enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:26 Juventus – Udinese maçı TRT SPOR’da
11:09 Jeremie Boga ve Terem Moffi’ye şok saldırı
10:41 2 Aralık Salı sabahından herkese günaydın.
00:59 KIZILELMA ve Skydagger testleri: Türk savunma sanayiinde tarihi günler
00:54 12 Dev Adam Dünya Kupası Elemeleri’nde İsviçre’yi 85-60 yendi
00:50 Bakan Yerlikaya, “Toplam 103 terör örgütü mensubu ikna yoluyla yurt dışından gelerek teslim oldu”
00:48 Türkiye’de trafiğe kayıtlı taşıt sayısı yüzde 7,5 artarak 33 milyon 193 bin 636’ya yükseldi…
00:43 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Bu ülkenin ayaklarında büyük pranga gibi bağlanan terörü bir kenara koyacağız”
00:36 Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA, hava hedefini vuran ilk insansız savaş uçağı dünya basınında…
00:35 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Jandarma Genel Komutanlığı 2025 Yılı Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu.
00:32 Dışişleri Bakanı Fidan’ın Tahran ziyareti İran gazetelerinde nasıl yer aldı?
00:24 Cevdet Yılmaz: Türkiye ekonomisi dayanıklılığını ortaya koymuştur
00:23 CHP’li belediyenin rüşvet davası başlıyor
00:09 Eski AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk için Mecliste cenaze töreni düzenlendi..
00:03 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın ‘Kuşbakışı’ndan Dünyadaki Durum!…
14:10 Türkiye ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 3,7 büyüdü…
13:34 1 Aralık Pazartesi gününden herkese merhaba…
12:02 İlahiyat Koleji Konusunu Ne Kadar Biliyoruz?
00:52 CBME Türkiye’de Pazarlamanın, E-Ticaretin ve İhracatın Yeni Yolları İle Trendler Konuşulacak!
00:50 Bundan sonra rakipler düşünsün!…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da hakim karşısına çıkan 100 yaşındaki Nazi zanlısı: Masumum

Almanya’da hakim karşısına çıkan 100 yaşındaki Nazi zanlısı: Masumum
09.10.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya’da Nazi döneminde Yahudilere karşı işlenen katliamda rol oynamaktan mahkemeye çıkan 100 yaşındaki Josef Schütz, hakim karşısında hakkındaki bütün suçlamaları reddederek “masum olduğunu” söyledi.

Mustafa Kemal Atatürk(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (EuroNews’e dayandırdığı haberine göre, 16 Kasım’da 101 yaşına girecek olan Josef Schütz, Nazi suçlarından yargılanan en yaşlı zanlı konumunda.

Masum olduğunu söyleyen şüpheli savunmasında, “Bu suçlamaları anlamıyorum çünkü bu konuda hiçbir şey bilmiyorum” dedi.

Josef Schuetz, 1942-1945 yılları arasında Berlin’in kuzeyindeki Oranienburg’daki Sachsenhausen kampında 3 bin 518 mahkumun öldürülmesine “bilerek ve isteyerek” yardım ve yataklık etmekle suçlanıyor.

Kendisine yöneltilen suçlamalar arasında 1942’de Sovyet savaş esirlerinin kurşuna dizilerek infaz edilmesine yardım ve mahkumların zehirli gaz Zyklon B kullanılarak öldürülmesi de yer alıyor.

1936 ile 1945 yılları arasında Sachsenhausen kampında, Yahudiler başta olmak üzere Romanlar, rejim karşıtları ve eşcinsellerin de aralarında bulunduğu 200 binden fazla kişi tutuklu olarak çalıştırıldı.

Schütz teorik olarak en az 3 yıllık hapis cezası alacak ama ilerlemiş yaşı nedeniyle cezanın daha da az olması bekleniyor.

Berlin’deki Marc Bloch Merkezi üyesi Guillaume Mouralis, “Bu mahkemenin ana fonksiyonu işlenen suçları unutmamak” diye konuştu.

Temmuz 2020’de bir mahkeme, eski bir Stutthof kamp gardiyanı olan 93 yaşındaki Bruno Dey’e iki yıl ertelenmiş hapis cezası vermişti.

İkinci Dünya Savaşı’ndan yetmiş yıldan fazla bir süre sonra, Alman savcılar hayatta kalan son Nazi faillerini adalete teslim etmek için zamanla yarışıyor. Son yıllarda giderek daha düşük rütbeli Nazi personeline odaklanıldığı dikkat çekiyor.

Geçtiğimiz hafta Nazi toplama kampının 96 yaşındaki eski sekreteri yargılanacağı gün kayıplara karışmıştı. Kısa süre sonra bulunan eski sekreterin davasının görülmesine 18 Ekim’de başlanacak.

[TÜHA Haber Ajansı, 09 Ekim 2021] 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.