enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:10 Kocaeli Büyükşehir’le Suriye Rakka’da iftar bereketi
00:09 TBMM Başkanı Kurtulmuş, siyasi partileri ziyaret etti
00:07 Vakıflar Genel Müdürlüğünce, “Vakıf Başkanları İftar Buluşması” programı Ankara’da düzenlendi.
00:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son 23 yılda yaptığımız atılımla özellikle insansız teknolojilerde önemli bir seviyeye eriştik””
00:06 Gazeteci İlhan KARAÇAY: İftar sofralarını eleştirmem büyük yankı yaptı
00:06 TBMM Başkanlı Kurtulmuş, “Soykırımın durdurulması için maalesef bir şey yapılamıyor”
00:06 ABTTF Başkanı: HRW’nin hukukun üstünlüğündeki sorunlara dikkat çeken raporu Meclis gündeminde
00:06 Bakan Gürlek: Yargı bağımsızlığı vazgeçilmez bir ilkedir
00:05 Milli motosikletçi Razgatlıoğlu, 27 Şubat’ta Tayland’da MotoGP’de yarışacak ilk Türk sporcu
00:05 Akif Çağatay Kılıç, Ukrayna Ulusal Güvenlik Sekreteri Umerov ile görüştü
00:04 Mavi Vatan’a yeni güç: SANCAR SİDA
00:03 CHP’nin ‘şaibeli’ kurultay dosyası ile “İmamoğlu Suç Örgütü” dosyasının birleştirilmesi talebi kabul edilmedi
00:02 Bakan Fidan, Ukrayna Ulusal Güvenlik Sekreteri Umerov ile görüştü
00:01 Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, “Başkan Donald Trump’ın İran konusundaki önceliği diplomasi”
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye sürecini ilmek ilmek dokuyoruz
00:20 Orta Doğu’da Bilek Güreşi
00:14 Uzun yıllar boyunca geleneksel yöntemlere hakim olan Gayrimenkul sektöründe,Teknolojik Devrim ve Dijital Dönüşüm
00:13 Ömer Çelik: İsrail’in sınırları neresidir?
00:12 TBMM Dilekçe Komisyonuna başvurularda: Üniversitelerde astroloji bölümü açılması
00:11 İçişleri Bakanlığı, Yalova’daki saldırıyla ilgili müfettiş görevlendirdi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da dolandırıcılıkla suçlanan Selefilere baskın

Almanya’da dolandırıcılıkla suçlanan Selefilere baskın
08.05.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Berlin’de yalan beyanda bulunarak, devletin korona yardımlarından yararlanmakla suçlanan Selefilerin ev ve işyerlerine geniş çaplı operasyonlar düzenlendi. Polis, baskında 61 bin 460 euroya el koydu. 

(TÜHA) Türkuaz Haber Ajansı’nın Deutsche Welle Türkçe’ye (DW) dayandırdığı habere göre, Berlin’de selefilere ait olduğu belirtilen yerleşke ve arabalara “dolandırıcılık” şüphesiyle baskınlar düzenlendi. Şüphelilerin yalan beyanlarla devletin sağladığı acil korona yardımlarından yararlandığı belirtildi. Berlin Emniyeti’nin kent çapında yapıldığını belirttiği, yaklaşık yüz polisin katıldığı operasyonda 11 ev ve işyeri ile beş araba arandı. Baskınlarda bir şüpheli gözaltına alınırken, dolandırıcılık yoluyla elde edildiğinden şüphelenilen toplam 61 bin 460 euroya el konuldu. Yetkililer bu yolla elde edilen toplam meblağın ise 94 bin euro olduğundan yola çıkıyor.

Operasyonun çıkış noktası radikal İslamcı Ahmet A.

Operasyonun odak noktasında yardımlardan yararlanabilmek için kendilerini küçük işletme olarak tanıtan beş şüpheliden oluşan bir grubun bulunduğu belirtiliyor. Söz konusu grubun Selefilerin İslamcıların buluşma noktası olarak bilinen ve şu anda kapalı bulunan Fussilet Cami Derneği’ne düzenli olarak giden çevreden olduğu tahmin ediliyor. Söz konusu derneği, 2016 yılında Berlin’in Breitscheid Meydanı’ndaki saldırıyı gerçekleştiren Anis Amri’nin de sık ziyaret ettiği biliniyor.

Polisin perşembe sabahı gerçekleştirdiği operasyonun Nisan ayında evine baskın düzenlenen ve hakkında soruşturma açılan radikal İslamcı Ahmet A. ile ilintili olduğu belirtiliyor. Wedding’de henüz korona önlemleri öncesi kapatılan bir caminin imamı olan Ahmet A. ve partneri yalan beyanlar yoluyla Berlin Yatırım Bankası’ndan (IBB) 18 bin euroluk acil korona yardımı elde etmekle suçlanıyordu.

Almanya’da hükümet korona krizi nedeniyle maddi sıkıntılar yaşayan küçük işletmelere ve serbest çalışanlara yönelik destek ödemeleri yapmıştı. Söz konusu yardımları bir an önce zor durumdaki işletmelere ulaştırmak isteyen Berlin Yatırım Bankası, gelen online başvuruları detaylı incelemeye tabii tutmamıştı.

[TÜHA Haber Ajansı, 8 Mayıs 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.