enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:18 Zelenski Ankara’da: Bölgesel Dengelerde Diplomatik Arayış
09:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere Güney Afrika Cumhuriyeti’nde…
00:59 “Futbolda bahis” iddiasına ilişkin yürütülen soruşturmda 8’i tutuklu 17 hakem hakkında (MASAK) raporu hazırlandı…
00:44 Bakan Tunç: Çocuklarımızın güvenli bir geleceğe adım atmaları hepimizin ortak amacıdır
00:42 Radikal Hakaret Siyasetinin Amacı Ne?
00:30 Ankara Gıda Kontrol Laboratuvarı’nda, yılda yaklaşık 1 milyon 800 bin gıda analizi yapılıyor.
00:20 Yerel Yönetim Reformu Yaklaşırken…
00:16 Soykırımın yükü Gazzeli kadınların omzunda
00:15 İstanbul Fatih’te bir otelde konaklayan 4 kişilik Böcek ailesinin ölümüyle ilgili, otel sahibi ve bir otel çalışanı tekrar gözaltına alındı
00:07 Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee Jae-myung Türkiye’ye gelecek
00:05 Gazze’de 11 Ekim’de ateşkesin yürürlüğe girmesinden bu yana İsrail’in saldırılarında hergün çocuklar öldürülüyor…
17:26 Tarihi komisyon İmralı’ya gidiyor
11:33 Türkiye’den Yunanistan’a sert tepki: Hukuksuz oldu bitti girişimleri reddediyoruz
00:57 Bakan Tekin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Bakanlığının 2026 yılı bütçesine ilişkin sunumunda konuştu…
00:56 Vuçiç hakkında suç duyurusu: Saraybosna’da ‘İnsan Safarisi’
00:48 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nüfus artış hızımız azalıyor
00:40 Özgür Özel ile Ekrem İmamoğlu anlaştı mı?
00:39 Kosova’da siyasi kriz: Hükümet yeniden kurulamadı, erken seçim kapıda
00:32 Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğu, Meclis toplantısına eski ve yeni içme suyu borularını getirdi…
00:26 Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı 2026’da iki kez yapılacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da yoğun bakımlarda personel sıkıntısı yaşanıyor

Almanya’da yoğun bakımlarda personel sıkıntısı yaşanıyor
15.03.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya’da doktorlar ve uzmanlar yoğun bakımlarda hasta bakıcı sıkıntısı yaşandığını açıkladı. Bir ankete göre her üç hasta bakıcıdan biri mesleği bırakmayı düşünüyor.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘Deutsche Welle‘den aktardığı AFP’nin haberine göre,Almanya’da yoğun bakımlarda personel sıkıntısının ciddi boyuta ulaştığı açıklandı.

Alman Disiplinlerarası Yoğun Bakım ve Acil Tıp Derneği (DIVI) Başkanı Gernot Marx, Funke Medya Grubu’na yaptığı açıklamada, “Almanya’da bakım konusunda yaşanan kriz korona pandemisi nedeniyle şiddetlendi ve daha da şiddetlenmeye devam edecek” dedi. Marx, “Almanya’da hasta bakıcılığı mesleğinden kaçışı mutlaka durdurmak zorundayız” diye konuştu.

Hasta bakıcıların üçüncü dalganın başlamış olması sebebiyle, “görev sorumluluğu” bilinciyle dayandığını ifade eden Marx, ancak bundan sonrasının ne olacağı sorusunun yanıtının bilinmediğini belirtti.

“Her üç hasta bakıcıdan biri mesleği bırakmayı düşünüyor”

Marx yapılan bir anketin her üç hasta bakıcıdan birinin mesleği bırakmayı düşündüğünü ortaya koyduğunu vurguladı.

Alman Disiplinlerarası Yoğun Bakım ve Acil Tıp Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Felix Welcher de yoğun bakımlarda bir çöküş yaşanacağı uyarısında bulundu.

Welcher, “Pandemi bizlere Alman sağlık sisteminin de ne kadar kırılgan olduğunu gösterdi” dedi.

Bakım olmaksızın yoğun bakımda hastaların da tedavi edilemeyeceğini söyleyen Welcher, hasta bakıcıların çalışma koşullarının hızlıca iyileştirilmesinin şart olduğuna dikkat çekti.

“Hasta bakıcıların çalışma koşulları iyileştirilsin”

Hem Alman Disiplinlerarası Yoğun Bakım ve Acil Tıp Derneği hem de Alman Hasta Bakıcı Uzman Topluluğu, ortak hazırladıkları bir bildiride Almanya’da hasta bakıcıların koşullarının iyileştirilmesini talep etti.

Talepler listesinde bakımın gerektirdiği ölçüde personel belirlenmesi, modern çalışma modellerine geçilmesi, hasta bakıcıların kalifikasyonlarına uygun maaş alması gibi maddeler yer alıyor.

Alman hükümetinin sağlık-bakım hizmetlerinden sorumlu temsilcisi Andreas Westerfellhaus, doktorlar ve hasta bakıcıların çalışma koşullarının iyileştirilmesi için birlikte hareket etmesini memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Westerfellhaus halihazırdaki çalışma koşulları nedeniyle birçok hasta bakıcının mesleği bırakmayı düşündüğünü söyleyerek, “Bunun sonuçları sağlık bakım hizmetleri açısından felaket olur” uyarısında bulundu.

[TÜHA Haber Ajansı, 15 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.