enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:53 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
07:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
07:46 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
07:39 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
07:27 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi kesinti yapılacak…
07:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
07:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
07:17 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
07:17 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
07:12 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
07:10 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
07:10 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
07:00 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
06:49 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da milletvekillerinin ek gelirleri arttı

Almanya’da milletvekillerinin ek gelirleri arttı
11.07.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya’da yapılan bir araştırmaya göre, federal parlamento milletvekillerinin ek gelirleri son sekiz yılda yaklaşık iki kat arttı. En fazla ek gelir elde eden milletvekilleri Hrıstiyan Birlik Partililer ile FDP’liler. 

Almanya’da federal parlamento milletvekillerinin elde ettiği ek gelirlerin güncel yasama döneminde büyük oranda arttığı belirtildi. Süddeutsche Zeitung gazetesinin Otto Brenner Vakfı tarafından yaptırılan bir araştırmaya dayandırdığı haberine göre, 2013 yılında tahminen 30 milyon euro olan ek gelirler şu an 53 milyon euroya yükselmiş durumda. Söz konusu araştırma en fazla yan gelir elde eden milletvekillerinin iktidardaki Hristiyan Birlik Partileri (CDU/CSU) ile muhalefet partilerinden Hür Demokratlar’a (FDP) mensup olanlar olduğunu ortaya koyuyor.

İlgili araştırma için, milletvekillerinin Federal Meclis’in resmi internet sitesinde yayınlanan kamuya açık bilgilerinden yararlanan Otto Brenner Vakfı’nın çalışmasına göre FDP milletvekillerinin yüzde 62’si, CDU/CSU üyelerinin yüzde 43’ü, AfD’lilerin (Almanya için Alternatif) yüzde 32’si, Sol Parti mensuplarının yüzde 26’sı, SPD (Sosyal Demokrat Parti) milletvekillerinin yüzde 22’si ve Yeşiller grubunun yüzde 21’i, içinde bulunduğumuz yasama döneminde ek iş yaptığını beyan etmiş durumda.

Mecliste görev yapan 709 milletvekilinden 261’inin ek iş yaptığı belirlenen araştırmada, yan gelir elde edilmesi “ayrıcalıklı bir milletvekili azınlığının problemi” olarak tanımlanıyor.

Almanya’da geçen aylarda bazı milletvekillerinin adının karıştığı maske skandalı ile bazı CDU/CSU milletvekillerinin Azerbaycan için lobi faaliyeti yürüttüğünün ortaya çıkmasının ardından, 1000 euronun üstündeki tüm ek gelirlerin Federal Meclis Başkanlığı’na tam olarak beyan edilmesi gerekiyor.

Ancak araştırma raporunu hazırlayanlara göre bu beyan zorunluluğu da, milletvekillerinin ek işlerle ilgili kontrolü açısından yeterli değil. Raportörler daha sağlıklı bir denetim için, milletvekili ve meclis dışından uzmanların içinde yer alacağı bir komisyon kurulmasını talep ediyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 11 Temmuz 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.