enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:34 Doğu Karadeniz’den ocak-ekim döneminde bal ihracatı, 1 milyon 834 bin 520 dolara ulaştı.
00:32 Suriye Sahasındaki Meydan Okumalar ve Fırat’ın Doğusu
00:31 Terör örgütü PKK Irak’ın kuzeyindeki Zap bölgesinden tamamen çekildi
00:26 Türkiye genelindeki metro tünelleri, olağanüstü durumlarda 1 milyon 374 bin kişiye acil barınma imkanı sağlayacak kapasitede…
00:19 “2025 yılında 65 ilde 255 kazı alanına ulaştık”
00:19 Şara’nın Washington Ziyareti ve Türkiye’nin Rolü
00:19 Bakan Güler: Kutuların çözümü ve ilk bulgulara ulaşma süreci en az 2 ay sürer
00:19 TOBB’un Nefes kredi hacmi 25 milyar liradan 50 milyar liraya yükseltildi…
00:09 Sempozyum | Sosyal Panorama 2025: Türkiye’de Değişen Nüfus ve Ailenin Geleceği
00:09 Engelli bireylerin trafik sigortasından indirimli yararlanmalarına ilişkin yeni düzenleme 1 Şubat 2026’da yürürlüğe girecek.
00:08 Bakan Uraloğlu, “Üretilen dördüncü Milli Banliyö Tren Seti Gaziantep Büyükşehir Belediyesine teslim edildi”
00:07 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Elim uçak hadisesinin neden yaşandığını çok daha net göreceğiz ve kamuoyuyla paylaşacağız”
00:06 Bakan Kacır: Gençlerimizi geleceğe hazırlıyoruz
13:46 Kriz Beklentisine Mahkum Olmak
11:24 4. Ölüm Yılında, Şair, Yazar, Düşünür Sezai Karakoç
07:21 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Türkiye’nin dünya çapında bir turizm markası”
00:56 Sındırgı’da 22 bin 600 binada inceleme yapıldı…
00:53 KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, “İlk ziyaretimi Türkiye’ye yapmaktan son derece memnunum”
00:47 CSO Ada Ankara’dan bu hafta müzikseverlere unutulmaz konserler, çeşitli etkinlikler…
00:41 SPD Başkanı Yıldız: Kuraklık yerleşiyor. Su Yönetiminde radikal bir değişim şart.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Amazon’dan Almanya’ya 10 milyar euro ek yatırım

Amazon’dan Almanya’ya 10 milyar euro ek yatırım
20.06.2024
A+
A-

Geçen ay Almanya’ya yaklaşık 8 milyar euroluk yatırım açıklayan Amazon, 10 milyar euro büyüklüğünde yeni bir plan duyurdu.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

TÜHA Haber’den Avrupa Temsilcisi  Gazeteci Tuba Nur TÜRKELİ’in  DW’leye dayandırdığıФайл:Deutsche Welle Logo.svg — Википедия haberinde, ABD’li perakende ve teknoloji şirketi Amazon,  Almanya’ya 10 milyar euro ilave yatırım yapacağını duyurdu. Şirket daha geçen ay Almanya’ya 7,8 milyar euroluk bir başka yatırım planını açıklamıştı.

Yeni duyuruya göre Amazon’un bulut bilişim hizmetleri sunan iştiraki Amazon Web Services (AWS), Almanya’nın güneyindeki projelerine 2026 yılı sonuna kadar 8,8 milyar euro harcayacak. Bir milyar euroyu aşan kalan yatırım bütçesi ise lojistik, robot teknolojileri ve yeni ofis alanlarının inşasında kullanılacak. Halihazırda başkent Berlin’de bir ofis binası inşa etmekte olan şirket, ayrıca Münih’te de büyük bir idari merkez açmayı planlıyor.

AWS ayrıca, geçen ay ilan ettiği yatırım planları kapsamında Brandenburg eyaletinde 2025 sonuna kadar veri merkezleri kuracak.

Şirket böylece Avrupa’nın dijital egemenlik gereksinimlerini karşımayabilmeyi hedefliyor. Bazı Avrupa ülkeleri ve kurumları internet kullanıcılarına ait verilerin kıta dışına, özellikle de ABD’ye taşınmasına itiraz ediyordu.

Yeni yatırımlarla binlerce kişiyi istihdam edecek şirketin Almanya’daki tam zamanlı çalışan sayısı bu yılın sonunda 40 bini bulacak. Şirketin Almanya biriminde 2023 sonunda 36 bin personel istihdam ediliyordu. 1994’de kurulan şirketin çoğu ABD’de olmak üzere dünya çapında 1,5 milyon çalışanı var.

Yatırım kararından duyduğu memnuniyeti dile getiren Almanya Başbakanı Olaf Scholz, “Almanya’nın cazip bir iş merkezi olmayı sürdürdüğünü” dile getirdi. Scholz sosyal medya sitesi X’ten paylaştığı mesajda, “hükümet olarak Almanya’nın rekabet gücünü artırmak için çalıştıklarını” ifade etti.

Amazon kısa süre önce İspanya’ya bulut bilişim, Fransa’ya ise lojistik yatırımı yapacağını açıklamıştı. Microsoft ve Google’a rakip olan AWS sektörün yüzde 31’ini kontrol ediyor.

Ek kaynaklar* AFP, dpa

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.