enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:56 AB-Hindistan Ticari Anlaşması ve Türkiye’nin Gümrük Birliği Çıkmazı
00:56 Mehmet Ali Kâğıtçı Dokümantasyon Merkezi hizmete girdi; Kocaeli’nin tarihine ışık tutacak
00:51 8 ülkeden katil, soykırımcı, soyu ispatlanmamış İsrail’e sert tepki: Uluslararası hukuka aykırı
00:43 İtalya, Trump’ın ‘Barış Kurulu’ toplantısına gözlemci olarak katılacak
00:41 Türkiye’de mutlu olduğunu beyan edenlerin oranı yüzde 53,3’e yükseldi.
00:36 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz,”Türkiye, son 23 yılda alt orta gelirden üst orta gelire yükseldi ve kalıcı hale geldi”.
00:33 Dorinsight’tan Zam Dönemine Özel Araştırma: Türkiye’de çalışanların zam algısı değişiyor: Maaş artışı artık motivasyon değil, dayanma eşiği
00:26 Cevdet Yılmaz, Suriye’de son dönemde yaşanan gelişmeler, ‘Terörsüz Türkiye’ sürecini olumlu etkilendirdi…
00:26 Kocaeli Ticaret Odası’ndan Bakan Bolat’a kapsamlı bir dosya
00:17 Bursa Nilüfer Belediyespor, Çekya Deplasmanından Avantajla Döndü
00:16 Anne Bebek Fuarından, Örnek Sürdürülebilirlik Uygulaması
00:14 Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde maden ocağında meydana gelen göçükte yaşamını yitiren iki madenci için taziye mesajları
00:11 Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) 2025’e ilişkin Faaliyet Raporu yayımlandı…
00:06 Camilerde ilk teravih coşkusu bugün…
00:06 Türkiye’nin çehresini değiştirecek sanayi hamlesi
00:05 İstanbul, Kadıköy, Karaman ve Rotterdam’dan sonra şimdi de Amsterdam’a ‘Göç Anıtı’…
00:01 Kocaeli’n Kartepe Kent Meydanı Camii ilk teravihle açılıyor
11:34 Avrupa Haberleri: ABD-İran Cenevre Görüşmeleri: Körfez’de tatbikat, masada nükleer pazarlık
07:57 Ekonomide gözler mart ayına çevrildi
06:44 Su Yönetiminde Yapay Zeka’nın Evrimi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da maske zorunluluğu tartışması

Almanya’da maske zorunluluğu tartışması
01.04.2020
A+
A-
Benim Adım Melek banner

TÜHA HABER / Koronavirüs salgınının hızını kesmede bir önlem olarak görülen koruyucu maske Almanya’da bir kentte zorunlu hale geliyor. Alman hükümeti mevcut durumda maske zorunluluğunu gerekli görmezken, üretiminine destek veriyor. 

(TÜHA) Türkuaz Haber Ajansı’nın Deutsche Welle Türkçe’ye (DW) dayandırdığı habere göre, Almanya’da hükümetin koruyucu maske takılmasına ilişkin kesin bir kararı olmamasına karşın Jena kenti önümüzdeki haftadan itibaren koruyucu maskenin zorunlu hale getirileceğini duyurdu.

Jena Belediyesi’nden yapılan açıklamada, kalabalık kapalı alanlar, dükkanlar, mağazalar ve toplu taşıma araçlarında koruyucu maske takılmasının zorunlu hale geleceği kaydedildi. Açıklamada, virüs bulaşmasını engellemek için maskenin yanı sıra atkı veya örtülerle ağız ve burunların kapatılması gerektiğine işaret edildi.

Sağlık personeli, toplu taşıma araçlarının sürücüleri ve diğer kamu görevlileri için stoklarda yeteri kadar maske bulunduğu belirtilen açıklamada, halka çağrı yapılarak, “Virüsün yayılmasını önlemek için lütfen kendiniz ve başkaları için koruyucu maskeler dikin” denildi.

Buna karşın Dünya Sağlık Örgütü’nden (DSÖ) yapılan açıklamada koruyucu maske kullanılmasının virüsün yayılmasını engellemeyeceği belirtildi. DSÖ Acil Yardım Direktörü Michael Ryan Pazartesi günü Cenevre’de yaptığı açıklamada, maske kullanımının önleyici olacağına ilişkin bir veri bulunmadığını belirterek, yanlış kullanılması halinde enfekte olma riskini artırabileceği uyarısında bulunmuştu.

“Maske gündemde değil” 

Almanya’da en fazla vakanın görüldüğü Bavyera eyaletinin başbakanı Markus Söder, Avustarya’daki gibi bir maske zorunluluğunun gündemlerinde olmadığını kaydetti. Salı günü katıldığı bir televizyon programında konuşan Söder, ilk aşamada alınan önlemlerin sonuçlarına bakılacağını, bu sonuçlara göre yeni kararlar alınacağını söyledi.

Söder, maske üretimi konusunda bir “ulusal acil üretim” planının uygulanması gerektiğini belirterek, “Şu anda acil ihtiyacımız olan hastane ve doktor muayenehanelerindeki bütün personelimiz için çok sayıda ve kaliteli koruyucu maskelerdir” dedi. Alman ekonomisinin kendini bu yönde bir acil üretim planı için hazırlaması gerektiğini vurgulayan Söder, yaşlı yurtları, hastane ve muayenehanelerde yeterince koruyucu maske bulunmasının temin edilmesi gerektiğine işaret etti.

Federel Maliye Bakanı Olaf Scholz ise maske üretimini destekleyeceklerini açıkladı. Diğer üretimlerini durdurarak maske üretimine geçecek şirketleri olası ekonomik risklere karşı güvence altına alacaklarını ifade eden Scholz, halihazırda çok sayıda üreticinin maske üretimine başlamaya hazır olduğu yönünde kendilerine bilgi verdiklerini açıkladı.

[TÜHA Haber Ajansı, 01 Nisan  2020]

Seksenler_2019 banner
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.