enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:38 Futbolda bahis soruşturmasında yeni operasyon
10:07 Küresel piyasalarda son durum ve günlük değişimler
09:43 Cuma Hutbesi: “İnsan, Huzuru İbadetle Elde Eder”
09:09 Türkiye’nin yerli otomobil markası Togg, kasım ayında elektrikli otomobil satışlarında liderliği elde etti…
06:28 Düşünce ve ifade özgürlüğü!…
00:58 Dışişleri Bakanı Fidan, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) 32. Bakanlar Konseyi Toplantısı’nda konuştu…
00:53 Türkiye genelinde satılan gayrimenkul sayısı bu yılın ocak-kasım döneminde yüzde 7,6 artış oldu…
00:46 NATO, Ukrayna için 5 milyar dolarlık silah yardımı hedefine yaklaşıyor…
00:45 “Kefeni cebinde” madenciler 4 Aralık’ta neyi hatırlıyor?
00:44 Beş soruda Barzani’nin Cizre’ye ziyaret krizi…
00:43 Türkiye İstatistik Kurumu, kasım ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıkladı…
00:43 Almanya’nın İsrail yapımı yeni savunma kalkanı: Arrow 3…
00:31 Fatma Deniz: Alman üniversitesine Türk rektör…
00:30 Kıbrıs konusunda Türk tarafına baskı mı var?
00:28 İspanya ve Hollanda, ‘İsrail’ nedeniyle Eurovision’dan çekildi…
00:19  İrlanda’nın medya otoritesinden TikTok ve LinkedIn’e soruşturma…
00:13 “KOBİ’lerin maliyet yükünü hafifletecek önemli bir adım”
00:12 TBMM Başkanı Kurtulmuş, 19. toplantının açılışında yaptığı konuştu…
00:06 AB’nin en üst düzey generali: Avrupa’nın drone stratejisinde yeniden yapılanmaya ihtiyacı var…
22:13 Elektronik müzik dünyasının yeni yükselen ikilisi Mass Cust…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da F1 yarışına 20 bin seyirci alınacak

Almanya’da F1 yarışına 20 bin seyirci alınacak
22.09.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya’da F1 yarışına ev sahipliği yapacak Nürburgring pisti, yüzde 20 kapasiteyle 20 bin seyirciye hazırlık yapıyor. İstanbul’da Kasım’daki yarış için yüzde 50 kapasiteyle 100 bin seyirciye izin verilmesi planlanıyor.

Almanya’da önümüzdeki ay yapılacak Formula 1 yarışına alınacak seyirci sayısı açıklandı.

Nürburgring pistinde 9-11 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek olan etkinliğin organizatörleri, yerel yetkililerin belirttiği koronavirüs önlemlerinin alınması koşuluyla maksimum 20 bin seyircinin yarışı izleyebileceğini duyurdu.

Bu sayı, 100 bin seyirci ağırlayabilen pistin seyirci kapasitesinin yüzde 20’sine tekabül ediyor.

Almanya’da yeni vaka sayılarındaki artış sürüyor. Ülkede 2 bin 297 yeni vaka tespit edilen geçen Cumartesi günü, son beş ayda bir günde kaydedilen en yüksek vaka sayısı olarak kayıtlara geçti.

İstanbul’da 100 bin seyirci bekleniyor

Bu sezon İstanbul da dokuz yıl aradan sonra yeniden bir Formula 1 yarışına ev sahipliği yapacak. Formula 1 yönetimi, pandemi nedeniyle revize edilen yarış takvimine Intercity İstanbul Park pistini de aldı.

İstanbul’daki Grand Prix, 13-14-15 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek. Etkinliğe, yaklaşık yüzde 50 kapasiteyle seyirci alınacak.

Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, pandemiden ötürü seyirci kapasitesinin maksimum 100 bin ile sınırlı tutulacağını, koltukların birer boşluk bırakılarak satışa çıkarılacağını açıklamıştı.

Mart ayında başlaması planlanan F1 sezonundaki ilk yarış, koronavirüs salgını nedeniyle ancak 5 Temmuz’da yapılabilmişti. Sezonda şu ana kadar Avusturya, Macaristan, İngiltere, İspanya, Belçika ve İtalya’da yarışlar yapıldı.

Formula 1’de pandemi sürecindeki ilk seyircili yarış 13 Eylül’de İtalya’nın Toskana bölgesindeki Mugello pistinde gerçekleşti. Etkinliğe yaklaşık 2 bin seyirci katıldı. Rusya’nın Soçi kentinde bu hafta sonu yapılması planlanan yarışa ise 30 bin seyirci bekleniyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 22 Eylül 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.