enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:36 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
08:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
08:17 Turizme savaş darbesi
07:31 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
07:12 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
00:58 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:42 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Donald Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu, “Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:08 Made in EU Nedir?
00:06 Ömer Çelik: İHA/SİHA kabiliyetlerimizi geliştirmemiz beka meselesidir
11:01 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:31 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:46 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:06 (UHA) Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:24 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:11 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da Corona Önlemleri 18 Nisan’a Kadar Uzatıldı

Almanya’da Corona Önlemleri 18 Nisan’a Kadar Uzatıldı
24.03.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya‘da Başbakan Angela Merkel’in eyalet başbakanlarıyla yaptığı ve Corona zirvesinde, 28 Mart’a kadar geçerli olan tedbirlerin süresinin, önlemler sertleştirilerek 18 Nisan’a kadar uzatılmasına karar verildi. 

11 saat süren ve Almanya saati ile sabaha karşı 03.00’te sonra eren zirveden sonra basına konuşan Merkel, Corona virüsünün mutasyona uğramış türlerinin Almanya’da yaygın hale geldiğini belirterek, “Yeni bir pandeminin içindeyiz” dedi.

Merkel, mevcut önlemlerin 18 Nisan’a kadar uzatılmasına paralel, Paskalya Bayramı boyunca uygulanacak sıkı kısıtlamaların vakaları kontrol altına almada etkili olmasını umduğunu söyledi. Yoğun bakımdaki yatakların dolmaya başladığına dikkat çeken Başbakan, sosyalleşmenin engellenmesine çare olmadığını ifade etti.

Açıklanan önlemlere göre tüm iş yerleri, dükkan ve mağazaların Paskalya Bayramı öncesinden başlamak üzere, 1-5 Nisan tarihleri arasında kapatılması karara bağlandı. Sadece 3 Nisan Cumartesi günü gıda alışverişi için süpermarketlerin açılmasına izin verilirken, 4 ve 5 Nisan tarihlerine rastlayan Paskalya Bayramı süresince iki farklı haneden en fazla 5 kişi bir araya gelebilecek. Kamusal alanlarda toplanmak ve gösteri yapmak 1-5 Nisan tarihleri arasında yasaklanırken, Hıristiyan dünyasının en önemli dini bayramında kiliseler sadece sanal ibadet hizmeti verebilecek. Bu uygulama cami ve sinagoglar için de geçerli olacak.

Oteller ve kamp yerleri 18 Nisan’a kadar kapalı kalacak. Bu tarihe kadar yurtdışından tatilden dönenlerden, bulundukları ülkede uçağa binmeden son 48 saatte yapılmış test istenecek. Testi olmayanlar uçağa alınmayacak. Alman turistlerin başlıca seyahat noktalarından biri olan İspanya’daki Mallorca adasından Paskalya sonrasında 40 bin kişinin Almanya’ya dönüş yapması bekleniyor.

Öteyandan 100 bin kişiye göre günlük vaka sayısının son 7 gün içinde 100’ü geçtiği bölge ve kentlerde özel önlemler uygulanacak. Okullar, mağazalar kapatılacak, sokağa çıkma kısıtlaması uygulanabilecek. Robert Koch Enstitüsü (RKI) verilerine göre yedi günlük yeni vaka sayısı anlamına gelen haftalık insidans sayısı Almanya genelinde 100 bin kişide 108,1.

Haber: Cem Dalaman / VOA 

[TÜHA Haber Ajansı, 24 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.