enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:06 (UHA) Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:24 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:11 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:05 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
21:55 Bakan Gürlek, “2026’da Türkiye’nin yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen iade talebi sayısı 76”
21:38 İletişim Başkanı Duran, “İsrail Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almaktadır”
11:35 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
11:29 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
10:00 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:14 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:48 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
12:57 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
22:31 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:07 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:01 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türkiye, bugün içeride ve dışarıda hayal edilen şeyleri başarmaya, gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
20:11 Devlet Bahçeli’den tarihçi ve yazar İlber Ortaylı için taziye mesajı
10:04 Yurt genelinde sıcaklıklar artıyor
09:30 “Türkiye’nin gazı kesilebilir”
19:24 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da trafiğe kaydedilen otomobil sayısı yüzde 10 düştü

Almanya’da trafiğe kaydedilen otomobil sayısı yüzde 10 düştü
07.01.2022
A+
A-

BERLİN – TÜHA HABER / Koronavirüs salgınının ikinci yılında Almanya’da trafiğe kaydedilen yeni otomobil sayısı, çip gibi üretim için ara mal eksikliği nedeniyle 2021’de bir önceki yıla göre yüzde 10,1 düştü.

TRT Haber'in zirvedeki yeri değişmedi - Son Dakika Haberleri(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (TRT Haber)’e dayandırdığı AA’nın haberine göre, Federal Motorlu Taşıtlar Dairesinden (KBA) yapılan açıklamaya göre, geçen yıl Almanya’da trafiğe çıkan yeni otomobil sayısı, 2020’ye kıyasla yüzde 10,1 azalarak 2 milyon 620 bin oldu.

Böylece ülkede trafiğe çıkan yeni otomobil sayısında koronavirüs salgınında art arda ikinci yıl düşüş kaydedilmiş oldu.

Ülkede trafiğe kaydedilen yeni araç sayısı, 2020’de bir önceki yıla göre yüzde 19’dan fazla düşerek 2,92 milyona gerilemişti. COVID-19 salgını öncesi 2019’da ise trafiğe kaydedilen yeni otomobil sayısı 3,61 milyon olarak kayıtlara geçmişti.

Düşüşün nedeni: Çip krizi

Alman otomobil sektörü temsilcilerine göre, 2021’de büyük düşüşün nedeni, çip gibi eksik bileşenler nedeniyle devam eden üretim kesintisi oldu.

Ülkede otomobil üreticileri, üretim için ara mal eksikliği nedeniyle üretim hatlarını yeniden durdurmak, çalışanları kısa süreli çalıştırmak veya zaman zaman çalışanlarını evlerine göndermek zorunda kaldı.

Öte yandan, 2021’de özel otomobil kayıtları yaklaşık yüzde 16,3 ve ticari kayıtlar yüzde 6,5 azaldı.

Pelin Çift İle Gündem Ötesi

‘Pelin Çift ile Gündem Ötesi’ her Cumartesi günü “Gönül Dağı”dan sonra TRT 1 Ekranlarında..

Hükûmet tarafından sağlanan teşviklerin ve şarj istasyonlarının sayısının artışının etkisiyle geçen yıl trafiğe çıkan tamamen elektrikli otomobil sayısı da yüzde 85 artarak yaklaşık 356 bine yükseldi.

Almanya’da enerji piyasası düzenleyici kurumu olarak faaliyet gösteren Federal Ağ İdaresi (BNetzA) verilerine göre, ülkede kamuya açık elektrikli otomobil şarj istasyonu sayısı geçen yıl 11 bin 600 artarak 50 bin 901’e yükseldi.

[TÜHA Haber Ajansı, 07 Ocak 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.