enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:14 Asgari Ücret Zammı Açıklandı: Yeni Tutar Net 28 075 TL! Türkiye’nin Nabzı Gündemde
10:35 SPD Başkanı Yıldız : Ankara su yönetiminde örnek bir başkent olmalı!
09:27 Finansın geleceği Ataşehir’de yazılıyor…
00:56 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
00:44 SDG meselesinde kilit güç ABD: Mazlum Abdi ve YPG’nin silahlı sayısı gerçekçi rakamlarla değerlendiriliyor
00:41 İletişim Başkanı Duran’dan Netanyahu’ya tepki
00:34 TÜGVA Başkanı İbrahim Beşinci, “Filistin’deki sistematik zulme karşı sessiz kalmayı reddediyoruz”
00:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn ile görüştü
00:17 İzmir’de açılan “Hollanda & Türkiye Sergisi” büyük ilgi görüyor…
00:05 İletişim Başkanlığı “savunma sanayi projelerine yeterli ödenek ayrılmadığı” iddiasını yalanladı
00:03 Türk siyaset bilimci: Türkiye’nin artan rolü hem fırsatlar hem de riskler getiriyor…
00:02 İstanbul Havalimanı aralık ayında da Avrupa zirvesinde
20:34 400 yıllık dostluk ‘Ortak Miras’ sergisiyle taçlandı
09:29 1 Ocak’ta İstanbul’dan dünyaya “Gazze” mesajı verilecek
00:59 KGK: Basın özgürlüğü; sorumsuzluk, ahlaki çöküş ve kamuoyunu yanıltma özgürlüğü değildir
00:51 Mahkeme Afşin-Elbistan’daki Termik Santralın Emisyon Verilerinin Açıklanmasını Hükmetti
00:43 ABD ve İngiltere’de sağ çizgide yayın yapan üç gazete, İsrail eleştirisi yazara bedel ödetti…
00:33 Soğuğa yazılan destan: Sarıkamış Harekatı
00:31 Gazze’de ateşkes anlaşmasının ikinci aşamasına neden geçilemiyor?
00:29 Mehmet Uçum: 27 Şubat çağrısı bağlayıcıdır ve o çerçevenin dışına çıkılmamalıdır
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’ya kaçak gelen göçmenlerin sayısı arttı

Almanya’ya kaçak gelen göçmenlerin sayısı arttı
13.03.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya’ya kaçak olarak giriş yapan göçmenlerin sayısında geçen yıl büyük bir artış meydana geldi. Kaçakların ağırlıklı olarak kamyon veya TIR kasalarında gizlenerek Almanya’ya giriş yaptığı belirtildi. 

Almanya’ya insan kaçakçıları tarafından yasal olmayan yollarla getirilen göçmenlerin sayılarında geçen yıl önemli oranda artış kaydedildiği bildirildi.

Haftalık haber dergisi Spiegel‘in cuma günü Alman güvenlik makamlarının gizli bir raporuna dayandırdığı haberine göre, 2020’de Almanya’ya bir önceki yıla göre iki misli insan kaçak yollarla giriş yaptı. Haberde, polis kayıtlarına söz konusu yıl içinde 15 binden fazla kişinin kaçak yollarla Almanya’ya geldiği bilgisinin geçtiği belirtilirken, bunların yaklaşık iki bininin ise gizlenmek suretiyle ülkeye girdiğinin saptandığı kaydedildi.

Haberde kaçak giriş yapan sığınmacıların ağırlıklı olarak kamyon veya TIR kasalarında gizlendikleri ifade edildi.

Derginin haberine göre kaçak olarak Almanya’ya girdikleri saptanan sığınmacılar, kişi sayısı sıralamasına göre Afganistan, Suriye, Bangladeş, Pakistan ve Irak uyruklu.

İnsan kaçakçılarının sıklıkla başvurduğu bir yöntem olan kaçakları kamyon ya da TIR kasalarında gizleme, sığınmacılar için büyük bir risk oluşturuyor. Nitekim 2015 yazında 71 mülteci Avusturya’nın Parndorf kentinde bir soğutma kamyonunda havasızlıktan boğularak hayatını kaybetmişti.

[TÜHA Haber Ajansı, 13 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.