enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:15 ABD’nin SDG’den Neden Vazgeçti
11:07 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 ICE’a Tepki Büyüyor
00:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:03 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:02 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:02 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
00:01 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:01 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:00 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
14:41 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:29 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:41 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
04:33 DEVA Partisi’nden açıklama: Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocukların ödüyor
00:53 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan ‘Kahvaltı Haberleri’
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
00:30 RTÜK Başkanı Daniş: TRT, ülkemizin sesi, hafızası ve ortak değeri olmaya devam ediyor
00:22 Meteoroloji’den kritik uyarı: Sel, su baskını ve fırtınaya dikkat
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da evsizlerin sayısı bir yılda iki evden çıktı

Almanya’da evsizlerin sayısı bir yılda iki evden çıktı
04.08.2023
A+
A-

* Almanya’da yapılan yardım hizmetinin ya da belediyelerin barınma yerlerinde kalan evsizlerin sayısı bir yıl içinde iki kişiden çıktı. 

* 372 bin olarak ifade edilen sayıya sokaklarda kalanlar dahil değil.

TÜHA / TÜRKUAZ Europe İnternational News Agency

TÜHA Haber’den Tuba Nur TÜRKELİ’n DW’ye Dw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkitdayandırdığı AFP kaynaklı haberine göre,  Almanya’da  yapılan yardım hizmetinin ya da belediyelerin barınma yerlerinde kalan evsizlerin sayısı bir yıl içinde iki kişiden çıktı. Federal İstatistik Dairesi’nin yorumuna göre, bu şekilde yaşayan evsizlerin sayısı 31 Ocak 2023 tarihi 372 bin oldu. Geçen yıl bu sayı 178 bin olarak kayıtlara geçmişti.

Almanya'da evsizlerin sayısı 650 bin oldu - Son Dakika Haberleri

Kirasını vereceği bir evi olmadığı için arkadaşları ya da ailelerinin yanında yaşayanlar, ya da sokakta yaşayan evsizlerin sayısı bu toplama dahil değil.

Federal İstatistik Dairesi’nden yapılanma, sayının ağırlıklı olmasında ilgili makamların evsizlerle ilgili verilerinin daha iyi tutmuş ve iletmiş olmalarının rol oynadığı belirtildi. Rusya’nın 24 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna’da operasyonları savaş sonrasında Almanya’ya gelen sığınmacılar da evsizlerin davetlilerinde etkili oldu. İstatistiklere geçen evsizlerin yaklaşık üç birlik bir kesimini, yaklaşık 130 bin kişiyle savaştan kaçan Ukraynalılar oluşuyor.

Almanya’daki evsizlerin umudu “dilek otobüsü”

Evsizler arasında yabancı ülke vatandaşlarının oranı da aynı nedenle bir önceki yıla göre yükselmiş oldu. Geçen yıl yabancıların oranı yüzde 69’ken bu oran yüzde 80’e yükseldi. Evsizler arasında Alman vatandaşlarının oranı yüzde 16 olarak izlenirken yaklaşık yüzde 3,5’lik bir kesimin uyruğu görüntüleri ya da bu insanların herhangi bir ülkede yaşayanları olmadan kaydediliyor.

Almanya'da 37 bin kişi sokakta yaşıyor - Avrupa Haberleri

Evsizlerin dudakları erkekler, yüzde 42’sini kadınlar oluşturuyor. Geriye kalan kesimin ise cinsiyeti “meçhul” olarak kaydedilmiştir. Evsizlerin yaş ortalaması 31; üçlü birden fazla 25 derece küçük, yüzde 5’lik bir kesim ise 65 yaş üstünde.

Eyalet bazında ise evsizlerin en çok olduğu yer ülkenin nüfusu en fazla olan eyaleti Kuzey Ren Vestfalya. 84 bin 690 resmi evsizin bulunduğu Kuzey Ren-Vestfalya’yı 76 bin 510 ile Baden-Württemberg takip ediyor. Evsiz kapsamlı en az olduğu eyalet ise bin 195 kişiyle Mecklenburg-Vorpommern.

Gazeteci* Tuba Nur TÜRKELİ

***

Yazar hakkında

4.08.1989 yılında Almanya’nın başkenti Berlin kentinde dünyaya geldi. Liseye kadar Almanya’da okudu. 2009-2013 yılları arasında Lisans eğitimini Kocaeli Üniversitesi’nin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde Uluslararası İlişkiler bölümünde gerçekleştirdi.

2014-2017 yılları arasında Yüksek Lisans eğitimini Almanya’nın Nürnberg kentinde Friedrich-Alexander-Üniversitesi’nin Beşeri/Sosyal Bilimler ve Teoloji Fakültesi’nde uzmanlık alanı olarak Siyaset Bilimini seçtiği Ortadoğu Çalışmaları bölümünde tamamladı.

Çeşitli kuruluşlarda mesleğiyle ilgili staj ve çalışma imkanı buldu. NSU terör örgütüyle ilgili yaptığı, haber ve araştırmaları birçok medyada yer aldı.

Bir dönem T.C Berlin Büyükelçiliği’nde de staj yaptı. Anadil seviyesinde Almanca ve iyi derecede İngilizce biliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.