enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:17 Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, (TCMB) ocak ayına ilişkin “Sektörel Enflasyon Beklentileri” verilerini değerlendirdi.
07:44 Dışişleri Bakanı Fidan, bugün Türkiye’yi ziyaret edecek Fransız mevkidaşıyla güncel uluslararası gelişmeleri görüşecek
07:25 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | Yusuf Kemal Tengirşenk
07:21 2026 Kültür Yolu rotası belli oldu: 26 şehirde kültür sanat şöleni yaşanacak
07:18 Kocaeli Kuzuyayla’da kar keyfi kış masalına dönüştü
07:02 Katil, soykırımcı İsrail yıktı, Kocaeli Büyükşehir Gazze’ye 2 bin kişilik çadır cami kurdu…
00:50 Çelik: PKK tüm uzantılarını feshetmeli
00:32 Türk savunma sanayisi, İnsansız hava araçlarında (İHA/SİHA) elde ettiği küresel başarıyı denizlere taşıdı
00:26 Türkiye’de Bölgesel Tehdit ve Savunma Sanayi Politikası
00:22 İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, gündeme dair açıklamalarda bulundu
00:17 Şark Fatihi ve Yetimlerin Babası: Kazım Karabekir
00:06 AK Parti’ye katılımlar sürüyor
00:04 Mardin Valiliği, toplantı, gösteri yürüyüşü 27-31 Ocak tarihleri arasında yasakladı
21:00 İzmir’de akşam saatlerinde başlayan kuvvetli fırtına ve gök gürültülü sağanak etkili oldu…
15:20 Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na 3 bin 635 subay ve astsubay alınacak
12:01 Türkiye, 6 Şubat deprem bölgesinde dev dönüşüm
11:51 Muhittin Böcek dahil 41 kişi için iddianame hazırlandı
11:13 Yeni bir sosyal devlet destanı yazmak için Cumartesi günü Aydın’daydık!
07:24 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Nizaryalı mevkidaşı Yusuf Maitama Tuggar ile bir araya gelecek
07:04 İletişim Başkanlığı, Türkiye’nin ABD ile LNG anlaşması nedeniyle Rus gazı alımını sonlandırdığı iddialarını yalanladı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da korona yılı 2020’de medyaya güven arttı

Almanya’da korona yılı 2020’de medyaya güven arttı
09.04.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Sonuçları yeni yayınlanan bir ankete göre Almanya’da medyaya olan güven pandemi yılı olan 2020’nin sonunda belirgin bir biçimde arttı. 

Advertisement

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa / EC, SSB)’ye dayandırdığı habere göre, Mainz Johannes Gutenberg Üniversitesi’nin yaptırdığı araştırma, Almanya’da medyaya olan güvenin korona krizinin yaşandığı 2020 yılı sonunda belirgin bir biçimde arttığını gösteriyor.

Kasım ve Aralık 2020’de yapılan ankete katılanların yüzde 56’sı çevre sorunları, sağlık tehditleri ya da siyasi skandallar gibi önemli konularda “bütünüyle ya da daha ziyade” medyaya güvendiklerini söyledi.

Araştırmacılar elde edilen bu değerin hiç bu kadar yüksek olmadığını belirtiyor. “Uzun Vadeli Medyaya Güven Araştırması” adlı çalışmada medyaya güvendiğini belirtenlerin oranı şimdiye kadar yüzde 28 ile yüzde 44 arasında değişiklik göstermişti. 2019 yılında ise sadece yüzde 43’lük bir kesim medyaya güvendiğini ifade etmişti.

İlki 2008 yılında yapılan araştırma verilen aranın ardından 2015 yılından itibaren her yıl yapılıyor. Araştırma Almanya’da 18 yaşın üstündeki tüm toplum açısından temsiliyet niteliğine sahip.

Medyaya olan güven büyüdü

Mainz Johannes Gutenberg Üniversitesi’ne bağlı araştırmacılar korona krizinin yaşandığı 2020 yılında halktaki bilgi edinme ve davranış yönünü tayin etme ihtiyacıyla birlikte medyaya olan güvenin de büyüdüğü tespitini yaptı.

Araştırma raporunda “Kalıcı bir güven artışı olup olmadığı kendisini daha sonra gösterecek” denildi. Siyasi kriz yönetiminden duyulan hoşnutsuzlukla birlikte medyaya olan güven konusunda da bir değişiklik yaşanabileceği belirtiliyor.

Kamuoyu araştırma enstitüsü IFAK tarafından telefon aracılığıyla yapılan ankete 1207 kişi katıldı.

[TÜHA Haber Ajansı, 09 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.