enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:12 ‘Sevgililer Günü’nü dini bir tartışma olarak değil, sevdiklerimiz için anlamlı bir gün olarak görelim
00:52 Mehmet Beyazıt’tan İki Eser Tek Kitapta: “Yüreğime Kar Yağıyor” ve “Tanrı Misafiri” Satışta!
00:48 Kocaeli’n Gebze ihracat şampiyonu firmalar ödüllendirildi…
00:40 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının,COP31’in organizasyonel hazırlıkları
00:38 Türk Eğitim Derneği’nin 98. Yıl Resepsiyonunda Seçkin Davetliler Eğitim İçin Bir Araya Geldiler
00:31 Adil Türkiye Partisi: “Erken Seçim Yarışı Başlıyor, Hazır Olan Kazanır”
00:28 ABTTF’den AB Komisyonu’na ortak rapor: Yunanistan’daki STK’larından ülkede hukukun üstünlüğündeki gerilemeye dair
00:13 Kafkasya dağlarında açan çiçek. Anadolu’da neden söndü…
00:02 Kocaeli’den Haberler…
00:08 TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşan ve uygulanacak Trafik cezaları…
00:07 Ayşegül Aldinç, D&R’da hayranlarıyla buluşacak
00:06 Avrupa Haberleri: Fransa Silahlı Kuvvetler Bakanı: ‘Ruslar gerçekten barış istiyor mu?’
00:05 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Akın Gürlek’i “doğramakla” tehdit etmişti! Küfürbaz Özgür’e yakışan ziyaret
00:04 ABD’nin Orta Doğu’daki Askerî Gücü
00:03 Avrupa Haberler: AP Başkanı Metsola: ‘İki vitesli Avrupa’, birlik için bir yol olabilir
00:03 Avrupa Haberleri: ‘NATO 3.0’: ABD ve Avrupa’dan gücün yeniden dengelenmesi mesajı
00:02 Nar tanelerini ayırırken ezilmesin ve mutfak kırmızıya boyanmasın!
00:02 Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov Erakçi’yi tebrik etti
00:01 Avrupa Haberleri: Avrupa enerjisinde yeni oyuncular: Yunanistan’ın Dedeağaç stratejisi
15:25 Münih Güvenlik Konferansı başlıyor: Batı ittifakı sınavda
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Altun: Daha temiz ve yeşil bir dünya için gerekli tüm adımları atıyoruz

Altun: Daha temiz ve yeşil bir dünya için gerekli tüm adımları atıyoruz
18.11.2024
A+
A-

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde çevre ve iklim değişikliği konusunda sadece ülkemiz değil daha temiz, daha yeşil ve yaşanabilir bir dünya için gerekli tüm adımları atıyoruz.” dedi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İletişim Başkanlığı’nın Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 29. Taraflar Konferansı (COP29) kapsamında kurduğu “Sıfır Atık” temalı Türkiye standının katılımcılar tarafından büyük bir beğeni ve ilgi gördüğünü belirtti.

“Türkiye’nin öncü rolüne dikkat çekildi”

Altun, Türkiye’nin çevre ve iklim değişikliği konusundaki politikalarının ve atılımlarının anlatıldığı stantta, Türkiye’nin sahip olduğu eşsiz yeşil zenginliğin uluslararası kamuoyuna tanıtılması ve yeşil bir gelecek inşa etmede Türkiye’nin öncü rolüne dikkat çekildiğini aktardı.

Doğanın kıymetini bilen, çevre hassasiyetini öncelikli politika haline getirmiş, gelecek nesillere yeşil bir dünya bırakmayı amaç edinmiş Türkiye’nin sıfır atık ve küresel iklim krizine karşı 2053 Net Sıfır Emisyon hedefleri kapsamındaki kararlı tutumunu vurguladıklarını ifade eden Altun, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde çevre ve iklim değişikliği konusunda sadece ülkemiz değil daha temiz, daha yeşil ve yaşanabilir bir dünya için gerekli tüm adımları atıyoruz.” dedi.

“‘Sıfır Atık’ın her alanda yayılması için yoğun gayret sarf ediyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan ‘Sıfır Atık’ hareketinin Türkiye’de her alanda yayılması için yoğun gayret sarf ettiklerine vurgu yapan Altun, “Çevre kirliliğiyle etkin mücadelemiz doğrultusuda; denizlerimiz, ormanlarımız, tarım alanlarımız, biyolojik çeşitliliğimiz de dahil olmak üzere çevremizi korumak ve gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.