enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:10 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
07:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
07:49 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
07:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” mektubları şehit ailelerine ulaştırılıyor…
07:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları Gençlerin Geleceğini Çaldı!”
07:35 İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve saldırganlık yalnızca Filistin’le sınırlı kalmamış, Tahran, Beyrut, Şam ve Sana’ya yönelik hamlelerle bölgesel bir boyut kazanmıştı.
07:34 Gazze’ye kara harekâtı: İsrail’in hedefleri ve riskler
07:08 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
07:06 TBMM’de Tarihi Soru: Terörsüz Türkiye Gerçekten Mümkün Mü?
07:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
23:11 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
22:58 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
07:25 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
07:18 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
07:17 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
07:03 Alışılmış Ezber Döngüsü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Altun: Kötücül hesapla siyasal menfaat devşirme girişimine fırsat vermeyeceğiz

Altun: Kötücül hesapla siyasal menfaat devşirme girişimine fırsat vermeyeceğiz
12.05.2022
A+
A-

ANKARA – TÜHA HABER / İletişim Başkanı Fahrettin Altun, son dönemde sığınmacılarla ilgili sistematik yalan ve dezenformasyon içerikli haber ve söylemler üretildiğini belirterek, “Kötücül hesaplarla siyasal menfaat devşirme girişimlerine fırsat vermeyeceğiz” dedi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Ankara’da düzenlenen Yerel Medya Çalıştayı’nda konuştu.

Altun, son dönemde sığınmacılar üzerinden yürütülen tartışmalara şu sözlerle tepki gösterdi:

Biz devlet ve millet olarak, bu konuda insani ve vicdani değerlerden uzak şekilde kötücül hesaplarla siyasal menfaat devşirme girişimlerine hiçbir şekilde fırsat vermeyeceğiz. Art niyetli emeller, her zaman olduğu gibi beyhude bir çaba olarak karşımızda duracaktır.

“Sığınmacılarla ilgili herhangi bir düzensizliğe prim vermiyoruz”

Bu tartışmaların Türkiye’ye yönelik toplumsal mühendislik girişimlerinin son örneği olduğunu belirten Altun, sığınmacılar konusunda gereken tedbirlerin alındığının da altını çizdi.

Devletimiz göç konusunu ilgili bütün kurum ve kuruluşları ile yakından takip etmektedir ve gereken her türlü tedbiri etkin bir şekilde almaktadır bu konuda herhangi bir düzensizliğe asla prim vermediğimizi izin vermediğimizi özellikle ifade etmek istiyorum.

“Zalimlere heyet gönderdiler, Türkiye’de kaos çıkarmaya çalıştılar”

“Suriye’de zulüm düzeni son bulsun diye uğraşıyoruz” diyen Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son 10 yılda bu kapsamda önemli bir mücadele verdiğini şu sözlerle vurguladı:

Cumhurbaşkanımız bu mücadeleyi verirken, zalimlerle iş birliği yapanlar, onlara heyetler ve sempatik mesajlar gönderenler ne yazık ki bugün çıkmış Cumhurbaşkanı’nın onurlu mücadelesini eleştirmeye, Türkiye’de bir kaos ortamı oluşturmaya çalıştılar ve bunları herkesin gözleri önünde yaptılar.

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

“Canını kurtarmak için sığınanlara sahip çıkmak insani sorumluluğumuz”

Sığınmacı konusuna insani bir mesele olarak baktıklarını ifade eden Altun, son günlerde çıkan tartışmalara milletin asla prim vermeyeceğini belirtti.

Canlarını kurtarmak için ülkemize sığınanlara sahip çıkmak bizim tarihi ve insani sorumluluğumuzdur. Milletimiz zaten sistematik yalan ve dezenformasyon içerikli haber ve söylemlere asla prim vermemiştir, vermeyecektir. Zira bu milletin toplumsal genlerinde ırkçılık ve nefret hiçbir zaman yer bulamamıştır.

“500 bin Suriyelinin geri dönmesi sağlandı”

Suriyelilerin geri dönüşü konusuna da değinen Altun, Suriye’nin kuzeyinde güvenli hale getirilen bölgelere şimdiye kadar 500 bin Suriyelinin geri dönmesinin sağlandığını hatırlatarak, “Bu sayıyı güvenli, gönüllü ve onurlu geri dönüşlerle artıracak çalışmaları da sürdürüyoruz” dedi.

[TÜHA Haber Ajansı, 12 Mayıs 2022]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.