enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:16 İslam aleminin üç ayları Pazar günü başlıyor…
10:52 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
08:59 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
00:47 Mehmet Akif Ersoy soruşturmasındaki soru işaretleri
00:35 Şirketlerden N’Aber!
00:28 Fikret Yüksel Foundation ile Başlayan 27 Yıllık Yolculuk, Fikret Yüksel Eğitim Vakfı ile Türkiye’de Kök Salıyor
00:25 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
00:24 AK Parti’nin 60 sayfa ve 15 başlıktan oluşan raporu TBMM Başkanlığı’na teslim edildi…
00:19 Donald Trump 900 milyar dolarlık savunma bütçesini imzaladı
00:17 Almanya’da tüketici güveni sarsıldı
00:13 ASELSAN’dan NATO üyesi ülkeye 410 milyon dolarlık ihracat
00:08 Süre yıl sonu doluyor: Suriye’de Kürtlerle anlaşma olur mu?
00:02 Yunanistan’ı kuranlar, onu kendi çıkarları için kullanmak isteyen İngilizler ve Fransızlardı…
10:22 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:04 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:16 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:09 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
05:01 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:51 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’dan Riskli Ülkelerden Gelenlere Corona Virüsü Testi

Almanya’dan Riskli Ülkelerden Gelenlere Corona Virüsü Testi
25.07.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya’da eyaletlerin sağlık bakanları, riskli bölge olarak ilan edilen ülkelerden dönen herkese Corona virüsü testi uygulanması konusunda uzlaşmaya vardı. 

Yurtdışından giriş yapılabilen tüm havalimanlarına kurulacak test istasyonlarında, yolcuların uçaktan indikten sonra Corona virüsü testine tabi tutulması planlanıyor. Almanya, Türkiye’yi de riskli ülkeler listesine almıştı. Söz konusu uygulamayla Corona virüsü testi negatif çıkanlar için riskli ülkelerden dönenlere şimdiye dek uygulanan 14 günlük karantina zorunluluğu kalkmış olacak.

Yetkililer, bir süredir karantina uygulamasının pratikte takibinin çok zor olduğunu, karantinada kalması gereken kişilerin bu kurala uyup, uymadığının yeterli sayıda personel bulunmadığı için kontrol edilemediğini dile getiriyordu. Corona virüsü testlerinin havalimanlarında hangi koşullar altında yapılacağı konusundaysa son çerçeve henüz belirlenmedi. Testin nasıl ve kimler tarafından yapılacağı, ücretli olup, olmayacağı ve bu ücreti test yapılanın mı yoksa Sağlık Bakanlığı’nın mı karşılamak zorunda kalacağı gibi bir çok sorunun yanıtı bilinmiyor.

Türkiye’de yapılan testler kabul edilecek mi?

Testi pozitif çıkanlara uygulanacak prosedür de henüz belli değil. Bu sorulara yanıt bulmak ve özellikle mali ayrıntıları karara bağlamak için eyaletlerin sağlık bakanları dün tekrar bir araya geldi. Bu uygulamanın başlatılması sonrasında Türkiye’de yapılan testlerin kabul edilip edilmeyeceği de henüz belirsizliğini koruyan bir konu.

Türkiye, Alman Robert Koch Enstitüsü tarafından da tanınan PCR testinin Türkiye’de yaptırılması durumunda Almanya’da tanınacağını açıklamıştı. Ancak son günlerde çok sayıda vatandaş, Almanya’ya girişte Türkiye’de yaptırdıkları testin çeşitli gerekçeler gösterilerek kabul edilmemesinden şikayetçi oldu.

Yapılan değerlendirmelerde, Corona virüsü testinin sadece riskli ülkelerden dönenlere uygulanacak olması eleştiriliyor ve güvenli ülkeler listesinde yer alan İspanya, İtalya ve Hırvatistan gibi ülkelerindeki vaka sayısında artış yaşandığına dikkat çekiliyor. Bu ülkelerden dönenlerin, yaz tatilinin sona ermesiyle Almanya’daki Corona virüsü sayısını yükselteceği tahmin ediliyor. Nitekim tatilini İspanya’da yaptıktan sonra dönen dört kişilik bir ailenin bütün fertlerinde Corona virüsü tespit edilmesi, bu endişeleri doğrular nitelikte. Özellikle Alman turistlerin sıklıkla tercih ettiği İspanya’nın Mayorka adasında, eğlence yerlerinde, sahillerde sosyal mesafe sağlamadan, maske takmadan tatil yapan Almanları gösteren video paylaşımları endişeleri artırıyor.

Türkiye riskli ülkeler sınıfında kalmaya devam edecek mi?

Almanya, riskli ülkeler listesinde olduğu gerekçesiyle Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısını 31 Ağustos’a kadar uzatmıştı. Ankara seyahat uyarısının kaldırılması ve Türkiye’nin riskli ülkeler listesinden çıkarılması için pek çok girişimde bulundu.

İki ülkenin dışişleri bakanları Çavuşoğlu ve Maas’ın sadece bu konuyu ele almak için iki hafta önce Berlin’de yaptıkları toplantından da bir sonuç çıkmadı. Türkiye’nin talebinin, Salı günü Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Merkel arasında yapılan telefon görüşmesinde de ele alındığı belirtildi. Bu arada Alman hükümetinin turizm sorumlusu Thomas Bareiss, Perşembe günü verdiği bir demeçte, seyahat uyarısının kısmen ve adım adım kaldırılabileceğini söyledi.

Bareiss “Ege, İzmir, Antalya ve Bodrum gibi yerlerde vaka sayısının azalması durumunda, buralara adım adım seyahat olanaklarının açılması söz konusu olacaktır“ şeklinde konuştu. Bareiss, 6 Temmuz’da da bir açıklama yapmış ve seyahat uyarısının yakın bir tarihte kaldırılacağını öne sürmüştü.

Haber: Cem Dalaman / VOA 

[TÜHA Haber Ajansı, 25 Temmuz 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.