daha az basın toplantısı ve medya röportajına katılması dikkat çekidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.