enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:16 İslam aleminin üç ayları Pazar günü başlıyor…
10:52 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
08:59 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
00:47 Mehmet Akif Ersoy soruşturmasındaki soru işaretleri
00:35 Şirketlerden N’Aber!
00:28 Fikret Yüksel Foundation ile Başlayan 27 Yıllık Yolculuk, Fikret Yüksel Eğitim Vakfı ile Türkiye’de Kök Salıyor
00:25 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
00:24 AK Parti’nin 60 sayfa ve 15 başlıktan oluşan raporu TBMM Başkanlığı’na teslim edildi…
00:19 Donald Trump 900 milyar dolarlık savunma bütçesini imzaladı
00:17 Almanya’da tüketici güveni sarsıldı
00:13 ASELSAN’dan NATO üyesi ülkeye 410 milyon dolarlık ihracat
00:08 Süre yıl sonu doluyor: Suriye’de Kürtlerle anlaşma olur mu?
00:02 Yunanistan’ı kuranlar, onu kendi çıkarları için kullanmak isteyen İngilizler ve Fransızlardı…
10:22 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:04 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:16 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:09 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
05:01 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:51 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da korona yardımlarında usulsüzlük

Almanya’da korona yardımlarında usulsüzlük
09.09.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya’da küçük işletmeler ile serbest meslek sahiplerine verilen korona yardımlarında milyonlarca euroluk dolandırıcılık yapıldığı tespit edildi. Ülkede usulsüzlüklerle bağlantılı 6 bin 900 soruşturma yürütülüyor. 

Mustafa Kemal ATATÜRK

(TÜHA) Türkuaz Haber Ajansı’nın (epd/JD,HT)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya’da korona yardımlarını usulsüz alanların eyaletlere maliyetinin milyonlarca euro olduğu belirtildi. Protestan Haber Ajansı’nın (epd) eyaletlerin adalet bakanlıkları ile savcılıklarında yaptığı anket, korona yardımlarında milyonlarca euroluk dolandırıcılık yapıldığını gösterdi. Buna göre, Bavyera eyaletinde ödenen yardımlarda yapılan dolandırıcılığın yol açtığı zarar Mayıs ayı sonunda 1 milyon 700 bin euro civarındaydı. Henüz ödemesi yapılmayan yardım başvurularında ise şüpheli vakaların toplamının 2 milyon 200 bin euroya ulaştığı kaydedildi.

Yardım alanların yaptığı usulsüzlükler nedeniyle Saksonya eyaletinde zararın 5 milyon 100 bin euro, Aşağı Saksonya’da ise bu zararın 6 milyon 500 bin euro olduğu tahmin ediliyor.

Schleswig-Holstein eyaletinde, yetkililerin verdiği bilgiye göre, 241 başvuruda dolandırıcılık tespit edildiği, zararın başvuru başına 2 bin 500 ile 15 bin euro arasında değiştiği kaydedildi. Almanya’nın diğer eyaletlerinde ise yetkililerin kesin rakamlar veremediği belirtildi.

Almanya’da 6 bin 900 soruşturma

Yapılan anket, birçok vakada soruşturmanın henüz tamamlanmadığını ortaya koydu. Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde, Nisan ile Temmuz ayları arasında 3 bin 800 vakanın incelendiği, şüpheli sayısının 4 bin 287 olduğu belirtildi. Frankfurt Başsavcılığı, Hessen savcılığı ve emniyet birimleri tarafından devletin verdiği korona yardımlarında dolandırıcılık yapıldığı şüphesi ile 600 soruşturma yürütülüyor. Bavyera’da ise yürütülen soruşturma ve ön soruşturma sayısının 537 olduğu kaydedildi. Almanya’da en az 6 bin 900 soruşturma yürütüldüğü tahmin ediliyor.

Cezai yaptırım ne?

Devletin verdiği korona yardımlarında usulsüzlük yaptığı tespit edilenler para veya beş yıla kadar hapis cezasına çarptırılabiliyor. Bazı durumlarda ise bunun 10 yıla kadar hapis cezası olabileceği belirtiliyor. Yapılan başvuru sonucunda, ödeme yapılmamışsa bile, verilen bilgiler yanlış olduğu takdirde cezai yaptırım uygulanabiliyor.

Almanya’da koronavirüs salgını nedeniyle sosyal ve ekonomik hayata getirilen kısıtlamaların ardından hükümet küçük işletmeler ile serbest meslek sahiplerine acil nakit yardımında bulunmuştu. Federal hükümetin hazırladığı 750 milyon euroluk ekonomik yardım paketi Mart ayı sonunda Alman meclisinde kabul edilmişti.

[TÜHA Haber Ajansı, 09 Eylül 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.