enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:01 İran’daki protestolar: ABD veya İsrail’le çatışma ihtimali ne kadar yakın?
10:29 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan temassız kartlarda şifresiz işlem limiti artırıldı
09:22 Avrupa Birliği’nde Diplomatik Kariyerde Cinsiyet Eşitsizliği: Bir Özet ve Türkiye Persfektifi
00:58 Miraç Kandili perşembe günü idrak edilecek
00:58 Kocaeli’n simgesi Tarihi Saat Kulesi restore ediliyor…
00:55 İhracat verileri, Aralık 2025 ve geçen yılın tamamına ilişkin faaliyet illere göre ihracat veriler açıklandı…
00:53 Gazze Gölgesinde Üçlü İttifak: İsrail-Yunanistan Hattı ve Doğu Akdeniz’de Yeni Güç Arayışı
00:47 “Gazze Mahkemesi”nin 26 Ekim 2025’te İstanbul’da açıkladığı Nihai Karar, ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunuldu.
00:40 Kritik altyapı hizmetlerinin dayanıklılığı: 2025’te su ve atık su sistemlerinin güvenliği
00:33 Bakan Tunç, Rojin Kabaiş’in ailesi ile görüştü
00:32 Ocak ayının ikinci yarısında sıcaklıklar kademeli olarak artacak
00:26 Ticaret satış hacmi, Kasım 2025’te yıllık bazda yüzde 7,1, perakende satış hacmi de yüzde 14,2 yükseldi…
00:21 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2025’te 70 bin seyirciye ulaştı
00:19 Korku Filmi Zir-i Cin 4: Nesep Bağı 23 Ocak’ta Vizyonda
00:11 Avrupa Birliği Savunma Fonu Kapsamında Türkiye’nin Konumu ve Engellemeler
00:07 Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde düzenlenen “Tıp ve Kültür-Sanat Sempozyumu”na katıldı…
00:07 Suriyeli Gazeteci Dima İZZEDDİN, Suriye’den Aktarıyor..
20:19 Gazeteci İlhan AKÇAY’dan Düzeltme ve Özür: Lale GÜL haberindeki Büyükelçi sözleri şahşıma aittir
06:14 TÜRKİYE-AZERBAYCAN kardeşliği ve dostluğu ebedidir
00:58 Trump yönetiminden Fed Başkanı Powell’a suç duyurusu tehdidi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da FETÖ’cülere saldırı planı şüphesi

Almanya’da FETÖ’cülere saldırı planı şüphesi
25.09.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Düsseldorf’ta bir otelde geçen hafta yapılan aramada bir kişinin gözaltına alınmasının ardından Alman medyası FETÖ yapılanması mensuplarına saldırı planlanmış olabileceği şüphesi ile soruşturma başlatıldığını yazdı. 

Advertisement

Mustafa Kemal Atatürk

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin çeşitli Alman medya kuruluşlarına dayandırdığı haberine göre, Alman güvenlik birimleri, Almanya’da Gülen yapılanması mensuplarına bir saldırı planlanıp planlamadığını incelemeye aldı. Alman haber ajansı dpa‘nın güvenlik çevrelerinden edindiği bilgiye göre, saldırı planlandığı şüphesinin bulunduğu, ancak henüz kesinlik kazanmadığı belirtildi.

Söz konusu haberlerde, bir hafta önce Düsseldorf’ta bir otelde güvenlik güçleri tarafından yapılan aramada, 40 yaşındaki bir Türk’ün kaldığı odada tabancanın yanı sıra gerçek mermi ve bir isim listesi bulunduğu belirtildi.

Bild gazetesi, gözaltına alınan şüphelinin banka hesabına yüksek miktarda para havale edildiğinin tespit edildiğini yazdı.

Spiegel ise arama sırasında bulunan isim listesinde FETÖ’ya mensup kişiler ve bu kişilere ait bilgilerin bulunduğunu bildirdi. Spiegel‘in edindiği bilgilere göre, soruşturmada söz konusu kişilere yönelik saldırılar mı planlandığı ya da bu kişiler hakkında istihbarat toplanmasının mı öngörüldüğü sorularına yanıt aranıyor. Haberde, arama sırasında bulunan mühimmatın poliste kaygı yarattığı, el konulan tabanca ile mermilerin birbirine uymadığı ifade edildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatan Düsseldorf Savcılığı ise konuya ilişkin açıklama yapmadı.

Polis tarafından 18 Eylül’de yapılan açıklamada, Düsseldorf Oberbilk’te bir otelde şüphe ile yapılan arama sonucu bir odada tabanca bulunduğu ve 40 yaşında bir kişinin gözaltına alındığı belirtilmişti. Özel tim ekiplerinin de yer aldığı arama sırasında önlem olarak oteldeki müşteri ve personelin tahliye edildiği kaydedildi. Açıklamada, arama sırasında şüpheli bir bavul bulunduğu, ancak uzmanlar tarafından yapılan aramada tehlikeli bir durumun saptanmadığı ifade edildi.

[UHA Haber Ajansı, 25 Eylül 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.