enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:30 Nizip Ticaret Odası’nda (NTO) Eğitim İçin Birlik: Temsili Ayakkabı Dağıtım Töreni Gerçekleştirildi
00:30 Otomotivde ekim rekoru: 10 ayda 1 milyondan fazla araç satıldı…
00:27 Türk savunma sanayii yenilikçi ürünleriyle, Mali’nin başkenti Bamako’da BAMEX’25 fuarında olacak…
00:24 ABD’den nadir mıknatıs bağımlılığını bitirmek için 1.4 milyar dolarlık yatırım…
00:24 İÜ Rektörü Zülfikar: 6 asırlık üniversitenin ve mezunlarının onurunu koruduk
00:19 Marjinal Porter Novelli’den,’Yanındayız Derneği’ne stratejik iletişim danışmanlığı desteği
00:17 Burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçları açıklandı
00:14 Dışişleri Bakanlığı, “Avrupa Komisyonu 2025 Türkiye Raporu” hakkında, ‘Ön yargılı ve mesnetsiz’ dedi…
00:09 Selanik’teki Atatürk Evi, 10 Kasım’da Atatürk’ü Anma Günü’nde açılıyor…
00:07 AB Yüksek Temsilcisi Kallas Türkiye için ‘Önemli bir ortak’ diyerek açıkladı…
00:06 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den: Son 6 yılda 18 yeni üst geçit, 38 engelli asansörü
00:04 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO), ilin sağlık turizmindeki gücünü dünyaya tanıtmaya devam ediyor
00:03 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, COP30 Liderler Zirvesi için bugün Brezilya’nın Belem kentine gidecek…
12:32 YÖK’ten Dışişleri Bakanı Fidan’ın yükseköğretimine ilişkin açıklama
12:07 UNESCO 43. Genel Konferansı’nda,15 Aralık’ın, “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” olarak ilan edildi…
10:41 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da Gazze konulu toplantıya ev sahipliği yaptı.
07:56 “Her yerde Türkiye var!”
07:13 Plastik Su Şişesi Araştırmasının Sonuçları Açıklandı
07:10 Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:57 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da kısıtlamaların uzatılması kızdırdı

Almanya’da kısıtlamaların uzatılması kızdırdı
12.02.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya’da 7 Mart’a kadar uzatılan korona kısıtlamaları sert eleştirilere neden oldu. Muhalefet, hükümeti normalleşme stratejisi geliştirememekle suçlarken ekonomi dünyası da kızgın. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa,Reuters,AFP/HS,JD)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve eyalet hükümetlerinin başbakanları Çarşamba günü düzenledikleri toplantıda, salgına karşı uygulanan kısıtlamalarının büyük bölümünü mutasyona uğrayan virüsün yayılımı nedeniyle 7 Mart’a kadar uzatma kararı aldı. Okulları ve kreşleri açma kararı ise eyalet yönetimlerine bırakılırken kısıtlamalar için baz alınan gösterge de düşürüldü. Buna göre mevcut kısıtlamaların gevşetilebilmesi için yedi günlük vaka sayısının 100 bin kişide 35 seviyesinin altına çekilmesi gerektiği ifade edildi. Almanya’da şimdiye kadar yedi günlük vaka sayısı 100 bin kişide 50 seviyesinin altına düşmesi kriter olarak alınıyordu.

Muhalefetten sert eleştiri

Ancak hükümetin kararlaştığı önlemler muhalefet ve ekonomi dünyasından sert eleştirilere yol açtı. Sol Parti Meclis Grup Başkanı Dietmar Bartsch, Başbakanlığın bir normalleşme stratejisi geliştiremediği eleştirisi getirerek hükümetten haftalardır kısıtlama altında yaşayan insanlara normal hayata yavaş yavaş dönmek için bir persfektif sunmasının beklendiğini söyledi.

Yeşiller Meclis Grup Başkanı Katrin Göring-Eckardt da Federal Hükümet ve eyaletlerin okulların açılması konusunda ortak bir tutum geliştirememesinin “anlaşılmaz” olduğunu belirterek eyaletlerin tümünde okulların ve kreşlerin güvenli bir ortamda ders verilmesinin koşullarının oluşturulması gerektiği çağrısı yaptı.

Hür Demokrat Parti (FDP) Genel Sekreteri Volker Wissing de Federal Hükümet ve eyalet yönetimlerinin aldığı kararların yetersiz olduğunu belirterek “Kararlar beklentilerin altında. İnsanların acilen beklediği net bir persfektif yok. Üzerinde öncelikle çalışılması gereken aşamalı bir plan yok. Birçok alanda beklenen bir gevşeme mesajı yok” şeklinde konuştu.

Ülkede 16 Aralık'tan beri kapalı olan okulların ne zaman açılacağına eyalet yönetimleri karar verecek

Ülkede 16 Aralık’tan beri kapalı olan okulların ne zaman açılacağına eyalet yönetimleri karar verecek

Eğitimciler: Kararlar beklentilerin altında

Okul ve kreşlerin açılması konusunda ortak bir strateji belirlenmemesi eğitimcilerin de tepkisine yol açtı.

Eğitimde siyasi hesaplara göre davranılacağı eleştirisini getiren Alman Öğretmenler Birliği Başkanı Hans-Peter Meidinger, Öğretmenler Birliği olarak eyaletlerden öncelikle okullarda enfeksiyonun bulaşma riskini en aza indirgemeye yönelik koruma önlemleri alınmasını beklediklerini söyledi. Meidinger, öğretmenler ve öğrenciler arasında kendi kendine yapılabilecek testlerin yaygınlaştırılması, maske zorunluluğu getirilmesi, okullara temiz hava filtrelerinin yerleştirilmesini ve öğretmenlere de aşı önceliği sağlanması gerektiğinini ifade etti.

Yerel yönetimler de okulların açılması eyaletlere göre farklılık göstermesini eleştiriyor. Belediyeler Birliği Başkanı Gerd Landsberg, okulların açılması konusunda federal çapta ortak bir plana ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Ekonomiden uyarı

Ekonomi dünyası da kısıtlamaların uzatılmasına tepkili. Alman Ekonomi Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Marcel Fratzscher, şu anda ekonominin içinde bulunduğu durumun “felaket” olduğunu belirterek birçok işletmenin yaşam mücadelesi verdiğine ve durumun önümüzdeki aylarda daha da kötüleşeceğine dikkat çekti.

İşletmelerin bir gelecek persfektifine ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Fratzscher, korona yardımlarının hayata geçirilme sürecinin de kötü bir şekilde ilerlediği eleştirisini getirdi. Fratzscher, çok sayıda işletmenin devletten korona yardımı alamadığını belirterek hükümetin önümüzdeki aylarda yeni bir yardım programı hazırlaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

[TÜHA Haber Ajansı, 12 Şubat 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.