enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:10 Kocaeli Büyükşehir’le Suriye Rakka’da iftar bereketi
00:09 TBMM Başkanı Kurtulmuş, siyasi partileri ziyaret etti
00:07 Vakıflar Genel Müdürlüğünce, “Vakıf Başkanları İftar Buluşması” programı Ankara’da düzenlendi.
00:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son 23 yılda yaptığımız atılımla özellikle insansız teknolojilerde önemli bir seviyeye eriştik””
00:06 Gazeteci İlhan KARAÇAY: İftar sofralarını eleştirmem büyük yankı yaptı
00:06 TBMM Başkanlı Kurtulmuş, “Soykırımın durdurulması için maalesef bir şey yapılamıyor”
00:06 ABTTF Başkanı: HRW’nin hukukun üstünlüğündeki sorunlara dikkat çeken raporu Meclis gündeminde
00:06 Bakan Gürlek: Yargı bağımsızlığı vazgeçilmez bir ilkedir
00:05 Milli motosikletçi Razgatlıoğlu, 27 Şubat’ta Tayland’da MotoGP’de yarışacak ilk Türk sporcu
00:05 Akif Çağatay Kılıç, Ukrayna Ulusal Güvenlik Sekreteri Umerov ile görüştü
00:04 Mavi Vatan’a yeni güç: SANCAR SİDA
00:03 CHP’nin ‘şaibeli’ kurultay dosyası ile “İmamoğlu Suç Örgütü” dosyasının birleştirilmesi talebi kabul edilmedi
00:02 Bakan Fidan, Ukrayna Ulusal Güvenlik Sekreteri Umerov ile görüştü
00:01 Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, “Başkan Donald Trump’ın İran konusundaki önceliği diplomasi”
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye sürecini ilmek ilmek dokuyoruz
00:20 Orta Doğu’da Bilek Güreşi
00:14 Uzun yıllar boyunca geleneksel yöntemlere hakim olan Gayrimenkul sektöründe,Teknolojik Devrim ve Dijital Dönüşüm
00:13 Ömer Çelik: İsrail’in sınırları neresidir?
00:12 TBMM Dilekçe Komisyonuna başvurularda: Üniversitelerde astroloji bölümü açılması
00:11 İçişleri Bakanlığı, Yalova’daki saldırıyla ilgili müfettiş görevlendirdi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Amazon’dan Almanya’ya 10 milyar euro ek yatırım

Amazon’dan Almanya’ya 10 milyar euro ek yatırım
20.06.2024
A+
A-

Geçen ay Almanya’ya yaklaşık 8 milyar euroluk yatırım açıklayan Amazon, 10 milyar euro büyüklüğünde yeni bir plan duyurdu.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

TÜHA Haber’den Avrupa Temsilcisi  Gazeteci Tuba Nur TÜRKELİ’in  DW’leye dayandırdığıФайл:Deutsche Welle Logo.svg — Википедия haberinde, ABD’li perakende ve teknoloji şirketi Amazon,  Almanya’ya 10 milyar euro ilave yatırım yapacağını duyurdu. Şirket daha geçen ay Almanya’ya 7,8 milyar euroluk bir başka yatırım planını açıklamıştı.

Yeni duyuruya göre Amazon’un bulut bilişim hizmetleri sunan iştiraki Amazon Web Services (AWS), Almanya’nın güneyindeki projelerine 2026 yılı sonuna kadar 8,8 milyar euro harcayacak. Bir milyar euroyu aşan kalan yatırım bütçesi ise lojistik, robot teknolojileri ve yeni ofis alanlarının inşasında kullanılacak. Halihazırda başkent Berlin’de bir ofis binası inşa etmekte olan şirket, ayrıca Münih’te de büyük bir idari merkez açmayı planlıyor.

AWS ayrıca, geçen ay ilan ettiği yatırım planları kapsamında Brandenburg eyaletinde 2025 sonuna kadar veri merkezleri kuracak.

Şirket böylece Avrupa’nın dijital egemenlik gereksinimlerini karşımayabilmeyi hedefliyor. Bazı Avrupa ülkeleri ve kurumları internet kullanıcılarına ait verilerin kıta dışına, özellikle de ABD’ye taşınmasına itiraz ediyordu.

Yeni yatırımlarla binlerce kişiyi istihdam edecek şirketin Almanya’daki tam zamanlı çalışan sayısı bu yılın sonunda 40 bini bulacak. Şirketin Almanya biriminde 2023 sonunda 36 bin personel istihdam ediliyordu. 1994’de kurulan şirketin çoğu ABD’de olmak üzere dünya çapında 1,5 milyon çalışanı var.

Yatırım kararından duyduğu memnuniyeti dile getiren Almanya Başbakanı Olaf Scholz, “Almanya’nın cazip bir iş merkezi olmayı sürdürdüğünü” dile getirdi. Scholz sosyal medya sitesi X’ten paylaştığı mesajda, “hükümet olarak Almanya’nın rekabet gücünü artırmak için çalıştıklarını” ifade etti.

Amazon kısa süre önce İspanya’ya bulut bilişim, Fransa’ya ise lojistik yatırımı yapacağını açıklamıştı. Microsoft ve Google’a rakip olan AWS sektörün yüzde 31’ini kontrol ediyor.

Ek kaynaklar* AFP, dpa

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.