enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:19 Böcek ailesinin Adli Tıp Kurumu ön raporu TRT Haber’de
00:57 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Müze ve ören yerlerini yaklaşık 29 milyon 700 bin kişi ziyaret etti”
00:56 Beyaz Saray’ın Gazze Barış Planının Akıbeti Belirsiz
00:50 Bu hafta boyunca yurt genelinde hava yağışsız ve kurak olacak.
00:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kökü dışarıda ideolojik yaklaşımları reddediyoruz”
00:39 Bursa’da bir ay süren su kesintilerinin ardından, Büyükşehir Belediyesi su ücretinde yüzde 30 artışa gitti…
00:37 Bakan Göktaş, Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantısı’nda konuştu
00:33 MHP Genel Başkanı Bahçeli: Gerekirse İmralı’ya kendim giderim
00:30 Macaristan Fahri Konsolosu Şahbaz’dan Başkonsolos Keller László’ya Ziyaret
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuştu…
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, “Türkiye, Güney Kafkasya’da barışın tesis edilmesi için çaba göstermektedir”
00:10 Bakan Tunç: “Hedefimiz umudu onaran, hatayı düzelten, insan onurunu merkeze alan bir yaklaşımı hakim kılmaktır”
00:04 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara’da gündeme ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı…
00:34 Doğu Karadeniz’den ocak-ekim döneminde bal ihracatı, 1 milyon 834 bin 520 dolara ulaştı.
00:32 Suriye Sahasındaki Meydan Okumalar ve Fırat’ın Doğusu
00:31 Terör örgütü PKK Irak’ın kuzeyindeki Zap bölgesinden tamamen çekildi
00:26 Türkiye genelindeki metro tünelleri, olağanüstü durumlarda 1 milyon 374 bin kişiye acil barınma imkanı sağlayacak kapasitede…
00:19 “2025 yılında 65 ilde 255 kazı alanına ulaştık”
00:19 Şara’nın Washington Ziyareti ve Türkiye’nin Rolü
00:19 Bakan Güler: Kutuların çözümü ve ilk bulgulara ulaşma süreci en az 2 ay sürer
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da salgınla mücadelede kriter değişiyor

Almanya’da salgınla mücadelede kriter değişiyor
08.09.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya artık pandemiyle mücadele önlemleri açısından en belirleyici kriter olarak hastaneye yatırılan kişi sayısını dikkate almaya hazırlanıyor. 

Advertisement

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (DW,dpa/CÖ,JD)’ye dayandırdığı habere göre, Alman meclisi (Bundestag), salgında durumun ciddiyetinin değerlendirilmesi açısından ana kriterin hastanede tedavi gören kişi sayısının olmasını öngören tasarıyı kabul etti. Tasarının Eyalet Temsilcileri Meclisi’nde (Bundesrat) de onaylanması gerekiyor.

Almanya’da şu an salgın değerlendirilmesinde ana kriter vaka sayıları. Ancak aşılanan kişi sayısının artması, vaka sayılarını artık eskisi kadar anlamlı olmaktan çıkardı. Almanya’da şu ana kadar nüfusun yüzde 61,4’üne Covid-19 aşısı yapıldı.

Meclis’ten geçen tasarıda; son yedi günde 100 bin kişide görülen vaka sayısı, yoğun bakım kapasitesi ve aşılanmış kişi oranı gibi kriterlerin de göz önünde bulundurulacağı belirtildi.

Yeni tasarı, Almanya’daki 16 eyaletin hangi noktada kapsamlı kısıtlamalara gidebileceği konusunda belirleyici olacak.

Aşı sorusu

Tasarı ayrıca bakımevi, yuva ve okullardaki işverenlerin, çalışanlarına aşılı olup olmadıklarını sorma hakkını da veriyor. Tasarının en tartışmalı bölümlerinden birini bu madde oluşturuyor.

Eyalet Temsilcileri Meclisi’nin Cuma günü gerçekleştireceği olağanüstü oturumda tasarıyı oylaması bekleniyor.

Alman hükümetine salgınla mücadelede danışmanlık yapan Robert Koch Enstitüsü’nün (RKI) açıkladığı son verilere göre, Almanya’daki yeni vaka sayısı 6 bin 726 yükselerek 4 milyon 17 bin 116’ya yükseldi. Gerçekleşen 59 yeni koronavirüs kaynaklı ölüm üzerine toplam can kaybı 92 bin 413’e çıktı.

[TÜHA Haber Ajansı, 08 Eylül 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.