enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:36 Serbest bölgelerin ihracatı artıyor
21:06 BM Raporu: Dünya Su Krizi Değil, Su İflası Yaşıyor!
20:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunun hesabını o hainlerden mutlaka soracağız
19:42 İletişim Başkanı Duran, “Sosyal Medyada Sorumluluk, Özgürlük ve Güvenlik Paneli” programına katıldı…
19:19 Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı temsilen Barış Kurulu Şartı’nın imza törenine katılmak için bugün İsviçre’ye gidecek
15:11 Azerbaycan’ın ‘Kara’ günü: Kanlı Ocak
14:41 Bayrampaşa Belediyesi’nde yolsuzluk soruşturması: 12 gözaltı
14:05 Bahçeli: “Terörsüz Türkiye adımlarının hızlanmasıyla provokasyonlar da tehlikeli ölçüde tırmandı”
13:43 Adalet Bakanı Tunç, “Bayrağımıza yönelik saldırıyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve 14 kişi gözaltına alındı”
13:14 TRT’nin ‘Gökkuşağı Faşizmi’ belgeseli LGBT lobisini tedirgin etti
13:03 Kurtulmuş: Bayrağımıza uzanan her el tüm milletimize ve asırlık kardeşliğimize uzanmıştır
12:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2025 yılındaki faaliyetleri kitapta derlendi
12:24 9 ilde 9 organize suç örgütüne operasyon: 89 şüpheli yakalandı
11:34 İletişim Başkanı Duran, Suriye Enformasyon Bakanı Mustafa ile görüştü
11:21 Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile görüştü
10:48 Yılmaz: Bayrağımıza gerçekleştirilen saldırı hiçbir şekilde cezasız kalmayacak
00:36 Von der Leyen’den Davos’ta ‘Avrupa bağımsızlığı’ vurgusu
00:20 Avrupa’nın çıkmazı: Ukrayna’yı Putin’den, Grönland’ı Trump’tan korumak
00:19 Erzurum’da sokak kedileri unutulmadı!
00:09 Hollanda-Türk İş Dünyası nereye koşuyor ve yeni bir sayfa mı açılıyor?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’dan Doğu Akdeniz açıklaması: Savaş gemileriyle çözülmez

Almanya’dan Doğu Akdeniz açıklaması: Savaş gemileriyle çözülmez
28.08.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Türkiye-Yunanistan arasındaki gerilimle ilgili konuşan Alman Dışişleri Bakanı Maas, “Kimse Doğu Akdeniz’deki savaş gemileriyle bu anlaşmazlığı çözemez” dedi. Merkel de durumun “son derece endişe verici” olduğunu söyledi.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (DW,dpa)’ya dayandırdığı haberine göre,Doğu Akdeniz’de Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan gerilimle ilgili konuşan Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, “Bu anlaşmazlık konusunda diplomatik çözüme ihtiyacımız var. Kimse Doğu Akdeniz’deki savaş gemileriyle bu anlaşmazlığı çözemez” dedi.

Maas, AB dışişleri bakanlarının Berlin’deki toplantısının başlangıcında yaptığı açıklamada, Doğu Akdeniz’deki askeri manevraların sonlandırılması için Türkiye ve Yunanistan’a çağrıda bulundu.

Bunun taraflar arasında doğrudan görüşmeler gerçekleştirilebilmesi için bir ön koşul olduğunu belirten Maas, “Savaş gemileri Doğu Akdeniz’de karşı karşıya olduğu sürece elbette taraflar da masaya oturmayacaktır” diye konuştu.

Merkel'den uyarı: Koronavirüs tehlikesi henüz geçmedi | ALMANYA | DW | 13.05.2020

Almanya Başbakanı Angela Merkel

Merkel: Endişe verici

Maas’tan kısa süre önce Almanya Başbakanı Angela Merkel de Ankara-Atina gerginliğiyle ilgili yaptığı açıklamada, iki NATO ortağı olan Türkiye ve Yunanistan arasındaki anlaşmazlığın “son derece endişe verici” olduğunu ifade etti. Merkel, “Almanya bu tansiyonun düşürülmesine katkıda bulunmak için uğraşıyor” dedi.

Maas, iki ülke arasındaki gerginliğin düşürülmesi için Salı günü  önce Atina ardından da Ankara’da temaslarda bulundu. Hem Ankara hem de Atina, Maas’a birbirleriyle diyaloğa hazır olduklarını belirtti. Ancak tarafların Doğu Akdeniz’deki askeri tatbikatları gerginliğin sürmesine neden oldu.

Yunanistan, Kıbrıs Cumhuriyeti, Fransa ve İtalya’nın dün Doğu Akdeniz’de üç gün sürecek bir ortak tatbikat düzenleyeceklerini duyurmasının ardından dün de Türkiye yeni bir Navtex ilan etti. Türk Deniz Kuvvetleri Seyir, Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığı; Doğu Akdeniz’deki iki bölgede 1-2 Eylül tarihlerinde savaş gemileriyle atış eğitimi yapılacağını açıkladı. Navtex ilanı, denizlerdeki olası tehlikelere karşı gemiler ve ilgililerin uyarılması için yapılıyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 28 Ağustos 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.