enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:53 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
07:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
07:46 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
07:39 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
07:27 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi kesinti yapılacak…
07:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
07:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
07:17 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
07:17 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
07:12 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
07:10 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
07:10 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
07:00 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
06:49 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da evsizlerin sayısı bir yılda iki evden çıktı

Almanya’da evsizlerin sayısı bir yılda iki evden çıktı
04.08.2023
A+
A-

* Almanya’da yapılan yardım hizmetinin ya da belediyelerin barınma yerlerinde kalan evsizlerin sayısı bir yıl içinde iki kişiden çıktı. 

* 372 bin olarak ifade edilen sayıya sokaklarda kalanlar dahil değil.

TÜHA / TÜRKUAZ Europe İnternational News Agency

TÜHA Haber’den Tuba Nur TÜRKELİ’n DW’ye Dw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkitdayandırdığı AFP kaynaklı haberine göre,  Almanya’da  yapılan yardım hizmetinin ya da belediyelerin barınma yerlerinde kalan evsizlerin sayısı bir yıl içinde iki kişiden çıktı. Federal İstatistik Dairesi’nin yorumuna göre, bu şekilde yaşayan evsizlerin sayısı 31 Ocak 2023 tarihi 372 bin oldu. Geçen yıl bu sayı 178 bin olarak kayıtlara geçmişti.

Almanya'da evsizlerin sayısı 650 bin oldu - Son Dakika Haberleri

Kirasını vereceği bir evi olmadığı için arkadaşları ya da ailelerinin yanında yaşayanlar, ya da sokakta yaşayan evsizlerin sayısı bu toplama dahil değil.

Federal İstatistik Dairesi’nden yapılanma, sayının ağırlıklı olmasında ilgili makamların evsizlerle ilgili verilerinin daha iyi tutmuş ve iletmiş olmalarının rol oynadığı belirtildi. Rusya’nın 24 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna’da operasyonları savaş sonrasında Almanya’ya gelen sığınmacılar da evsizlerin davetlilerinde etkili oldu. İstatistiklere geçen evsizlerin yaklaşık üç birlik bir kesimini, yaklaşık 130 bin kişiyle savaştan kaçan Ukraynalılar oluşuyor.

Almanya’daki evsizlerin umudu “dilek otobüsü”

Evsizler arasında yabancı ülke vatandaşlarının oranı da aynı nedenle bir önceki yıla göre yükselmiş oldu. Geçen yıl yabancıların oranı yüzde 69’ken bu oran yüzde 80’e yükseldi. Evsizler arasında Alman vatandaşlarının oranı yüzde 16 olarak izlenirken yaklaşık yüzde 3,5’lik bir kesimin uyruğu görüntüleri ya da bu insanların herhangi bir ülkede yaşayanları olmadan kaydediliyor.

Almanya'da 37 bin kişi sokakta yaşıyor - Avrupa Haberleri

Evsizlerin dudakları erkekler, yüzde 42’sini kadınlar oluşturuyor. Geriye kalan kesimin ise cinsiyeti “meçhul” olarak kaydedilmiştir. Evsizlerin yaş ortalaması 31; üçlü birden fazla 25 derece küçük, yüzde 5’lik bir kesim ise 65 yaş üstünde.

Eyalet bazında ise evsizlerin en çok olduğu yer ülkenin nüfusu en fazla olan eyaleti Kuzey Ren Vestfalya. 84 bin 690 resmi evsizin bulunduğu Kuzey Ren-Vestfalya’yı 76 bin 510 ile Baden-Württemberg takip ediyor. Evsiz kapsamlı en az olduğu eyalet ise bin 195 kişiyle Mecklenburg-Vorpommern.

Gazeteci* Tuba Nur TÜRKELİ

***

Yazar hakkında

4.08.1989 yılında Almanya’nın başkenti Berlin kentinde dünyaya geldi. Liseye kadar Almanya’da okudu. 2009-2013 yılları arasında Lisans eğitimini Kocaeli Üniversitesi’nin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde Uluslararası İlişkiler bölümünde gerçekleştirdi.

2014-2017 yılları arasında Yüksek Lisans eğitimini Almanya’nın Nürnberg kentinde Friedrich-Alexander-Üniversitesi’nin Beşeri/Sosyal Bilimler ve Teoloji Fakültesi’nde uzmanlık alanı olarak Siyaset Bilimini seçtiği Ortadoğu Çalışmaları bölümünde tamamladı.

Çeşitli kuruluşlarda mesleğiyle ilgili staj ve çalışma imkanı buldu. NSU terör örgütüyle ilgili yaptığı, haber ve araştırmaları birçok medyada yer aldı.

Bir dönem T.C Berlin Büyükelçiliği’nde de staj yaptı. Anadil seviyesinde Almanca ve iyi derecede İngilizce biliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.