enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:51 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan haberler!
11:08 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
08:55 GAP 2026 Sulama ve Bölgesel Kalkınma – Projede Sulamanın Sonuçları
04:58 İttihat ve Terakki cemiyetinin, Şam Valisi olarak atadığı Cemal Paşa: Köpekler ve Araplar Giremez!
04:29 Adalar Vakfı’ndan İstanbul’un hafızasına yolculuk: Adalarda Hayat Var belgeseli yayında
00:55 Rusya-Ukrayna Savaşı’nın arabulucu ülkesi: Türkiye
00:52 İmalat sanayisi işletmeleri için uygun koşullu finansman paketi
00:51 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Bulut, Mısır’da İş Birliği Protokolüne imza attı
00:47 “Narin Güran cinayetine aylar sonra müdahil olundu” haberlerine yalanlama
00:45 Güvenlik kaynakları ne diyor: 25 maddede Suriye’de yaşananlar-görüşmeler-beklentiler
00:39 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörden medet umanlar sonuç alamaz
00:23 Türk tipi Kamikaze İHA’dan tam isabet: SKYDAGGER sahnede
00:22 Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı: Bakıma Muhtaçlık
00:17 Sivil Havacılıkta pilot sayısı geçen yıla göre yüzde 10 artışla 17 bin 910’a ulaştı
00:14 Kahramanmaraş’ta, 6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem felaketinin 3. yılında eğitim öğretime bir gün ara verilecek.
00:04 Gergerlioğlu’ndan destek; “İşçilere yönelik hukuksuzluk devam ederse, halk boykot başlatacaktır!”
00:01 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
12:15 ABD’nin SDG’den Neden Vazgeçti
11:07 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’dan Doğu Akdeniz açıklaması: Savaş gemileriyle çözülmez

Almanya’dan Doğu Akdeniz açıklaması: Savaş gemileriyle çözülmez
28.08.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Türkiye-Yunanistan arasındaki gerilimle ilgili konuşan Alman Dışişleri Bakanı Maas, “Kimse Doğu Akdeniz’deki savaş gemileriyle bu anlaşmazlığı çözemez” dedi. Merkel de durumun “son derece endişe verici” olduğunu söyledi.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (DW,dpa)’ya dayandırdığı haberine göre,Doğu Akdeniz’de Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan gerilimle ilgili konuşan Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, “Bu anlaşmazlık konusunda diplomatik çözüme ihtiyacımız var. Kimse Doğu Akdeniz’deki savaş gemileriyle bu anlaşmazlığı çözemez” dedi.

Maas, AB dışişleri bakanlarının Berlin’deki toplantısının başlangıcında yaptığı açıklamada, Doğu Akdeniz’deki askeri manevraların sonlandırılması için Türkiye ve Yunanistan’a çağrıda bulundu.

Bunun taraflar arasında doğrudan görüşmeler gerçekleştirilebilmesi için bir ön koşul olduğunu belirten Maas, “Savaş gemileri Doğu Akdeniz’de karşı karşıya olduğu sürece elbette taraflar da masaya oturmayacaktır” diye konuştu.

Merkel'den uyarı: Koronavirüs tehlikesi henüz geçmedi | ALMANYA | DW | 13.05.2020

Almanya Başbakanı Angela Merkel

Merkel: Endişe verici

Maas’tan kısa süre önce Almanya Başbakanı Angela Merkel de Ankara-Atina gerginliğiyle ilgili yaptığı açıklamada, iki NATO ortağı olan Türkiye ve Yunanistan arasındaki anlaşmazlığın “son derece endişe verici” olduğunu ifade etti. Merkel, “Almanya bu tansiyonun düşürülmesine katkıda bulunmak için uğraşıyor” dedi.

Maas, iki ülke arasındaki gerginliğin düşürülmesi için Salı günü  önce Atina ardından da Ankara’da temaslarda bulundu. Hem Ankara hem de Atina, Maas’a birbirleriyle diyaloğa hazır olduklarını belirtti. Ancak tarafların Doğu Akdeniz’deki askeri tatbikatları gerginliğin sürmesine neden oldu.

Yunanistan, Kıbrıs Cumhuriyeti, Fransa ve İtalya’nın dün Doğu Akdeniz’de üç gün sürecek bir ortak tatbikat düzenleyeceklerini duyurmasının ardından dün de Türkiye yeni bir Navtex ilan etti. Türk Deniz Kuvvetleri Seyir, Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığı; Doğu Akdeniz’deki iki bölgede 1-2 Eylül tarihlerinde savaş gemileriyle atış eğitimi yapılacağını açıkladı. Navtex ilanı, denizlerdeki olası tehlikelere karşı gemiler ve ilgililerin uyarılması için yapılıyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 28 Ağustos 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.