enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:37 Bakü’de tarihi buluşma: 1926 Türkoloji Kurultayı 100 yıl sonra anılıyor
09:24 Milli Eğitim Bakanlığı 903 sözleşmeli personel alacak
09:01 Meteoroloji’den 31 ile ‘sarı’ kodlu uyarı
00:46 Finansal Strateji Danışmanı Dilek HAKAN, “Zengezur Koridoru Türkiye İçin Hem Fırsat Hem de Risk”
00:44 ABTTF Başkanı: Yunanistan’da halkın büyük çoğunluğu demokratik kurumlara güven duymuyor
00:18 Türkiye Bursları’na 2026 Yılında 200 Bine Yakın Rekor Başvuru
00:13 Bakan Abdulkadir Uraloğlu: Sirkeci-Kazlıçeşme hattı 2 yaşında
00:13 Milli Güvenlik Sorunu: Sanal Kumar ve Kalbine Sızan Sessiz Tehdit!
00:04 Hocalı Soykırımın 34. Yılı Anma Programı
00:04 Rusya’da Bilal Erdoğan yorumları…
00:08 Adalet Bakanı Gürlek, TBMM’de TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’n sorularını cevapladı
00:07 Askeri Analist Abdullah Ağar: SDG/PKK mı dönüşüyor, yoksa Suriye devleti mi?
00:06 Rekabet Kurulu, aralarında Türkiye genelinde yaygın şube ağı bulunan eğitim kurumlarının da olduğu 19 özel okul hakkında soruşturma
00:06 “Savaş Karşısında Ukraynalı Sanatçılar”: Sanat ve direniş Ankara’da buluştu!
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de “Emek Sofrası Buluşması” iftar programında konuştu
00:04 Emekli Tuğgeneral Naim Babüroğlu: Ağla Hatay, ağla…
00:04 Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan, Kocaeli spor basını ile iftarda bir araya geldi
00:03 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Budapeşte’de “Aile Odaklı Zirve”’de konuştu
00:03 Türkiye ve Dünyada, Gündeme dair her şey TÜHA /TÜRKUAZ İnternational News Agency’nda
00:02 Yine fırça mı yedin? Ekrem’den son talimatları alan Özgür’ün ağzını bıçak açmıyor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da Corona Önlemleri 18 Nisan’a Kadar Uzatıldı

Almanya’da Corona Önlemleri 18 Nisan’a Kadar Uzatıldı
24.03.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya‘da Başbakan Angela Merkel’in eyalet başbakanlarıyla yaptığı ve Corona zirvesinde, 28 Mart’a kadar geçerli olan tedbirlerin süresinin, önlemler sertleştirilerek 18 Nisan’a kadar uzatılmasına karar verildi. 

11 saat süren ve Almanya saati ile sabaha karşı 03.00’te sonra eren zirveden sonra basına konuşan Merkel, Corona virüsünün mutasyona uğramış türlerinin Almanya’da yaygın hale geldiğini belirterek, “Yeni bir pandeminin içindeyiz” dedi.

Merkel, mevcut önlemlerin 18 Nisan’a kadar uzatılmasına paralel, Paskalya Bayramı boyunca uygulanacak sıkı kısıtlamaların vakaları kontrol altına almada etkili olmasını umduğunu söyledi. Yoğun bakımdaki yatakların dolmaya başladığına dikkat çeken Başbakan, sosyalleşmenin engellenmesine çare olmadığını ifade etti.

Açıklanan önlemlere göre tüm iş yerleri, dükkan ve mağazaların Paskalya Bayramı öncesinden başlamak üzere, 1-5 Nisan tarihleri arasında kapatılması karara bağlandı. Sadece 3 Nisan Cumartesi günü gıda alışverişi için süpermarketlerin açılmasına izin verilirken, 4 ve 5 Nisan tarihlerine rastlayan Paskalya Bayramı süresince iki farklı haneden en fazla 5 kişi bir araya gelebilecek. Kamusal alanlarda toplanmak ve gösteri yapmak 1-5 Nisan tarihleri arasında yasaklanırken, Hıristiyan dünyasının en önemli dini bayramında kiliseler sadece sanal ibadet hizmeti verebilecek. Bu uygulama cami ve sinagoglar için de geçerli olacak.

Oteller ve kamp yerleri 18 Nisan’a kadar kapalı kalacak. Bu tarihe kadar yurtdışından tatilden dönenlerden, bulundukları ülkede uçağa binmeden son 48 saatte yapılmış test istenecek. Testi olmayanlar uçağa alınmayacak. Alman turistlerin başlıca seyahat noktalarından biri olan İspanya’daki Mallorca adasından Paskalya sonrasında 40 bin kişinin Almanya’ya dönüş yapması bekleniyor.

Öteyandan 100 bin kişiye göre günlük vaka sayısının son 7 gün içinde 100’ü geçtiği bölge ve kentlerde özel önlemler uygulanacak. Okullar, mağazalar kapatılacak, sokağa çıkma kısıtlaması uygulanabilecek. Robert Koch Enstitüsü (RKI) verilerine göre yedi günlük yeni vaka sayısı anlamına gelen haftalık insidans sayısı Almanya genelinde 100 bin kişide 108,1.

Haber: Cem Dalaman / VOA 

[TÜHA Haber Ajansı, 24 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.