enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:37 Bakü’de tarihi buluşma: 1926 Türkoloji Kurultayı 100 yıl sonra anılıyor
09:24 Milli Eğitim Bakanlığı 903 sözleşmeli personel alacak
09:01 Meteoroloji’den 31 ile ‘sarı’ kodlu uyarı
00:46 Finansal Strateji Danışmanı Dilek HAKAN, “Zengezur Koridoru Türkiye İçin Hem Fırsat Hem de Risk”
00:44 ABTTF Başkanı: Yunanistan’da halkın büyük çoğunluğu demokratik kurumlara güven duymuyor
00:18 Türkiye Bursları’na 2026 Yılında 200 Bine Yakın Rekor Başvuru
00:13 Bakan Abdulkadir Uraloğlu: Sirkeci-Kazlıçeşme hattı 2 yaşında
00:13 Milli Güvenlik Sorunu: Sanal Kumar ve Kalbine Sızan Sessiz Tehdit!
00:04 Hocalı Soykırımın 34. Yılı Anma Programı
00:04 Rusya’da Bilal Erdoğan yorumları…
00:08 Adalet Bakanı Gürlek, TBMM’de TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’n sorularını cevapladı
00:07 Askeri Analist Abdullah Ağar: SDG/PKK mı dönüşüyor, yoksa Suriye devleti mi?
00:06 Rekabet Kurulu, aralarında Türkiye genelinde yaygın şube ağı bulunan eğitim kurumlarının da olduğu 19 özel okul hakkında soruşturma
00:06 “Savaş Karşısında Ukraynalı Sanatçılar”: Sanat ve direniş Ankara’da buluştu!
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de “Emek Sofrası Buluşması” iftar programında konuştu
00:04 Emekli Tuğgeneral Naim Babüroğlu: Ağla Hatay, ağla…
00:04 Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan, Kocaeli spor basını ile iftarda bir araya geldi
00:03 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Budapeşte’de “Aile Odaklı Zirve”’de konuştu
00:03 Türkiye ve Dünyada, Gündeme dair her şey TÜHA /TÜRKUAZ İnternational News Agency’nda
00:02 Yine fırça mı yedin? Ekrem’den son talimatları alan Özgür’ün ağzını bıçak açmıyor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da Camiye Bıçaklı Saldırı Girişimi

Almanya’da Camiye Bıçaklı Saldırı Girişimi
19.05.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya’nın Dortmund Scharnhorst ilçesindeki DİTİB Ayasofya Camii’ne dün akşam sularında bıçaklı saldırı girişiminde bulunuldu. Polisin yakaladığı zanlının sorgusu sürerken saldırganın gerekçesi ise henüz belirsiz.

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) Eyaletindeki Dortmund şehrinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Ayasofya Camii’nin avlusuna önceki gün akşam kimliği belirsiz bir kişi girdi. Avluya bir bıçak bırakıp çıkan şahsı fark eden cemaat, polise haber verdi. Bu esnada camiye yeniden gelen şahıs, cemaat tarafından engellenince yanında bulunan başka bir bıçakla çevreye zarar verme tehdidinde bulundu. Polisin gelmesiyle etkisiz hâle getirilen kişi sorgu için karakola götürüldü.

Konuyla ilgili açıklama yapan DİTİB KRV Eyalet Birliği Yönetim Kurulu üyesi ve Dortmund Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Emre Güleç, emniyet güçlerinin soruşturmayı sürdürdüğünü ifade etti.

“Şahsın kimliği tespit edilmiş durumda. Soruşturmanın sağlığı açısından detaylı bilgi veremesek de, şu aşamada camilerimizi paniğe sevk edecek herhangi bir durum söz konusu değil.” diyen Güleç, açıklamasına şöyle devam etti: “Siyaseten çalkantılı dönemlerde ne yazık ki camilerimize yönelik saldırılar artıyor. Dortmund’ta da sıklıkla camilerimize yönelik saldırılar kaydediyoruz.”

Güleç, camilerin bazı dönemlerde aşırı sol terör örgütü yandaşlarının, bazı dönemlerde aşırı sağcıların saldırısına uğradığını belirterek şunları ekledi: “Fakat buna rağmen biz tedbirliyiz. Camilerimizin neredeyse tamamında kamera sistemi var. Dortmund’taki camilerimize dikkatli olmalarını, kapılarını kitlemelerini ve cami etrafında şüpheli birilerini görmeleri durumunda polise haber vermelerini istedik. Emniyet güçleriyle sıkı bir çalışma içerisindeyiz. Camilerimizin emniyet içerisinde olduğunu, cemaatimizin rahat olabileceğini söyleyebiliriz.”

Almanya’da camilere yönelik saldırıları kayıt altına alan #brandeilig isimli inisiyatifin verilerine göre 2021 yılının ilk 4 ayında şimdiye kadar en az 11 camiye yönelik saldırı kaydedilmiş durumda.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 19 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.