enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
21:51 Ege’de Sağanak Felaketi: Sel Değil, İhmal Taştı
21:21 Türkiye Yelken Ligi Techno 293 Sınıfı 2. Ayak Yarışları Foça’da Düzenleniyor
21:00 TBMM Başkanı Kurtulmuş: “İran kendi sorunlarını çözebilecek büyük bir tarihi müktesebata sahiptir”
20:19 Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan vatandaşlar zam farkları yarın
20:05 İletişim Başkanı Duran: Türkiye potansiyelini gerçeğe dönüştüren bir ülke konumuna ulaştı
19:52 Bakan Fidan: Alanda kavga artık müzakere masasına taşındı
19:41 Meteoroloji’den kuvvetli kar yağışı uyarısı
19:30 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pezeşkiyan ile görüştü
19:07 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Özyurt: “Faiz Kararı Tek Başına Değil, Ticari Kredi Koşulları Belirleyici”
17:50 İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO): ABD ve İsrail’i herhangi bir yanlış hesap yapmalarına karşı uyarıyoruz
17:37 Rapor: Trump ile yapılacak anlaşma, ABD’ye Grönland’ın bazı bölgelerini kontrol etme hakkı verebilir
17:23 ABD ordusu, DEAŞ’lı tutukluları Suriye’den Irak’a nakletmeye başladı
14:20 Su Politikaları Uzmanı YILDIZ: Yapay yağış çözüm olur mu?
00:36 Serbest bölgelerin ihracatı artıyor
21:06 BM Raporu: Dünya Su Krizi Değil, Su İflası Yaşıyor!
20:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunun hesabını o hainlerden mutlaka soracağız
19:42 İletişim Başkanı Duran, “Sosyal Medyada Sorumluluk, Özgürlük ve Güvenlik Paneli” programına katıldı…
19:19 Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı temsilen Barış Kurulu Şartı’nın imza törenine katılmak için bugün İsviçre’ye gidecek
15:11 Azerbaycan’ın ‘Kara’ günü: Kanlı Ocak
14:41 Bayrampaşa Belediyesi’nde yolsuzluk soruşturması: 12 gözaltı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da Covid-19 vaka sayısı 5 ayın zirvesine çıktı

Almanya’da Covid-19 vaka sayısı 5 ayın zirvesine çıktı
23.10.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Koronavirüs vaka sayılarındaki artış endişeye yol açıyor. Almanya’da Covid-19 vakaları 5 ayın zirvesine çıkarken, yoğun bakımların alarm verdiği bildirildi. Rusya kapanma, AB ise aşı karşıtlarına mücadele kararı aldı.  

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (DW)’ye dayandırdığı haberine göre, Almanya’da koronavirüs vaka sayılarındaki artış nedeniyle Mayıs ayından sonra ilk kez yedi günlük insidans değeri yüzde 95,1’e çıkarken, yoğun bakımlarda yoğunluk yaşandığı bildirildi.

Robert Koch Enstitüsü, dün yaptığı açıklamada bir günde 19 bin 572 yeni vakanın tespit edildiğini, koronavirüs nedeniyle son 24 saatte hayatını kaybedenlerin sayısının ise 116’ya çıktığını duyurdu. Bu sayılar, Haziran ayından bu yana ilk kez Covid-19 kaynaklı ölümlerde en yüksek seviyeyi yansıtıyor.

Almanya’da sadece bir hafta içinde günlük can kaybı sayısının iki katına çıkması, vaka sayılarında artış yaşanması, hastanelerin yoğun bakım ünitelerini de teyakkuza geçirdi. Hastanelerde özellikle yeterli sayıda sağlık personelinin bulunmaması nedeniyle sıkıntılar yaşandığı belirtiliyor.

AB’de mücadeleyi güçlendirme kararı

Koronavirüs vaka sayılarında yeniden yaşanan tırmanış, Covid-19 salgını ile mücadeleyi gündemine alan Avrupa Birliği liderlerinin Brüksel’deki zirvesinde de gündeme geldi.

Zirvede aşılamaya hız verilmesi konusunda görüş birliğine varan liderler, aynı zamanda aşı karşıtlarına karşı kararlılık sergilenmesi, aşılanma konusunda tereddütleri olanların da şüphelerinin giderilmesine dönük çabaların artırılması konusunda anlaştı.

AB üye ülkeleri arasında aşılanma oranları büyük farklılık gösteriyor. Avrupa Bulaşıcı Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi’ne (ECDC) göre Bulgaristan’da koruma için gerekli iki doz aşısını yaptırmışların oranı yüzde 24. Buna karşın AB ortalamasında bu oran yüzde 75. Hatta Portekiz ve Malta’da bu oran yüzde 90’ı buluyor.

Moskau | Coronavirus | Desinfektion

Rusya yeniden kapanıyor

Covid-19 kaynaklı en yüksek vaka sayıları ve ölümlerin kaydedildiği ülkelerden Rusya da yeniden kapanıyor.

Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, ilk aşamada bir hafta olmak üzere ülke genelinde ücretli tatil ilan etmesinin ardından, başkent Moskova’da da market ve eczaneler gibi günlük temel ihtiyaçların karşılanmasına imkan veren dükkanlar dışında kapanma kararı alındı.

Putin, ölümlerin aşılanma oranının çok düşük olmasından kaynaklandığını söyleyerek Rus halkına aşılanma çağrısı yaptı.

Sputnik V adını taşıyan aşıyı üreten ülke olmasına rağmen Rusya’da aşılanma oranları sadece yüzde 35.  Uzmanlar bu nedenle salgının bilançosunun ağırlaşacağı uyarısında bulunuyor.

Vaka sayısının bir günde 40 bine ulaştığı Rusya’da tek bir günde koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı bini geçti.

[TÜHA Haber Ajansı, 23 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.