enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
19:14 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
11:06 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
08:56 Çorum’un yöresel lezzetleri arasında bulunan, kurabiye türü olan Çorum şekerlemesi tescillendi…
08:47 Demir-Çelik sektöründen Türkiye ihracatına 2.3 milar dolarlık güçlü katkı
08:38 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: 180 kültür varlığı 2025’te Türkiye’ye iade edildi
08:36 Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK Spor Gücü Kır Koşusu Takımını Kabul Etti
08:04 Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi’den, CHP Kongre ve Kurultay davalarına yeni karar
07:58 Güzelliğin Karanlık Yüzü: Denetimsiz Estetik
07:46 Hatay Sörf Merkezi LC Waikiki sponsorluğunda yılın son sörf şenliğini gerçekleştirdi
07:19 Uyuşturucuya Karşı Sadece Operasyon Yetmez!
07:19 Türkiye’de bir ilk: Derince’den yükselen “Noterli” devrim!
07:06 İletişim Başkanı Duran, İstanbul’da1 Ocak’ta sabah namazının ardından yapılacak Filistin’e destek yürüyüşü için çağrıda bulundu
06:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli inşaatında incelemelerde bulundu…
06:37 CHP Genel Başkanı Özel, “Erdoğan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı’nı, saray rejiminin muhafızı olarak nitelendirip yetkilendiriyor”
00:19 TRT TANITIM
16:40 ABD Başkanı Trump: Venezuela’da gemilerin yanaştığı büyük bir tesis vuruldu
16:33 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Kiev yönetimi ve Batılı destekçileri bu toprak düzenini tanımak zorunda
16:24 Yemen hükümeti de ülkede Olağan Üstü Hal ilan edildiğini duyurdu.
16:16 Kremlin Sözcüsü Peskov: Putin’in konutuna saldırı girişimi terör eylemidir
13:49 HÜRJET, Avrupa ve NATO üyesi bir ülkenin envanterine giriyor.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da yoğun bakımlarda personel sıkıntısı yaşanıyor

Almanya’da yoğun bakımlarda personel sıkıntısı yaşanıyor
15.03.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya’da doktorlar ve uzmanlar yoğun bakımlarda hasta bakıcı sıkıntısı yaşandığını açıkladı. Bir ankete göre her üç hasta bakıcıdan biri mesleği bırakmayı düşünüyor.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘Deutsche Welle‘den aktardığı AFP’nin haberine göre,Almanya’da yoğun bakımlarda personel sıkıntısının ciddi boyuta ulaştığı açıklandı.

Alman Disiplinlerarası Yoğun Bakım ve Acil Tıp Derneği (DIVI) Başkanı Gernot Marx, Funke Medya Grubu’na yaptığı açıklamada, “Almanya’da bakım konusunda yaşanan kriz korona pandemisi nedeniyle şiddetlendi ve daha da şiddetlenmeye devam edecek” dedi. Marx, “Almanya’da hasta bakıcılığı mesleğinden kaçışı mutlaka durdurmak zorundayız” diye konuştu.

Hasta bakıcıların üçüncü dalganın başlamış olması sebebiyle, “görev sorumluluğu” bilinciyle dayandığını ifade eden Marx, ancak bundan sonrasının ne olacağı sorusunun yanıtının bilinmediğini belirtti.

“Her üç hasta bakıcıdan biri mesleği bırakmayı düşünüyor”

Marx yapılan bir anketin her üç hasta bakıcıdan birinin mesleği bırakmayı düşündüğünü ortaya koyduğunu vurguladı.

Alman Disiplinlerarası Yoğun Bakım ve Acil Tıp Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Felix Welcher de yoğun bakımlarda bir çöküş yaşanacağı uyarısında bulundu.

Welcher, “Pandemi bizlere Alman sağlık sisteminin de ne kadar kırılgan olduğunu gösterdi” dedi.

Bakım olmaksızın yoğun bakımda hastaların da tedavi edilemeyeceğini söyleyen Welcher, hasta bakıcıların çalışma koşullarının hızlıca iyileştirilmesinin şart olduğuna dikkat çekti.

“Hasta bakıcıların çalışma koşulları iyileştirilsin”

Hem Alman Disiplinlerarası Yoğun Bakım ve Acil Tıp Derneği hem de Alman Hasta Bakıcı Uzman Topluluğu, ortak hazırladıkları bir bildiride Almanya’da hasta bakıcıların koşullarının iyileştirilmesini talep etti.

Talepler listesinde bakımın gerektirdiği ölçüde personel belirlenmesi, modern çalışma modellerine geçilmesi, hasta bakıcıların kalifikasyonlarına uygun maaş alması gibi maddeler yer alıyor.

Alman hükümetinin sağlık-bakım hizmetlerinden sorumlu temsilcisi Andreas Westerfellhaus, doktorlar ve hasta bakıcıların çalışma koşullarının iyileştirilmesi için birlikte hareket etmesini memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Westerfellhaus halihazırdaki çalışma koşulları nedeniyle birçok hasta bakıcının mesleği bırakmayı düşündüğünü söyleyerek, “Bunun sonuçları sağlık bakım hizmetleri açısından felaket olur” uyarısında bulundu.

[TÜHA Haber Ajansı, 15 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.