enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:52 Hocalı Soykırımı’nın 34. Yılında İstanbul’da Düzenlenen Konferansla Anıldı.
01:02 “Laikliği birlikte savunuyoruz” başlıklı bildiriyi imzalayan 168 kişi hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma başlattı.
00:51 CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan resen soruşturma başlatıldı.
00:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan diplomasi trafiği
00:21 Putin’den Hamaney için taziye mesajı: ‘Uluslararası hukukun ihlali’
00:21 Kocaeli Büyükşehir, Üsküdar Vapuru faciasını unutmadı; 392 can, 1 Mart’ın yıl dönümünde dualarla anıldı
00:20 Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai kentinde insansız hava araçlarının (İHA) parçaları sonucu iki kişi yaralandı
00:14 Hollanda’da 17 Nisan’da başlayacak sergide, Osmanlı’nın diplomatik ağırlığını hatırlatan figürler izlenecek…
00:13 Bloomberg yazdı: Türkiye, petrol ve uzay istasyonuyla Afrika açılımını hızlandırıyor”
00:12 Kocaelispor Taraftarı Başkan Büyükakın’dan istemişti: O çocuklar maçta yerlerini aldı
00:11 Portre: Ayetullah Ali Hamaney kimdir?
00:11 Ramazan çadırında paylaşmanın tadı bir başka: İftar sonrası ücretsiz ikramlar Büyükşehir’den
00:10 Kaç Yıl Sürdü?
00:09 Sahanın Durumu, Raporun Gereği ve Zamanlama
00:06 Nakit Varken Batmak: Şirketleri Sessizce Çökerten Finansal Yanılgı
00:04 Hürmüz kapanırsa ne olur? Küresel enerji hattı tehlikede
00:03 Ateş Çemberinde Akıl Arayışı
09:53 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran, Irak, Suudi Arabistan, Katar, Suriye, Mısır ve Endonezya dışişleri bakanları ile telefon görüşmeleri yaptı.
09:29 Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, İncirlik Hava Üssü’nden “canlı yayın” yapılmasıyla ilgili resen soruşturma başlatıldı
07:07 Ege Üniversitesi’den,“34. Yılında Her Yönü ile Hocalı ve Azerbaycan-Ermenistan İlişkileri”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’ya düzensiz göç: Türkiye’den gelenler ikinci sırada

Almanya’ya düzensiz göç: Türkiye’den gelenler ikinci sırada
30.10.2024
A+
A-

Federal Kriminal Dairesi, Almanya’ya yasa dışı yollardan giriş yapanların sayısında geçen yıl yüzde 33 artış kaydedildiğini açıkladı. Türkiye’den gelenler ise ikinci sırada yer aldı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

TÜHA Haber’in Avrupa Temsilcisi Gazeteci DW News – DWTuba Nur TÜRKEL’in DW’ye dayandırdığı haberinde, Federal Kriminal Dairesi (BKA) tarafından yapılan açıklamaya göre, 2023 yılında Avrupa Birliği’ne (AB) yasa dışı yollardan giriş yapan göçmenlerin sayısında artış kaydedilirken, düzensiz göçmenlerin tercih ettiği ülkeler arasında Almanya birinci sırada yer aldı.

Avrupa Sınır ve Sahil Güvenliği Ajansı (Frontex) verilerine göre, 2023 yılında AB ve Schengen sınırlarından izinsiz geçiş sayısı 380 bin olarak kaydedildi. Bu sayının 2016 yılından bu yana en yüksek seviyesinde olduğuna dikkat çekildi. Bu sayı 2022 yılında ise 326 bin olarak kayıtlara geçmişti.

Yasa dışı yollardan girişlerde Türkiye’den gelenler ikinci sırada

BKA ve Polis Suç İstatistiklerine göre Almanya’ya izinsiz giriş yaptığı ve izinsiz ikamet ettiği gerekçesiyle yakalanan şüphelilerin sayısı bir önceki yıla göre yüzde 33,4 artarak, 266 bin 224 olarak kayıtlara geçti.

BKA’nın açıklamasında, Almanya’ya yasa dışı yollardan giriş yapanlarda ilk sırayı 54 bin 207 ile Suriye’den gelenlerin aldığı belirtildi. Bunu 35 bin 731 ile Türkiye’den gelenler izledi. Üçüncü sırada ise 35 bin 370 ile Afganistan’dan gelenler yer aldı.

Gewerkschaft der Polizei kritisiert stationäre Grenzkontrollen | rbb24 Inforadio

Türkiye’den gelenler düzensiz göçmenler arasında ikinci sırada.Fotoğraf: Patrick Pleul/dpa/picture alliance

Açıklamada, Almanya’ya izinsiz girişlerin çoğunda kaçakçılık faaliyetlerinin söz konusu olduğu, göçmenlerin sadece bir kısmını kapsasa da kaçakçıların desteği olmaksızın hedef ülkeye ulaşmanın mümkün olmadığı ifade edildi.

Çoğu yürüyerek sınırı geçmeye çalışıyor

BKA’nın açıklamasına göre, tespit edilen düzensiz göçmenlerin yüzde 37,1’i yürüyerek, yüzde 25,6’sı minibüs ve yüzde 24,3’ü otomobil ile ülkeye giriş yapmaya çalıştı.

Bunun yanı sıra insan taşımacılığı için uygun olmayan minibüs ve kamyonet tipi araçlarda yakalanan düzensiz göçmenlerin sayısının da arttığına dikkat çekildi.

2022 yılında bin 200 olan vaka sayısının 2023’te bunun iki katından fazla olduğu, bu şekilde ülkeye giriş yapmaya çalışan düzensiz göçmen sayısının ise 17 bin 500 olduğu aktarıldı.

İnsan taşımaya uygun olmayan araçlarla yapılan kaçakçılığın, “insan onuruna aykırı” olduğu, oksijen yetersizliği, susuzluk gibi nedenlerle hayati risklerin yüksek olduğu belirtildi.

Açıklamada, “Kaçakçı grupları giderek daha fazla risk almaya hazır, kontrolden ve böylelikle cezai yaptırımlarından kaçınmak için kaçırdıkları kişilere, olayla ilgileri olmayan üçüncü kişilere ve görevli polis güçlerine karşı daha insafsız bir tutum içinde” ifadesi kullanıldı.

Kaçakçılık suçlamasıyla kayıt altına alınan şüphelilerin Suriye, Almanya, Türkiye ve Ukrayna’dan geldikleri kaydedildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.