enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:10 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
07:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
07:49 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
07:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” mektubları şehit ailelerine ulaştırılıyor…
07:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları Gençlerin Geleceğini Çaldı!”
07:35 İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve saldırganlık yalnızca Filistin’le sınırlı kalmamış, Tahran, Beyrut, Şam ve Sana’ya yönelik hamlelerle bölgesel bir boyut kazanmıştı.
07:34 Gazze’ye kara harekâtı: İsrail’in hedefleri ve riskler
07:08 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
07:06 TBMM’de Tarihi Soru: Terörsüz Türkiye Gerçekten Mümkün Mü?
07:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
23:11 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
22:58 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
07:25 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
07:18 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
07:17 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
07:03 Alışılmış Ezber Döngüsü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da radikal İslamcılara yönelik 149 yeni soruşturma açıldı

Almanya’da radikal İslamcılara yönelik 149 yeni soruşturma açıldı
17.08.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya’da Federal Başsavcılık radikal İslamcı terörizm şüphesiyle yılın ilk yarısında 149 soruşturma başlattı. 

(TÜHA) Türkuaz Haber Ajansı’nın (dpa / EC, HT)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya’da Federal Başsavcılık radikal İslamcı terörizm  şüphesiyle yılın ilk yarısında 149 soruşturma başlattı. Sağ popülist Almanya için Alternatif (AfD) partisinin konuyla ilgili soru önergesine hükümetin verdiği yanıta göre soruşturmaların büyük çoğunluğu terör örgütü üyeliği şüphesiyle açıldı. Almanya’da en son Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde bir kişiye cinayet hazırlığında oldukları iddiasıyla Tacik bir terör hücresinin üyeleri yakalanmıştı.

Federal Başsavcılık ocak ayı başından haziran ayı sonuna kadar 159 kişinin suçlandığı toplam 230 soruşturma başlattı. 94 soruşturma eyalet savcılıklarına devredilirken 55 soruşturma başsavcılık tarafından sürdürülüyor. 81 soruşturma ise kapatıldı.

Kendilerini ihbar ediyorlar

Suçlanan kişilerin büyük çoğunluğunun Almanya ya da Suriye, Afganistan ve Somali vatandaşı oldukları öğrenildi. Soruşturma makamları ile Federal Göç ve Mülteciler Dairesi çalışanlarının deneyimlerine göre ilticacılar daha önce bir terör örgütüne üye oldukları yönünde bilgi vermeleri halinde sınırdışı edilmeyi önleyebileceklerini düşünerek kendilerini ihbar ediyor. Aslı olmayan bu ihbarlar da soruşturma sayısının artmasında rol oynuyor.

Yılın ilk çeyreğinde Federal Başsavcılık’ın açtığı yeni soruşturmalar geçen yılın son aylarına göre ciddi bir biçimde arttı. İkinci çeyrekte ise hafif bir düşüş kaydedildi.

Türkiye iki kadını Almanya’ya sınır dışı etti

Federal Hükümet’in açıklamasına göre nisan, mayıs, haziran aylarında IŞİD ile bağlantılı üç kişi Almanya’ya iade edildi. 23 ve 24 yaşında iki kadının Türkiye tarafından, 23 yaşında bir erkeğin de İran’dan Almanya’ya sınır dışı edildiği öğrenildi.

[TÜHA Haber Ajansı, 17 Ağustos 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.