enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:10 Türkiye ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 3,7 büyüdü…
13:34 1 Aralık Pazartesi gününden herkese merhaba…
12:02 İlahiyat Koleji Konusunu Ne Kadar Biliyoruz?
00:52 CBME Türkiye’de Pazarlamanın, E-Ticaretin ve İhracatın Yeni Yolları İle Trendler Konuşulacak!
00:50 Bundan sonra rakipler düşünsün!…
00:46 MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın’dan Papa ziyaretine eleştiri: ‘Şova dönüştürüldüğü görülmektedir’
00:43 AK Parti Kocaeli İl Başkanı Dr. Şahin Talus, Körfez İstişare Kurulu’nu Topladı…
00:43 Orban’dan Moskova ziyareti: Putin ile görüşmesi AB için ne anlama geliyor?
00:40 Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Şen: Aralık ayında İstanbul’a kar bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacak
00:32 ABD’de göçmen kararı: Yeşil kartı risk altında olan ülkeler hangileri?
00:22 Gazeteci Sasha Vakulina’nın Ukrayna haberleri..
00:09 n okuyoruz | Bültenden Herkese Merhaba!
00:09 Ukrayna’da savaş: Zelenskiy Macron ile Paris’te barış ve güvenlik gündemini görüşecek
00:03 Gazeteci Cengiz ERDİL yazdı: İklim zirvesinin ardından
00:02 Belçika direniyor, AB Ukrayna için B planını değerlendiriyor
00:59 Türkiye’de geliştirilen ve üretilen Togg, Almanya’da kullanıcılarıyla buluştu…
00:59 Erdoğan: “Gazze’de 270’i aşkın gazeteci öldürülürken meslektaşlarının haberini bile yapmadılar”
00:57 Emine Erdoğan: Filistin halkının yanında durmak insanlık vicdanının gereğidir
00:45 Bakan Göktaş: “15 yaş altına yönelik sosyal medya düzenlemesi yakında hayata geçirilecek”
00:39 Aralık ayında hava nasıl olacak?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da FETÖ’cülere saldırı planı şüphesi

Almanya’da FETÖ’cülere saldırı planı şüphesi
25.09.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Düsseldorf’ta bir otelde geçen hafta yapılan aramada bir kişinin gözaltına alınmasının ardından Alman medyası FETÖ yapılanması mensuplarına saldırı planlanmış olabileceği şüphesi ile soruşturma başlatıldığını yazdı. 

Advertisement

Mustafa Kemal Atatürk

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin çeşitli Alman medya kuruluşlarına dayandırdığı haberine göre, Alman güvenlik birimleri, Almanya’da Gülen yapılanması mensuplarına bir saldırı planlanıp planlamadığını incelemeye aldı. Alman haber ajansı dpa‘nın güvenlik çevrelerinden edindiği bilgiye göre, saldırı planlandığı şüphesinin bulunduğu, ancak henüz kesinlik kazanmadığı belirtildi.

Söz konusu haberlerde, bir hafta önce Düsseldorf’ta bir otelde güvenlik güçleri tarafından yapılan aramada, 40 yaşındaki bir Türk’ün kaldığı odada tabancanın yanı sıra gerçek mermi ve bir isim listesi bulunduğu belirtildi.

Bild gazetesi, gözaltına alınan şüphelinin banka hesabına yüksek miktarda para havale edildiğinin tespit edildiğini yazdı.

Spiegel ise arama sırasında bulunan isim listesinde FETÖ’ya mensup kişiler ve bu kişilere ait bilgilerin bulunduğunu bildirdi. Spiegel‘in edindiği bilgilere göre, soruşturmada söz konusu kişilere yönelik saldırılar mı planlandığı ya da bu kişiler hakkında istihbarat toplanmasının mı öngörüldüğü sorularına yanıt aranıyor. Haberde, arama sırasında bulunan mühimmatın poliste kaygı yarattığı, el konulan tabanca ile mermilerin birbirine uymadığı ifade edildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatan Düsseldorf Savcılığı ise konuya ilişkin açıklama yapmadı.

Polis tarafından 18 Eylül’de yapılan açıklamada, Düsseldorf Oberbilk’te bir otelde şüphe ile yapılan arama sonucu bir odada tabanca bulunduğu ve 40 yaşında bir kişinin gözaltına alındığı belirtilmişti. Özel tim ekiplerinin de yer aldığı arama sırasında önlem olarak oteldeki müşteri ve personelin tahliye edildiği kaydedildi. Açıklamada, arama sırasında şüpheli bir bavul bulunduğu, ancak uzmanlar tarafından yapılan aramada tehlikeli bir durumun saptanmadığı ifade edildi.

[UHA Haber Ajansı, 25 Eylül 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.