enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:31 Haftayı Geri Sar:10 maddede bu hafta
10:59 İznik 1700 yıl sonra yeniden dünya gündeminde…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
06:43 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı 2 – CHP’nin farklı kimlikleri
00:45 Karadeniz’de Ukrayna’nın Operasyonları
00:40 Erbil-Ankara hattında gerilim: ‘Maksadını aşan yorumlar endişe verici’…
00:39 Türkiye’de öğretmen istihdamı, köklü düzenlemeler içeren Öğretmenlik Mesleği Kanunu…
00:29 Dijital şiddet artıyor: Kadınlar daha fazla risk altında
00:19 2026 Yılı Türkiye İçin Diplomasi Yılı mı Olacak?
00:13 Türkiye’den NATO ve AB üyesi bir ülkeye ilk savaş gemisi satışı’dan notlar!
00:12 Ankete 9 AB ülkesinden toplam 9 bin 500’den fazla kişi katıldı…
00:11 Deutsche Bank’tan kapsamlı Türkiye analizi: Dolar, büyüme ve faiz tahmini
00:03 Ayvalık merkezli Türk zeytinyağı firması Nova Vera, uluslararası arenada dünya birincisi oldu…
11:38 Futbolda bahis soruşturmasında yeni operasyon
10:07 Küresel piyasalarda son durum ve günlük değişimler
09:43 Cuma Hutbesi: “İnsan, Huzuru İbadetle Elde Eder”
09:09 Türkiye’nin yerli otomobil markası Togg, kasım ayında elektrikli otomobil satışlarında liderliği elde etti…
06:28 Düşünce ve ifade özgürlüğü!…
00:58 Dışişleri Bakanı Fidan, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) 32. Bakanlar Konseyi Toplantısı’nda konuştu…
00:53 Türkiye genelinde satılan gayrimenkul sayısı bu yılın ocak-kasım döneminde yüzde 7,6 artış oldu…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da pandemi yardımları artırılıyor

Almanya’da pandemi yardımları artırılıyor
13.11.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya Maliye Bakanı Olaf Scholz kısmi kapanmadan etkilenen firma ve işletmelere yapılacağı açıklanan mali yardımın, düşünülen 10 milyar eurodan birkaç milyar fazla olabileceğini açıkladı. 

(TÜHA) Türkuaz Haber Ajansı’nın (dpa,DW / HT,ET)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya Maliye Bakanı Olaf Scholz, pandemi nedeniyle kasım ayında ilan edilen kısmi kapanma önlemlerinden etkilenecek firma ve işletmelere yapılacak mali yardımın planlandığından yüksek olabileceğini söyledi. Scholz Berlin’de yaptığı açıklamada, mali yardımın birkaç milyar euro fazla olabileceğini belirterek, bu miktarın artmasının, yardımların ne ölçüde kullanıldığına bağlı olduğunu söyledi.

Alman hükümeti daha önce yaptığı açıklamada 10 milyar euroluk mali yardımın henüz tamamı kullanılmamış olan geçici yardım havuzundan geleceğini duyurmuştu.

Alman Haber Ajansı’na (dpa) göre koronavirüsle mücadele önlemlerinden etkilenen sanatçılar gibi serbest çalışanlar 5 bin euroya kadar, firmalarsa 10 bin euroya kadar yardım alabilecek.

Bir yıl önceki cironun yüzde 75’i

İşletmelere yapılacak mali yardımlarda Kasım 2019’daki ciroları baz alınacak. Çalışan sayısı 50’yi geçmeyen küçük işletmeler ve serbest çalışanlara bu miktarın yüzde 75’i, daha büyük işletmelere yüzde 70’i ödenecek.

Koronavirüs vaka sayılarının artması nedeniyle 2-30 Kasım arasında geçerli olacak kısmi kapanma önlemleri yürürlüğe girmişti. Kapanmadan etkilenen sektörlerin başında gastronomi geliyor. Başta restoranlar olmak üzere gastronomi alanındaki işletmeler ay sonuna kadar kapalı kalacak, eğlence ve boş zamanı değerlendirme amaçlı etkinlikler de ay sonuna kadar ülke çapında yasak olacak. Bu önlemlerden lokanta, bar ve diskoların yanı sıra tiyatro, opera, konserler, fuarlar, sinemalar ve oyun salonları gibi işletmeler de etkileniyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 13 Kasım 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.