enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:36 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş’tan mübarek üç aylar mesajı
00:57 Sadettin Saran hakkında adli kontrol kararı
00:52 AJet Yönetim Kurulu Başkanı Bolat: “THY ile daha fazla iş birliği için çalışma yapıyoruz”
00:44 KODA, bir yıl boyunca sahada üretti, denedi, paylaştı…
00:38 Uluslararası Sürdürülebilir Kalkınmada Kadın Derneği’nin (USKD) yeni hizmet binası hizmete girdi…
00:36 Kıbrıs’ta Rum barbarlığı: Kanlı Noel
00:35 İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ” Resmi Gazete’de yayımlandı.
00:29 Pakistan: İmran Han ve eşine 17’şer yıl hapis cezası
00:18 Bakan Güler: “SDG’nin ferdi entegrasyonu şart. Kimseden icazet almayız”
00:17 Türkiye ve Umman arasında 17 alanda iş birliği protokolü imzalandı
00:14 Bakan Güler: Rusya-Ukrayna arasında İHA ve İDA’lar karşılıklı olarak yoğun şekilde kullanılıyor…
00:13 Köpekler felaketleri önceden hissediyor mu?
00:06 “Üç Jokerli Konken” Almanya’da beğeni topladı…
00:03 Prof. Dr. Mühip Kanko, “İHA ihlalleri, güvenliğimiz açısından alarm verici”
00:01 Türkiye, ABD, Katar ve Mısır arasında Gazze toplantısı
00:01 Bakan Tunç: Sanal Bahis aile bütünlüğünü tehdit ediyor
11:16 İslam aleminin üç ayları Pazar günü başlıyor…
10:52 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
08:59 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
00:47 Mehmet Akif Ersoy soruşturmasındaki soru işaretleri
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’dan Doğu Akdeniz açıklaması: Savaş gemileriyle çözülmez

Almanya’dan Doğu Akdeniz açıklaması: Savaş gemileriyle çözülmez
28.08.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Türkiye-Yunanistan arasındaki gerilimle ilgili konuşan Alman Dışişleri Bakanı Maas, “Kimse Doğu Akdeniz’deki savaş gemileriyle bu anlaşmazlığı çözemez” dedi. Merkel de durumun “son derece endişe verici” olduğunu söyledi.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (DW,dpa)’ya dayandırdığı haberine göre,Doğu Akdeniz’de Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan gerilimle ilgili konuşan Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, “Bu anlaşmazlık konusunda diplomatik çözüme ihtiyacımız var. Kimse Doğu Akdeniz’deki savaş gemileriyle bu anlaşmazlığı çözemez” dedi.

Maas, AB dışişleri bakanlarının Berlin’deki toplantısının başlangıcında yaptığı açıklamada, Doğu Akdeniz’deki askeri manevraların sonlandırılması için Türkiye ve Yunanistan’a çağrıda bulundu.

Bunun taraflar arasında doğrudan görüşmeler gerçekleştirilebilmesi için bir ön koşul olduğunu belirten Maas, “Savaş gemileri Doğu Akdeniz’de karşı karşıya olduğu sürece elbette taraflar da masaya oturmayacaktır” diye konuştu.

Merkel'den uyarı: Koronavirüs tehlikesi henüz geçmedi | ALMANYA | DW | 13.05.2020

Almanya Başbakanı Angela Merkel

Merkel: Endişe verici

Maas’tan kısa süre önce Almanya Başbakanı Angela Merkel de Ankara-Atina gerginliğiyle ilgili yaptığı açıklamada, iki NATO ortağı olan Türkiye ve Yunanistan arasındaki anlaşmazlığın “son derece endişe verici” olduğunu ifade etti. Merkel, “Almanya bu tansiyonun düşürülmesine katkıda bulunmak için uğraşıyor” dedi.

Maas, iki ülke arasındaki gerginliğin düşürülmesi için Salı günü  önce Atina ardından da Ankara’da temaslarda bulundu. Hem Ankara hem de Atina, Maas’a birbirleriyle diyaloğa hazır olduklarını belirtti. Ancak tarafların Doğu Akdeniz’deki askeri tatbikatları gerginliğin sürmesine neden oldu.

Yunanistan, Kıbrıs Cumhuriyeti, Fransa ve İtalya’nın dün Doğu Akdeniz’de üç gün sürecek bir ortak tatbikat düzenleyeceklerini duyurmasının ardından dün de Türkiye yeni bir Navtex ilan etti. Türk Deniz Kuvvetleri Seyir, Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığı; Doğu Akdeniz’deki iki bölgede 1-2 Eylül tarihlerinde savaş gemileriyle atış eğitimi yapılacağını açıkladı. Navtex ilanı, denizlerdeki olası tehlikelere karşı gemiler ve ilgililerin uyarılması için yapılıyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 28 Ağustos 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.