enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:31 İsrail’in Gazze Soykırımı İki Şeyi Kanıtladı!
07:58 Ülke Profili: Lübnan
07:50 Başkent Ankara 2026 yılında Türk dünyasının birçok kültürel ve turistik faaliyetlerine ev sahipliği yapacak…
07:38 TeklifimGelsin’de kredi başvuru hacmi bu yıl içinde 3,5 kat artarak 41 milyar TL seviyesine ulaştı
07:36 Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Euronews’e konuştu: Türk devletleri AB ile ticari ilişkilerini geliştirmeye çalışıyor
07:34 Dışişleri: İsrail meclisinin Batı Şeria’nın ilhakına yönelik attığı adım yok hükmündedir
07:28 Polonya’nın AB Göç Paktı’ndan Muafiyet Tartışması: Dayanışma mı Ayrıcalık mı?
07:27 Karayolları Genel Müdürlüğü Yol Durumu Bülteni
07:26 Almanya’da Doğuş Çay’ın form sınıfı çayları, “danthron” adlı yasaklı madde içerdiği tesbit edildi…
07:26 “KKTC Cumhurbaşkanlığı Seçimleri; Doğu Akdeniz Dengesi ve Jeopolitik Yansımalar”
07:20 Ömer Çelik: İsrail’in barbar kararını tümüyle reddediyoruz
07:17 Türkiye, iki şehriyle ilk 30’a girerek dünya gastronomi liginde güçlü bir yer edindi…
07:17 Girişim Koçu Özgül ÖZTÜRK: Kadın çiftçiler geleceği ekiyor
07:04 Özel haber: AB, Mısır’a 75 milyon euroluk mali destek paketini açıklayacak
07:00 Trump Macaristan’daki zirve planını iptal etti: Putin ile ‘boşa giden bir toplantı’ istemiyorum
00:16 Türkiye’nin Enerjide Çeşitlilik ve Arz Güvenliği Stratejisi
08:39 Batı’ya Uzak, Belirsizliğe Yakın: Gürcistan’da Kırılma Dönemi mi?
07:55 Gazeteci İlhan KARAÇAY: Gazeteciliğin Talihsizliği ve Vefasızlık!
07:48 Güne başlarken, şirketlerin sermaye artırımları, iş anlaşmaları, ortaklık yapılarındaki değişimler, öne çıkan projeleri neler?
07:47 İsrail Gazze’deki vahşetin görülmesini istemiyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da aylık 9 euroya toplu taşıma bileti satışta

Almanya’da aylık 9 euroya toplu taşıma bileti satışta
24.05.2022
A+
A-

BERLİN – TÜHA HABER / Almanya’da artan enerji fiyatlarına karşı vatandaşları ekonomik olarak desteklemek için yürürlüğe konulan 9 euroluk biletler satışa çıktı. Biletler 1 Haziran’dan itibaren geçerli olacak ve uygulama üç ay sürecek.

Almanya’da bir süredir merakla beklenen 9 euroluk aylık toplu taşıma biletleri satışa çıktı. Biletleri, bugünden itibaren Alman demiryolları Deutsche Bahn ile buna bağlı uygulamalar ile bilet satış noktalarından satın almanın mümkün olduğu bildirildi.

Deutsche Bahn’dan yapılan açıklamada şu ana kadar dijital kanallar üzerinden 50 bin adet bilet satıldığı, oluşan yoğun talep nedeniyle sitenin zaman zaman devre dışı kaldığı belirtildi.

TRT_Francais_680*100 banner

Almanya’da Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti (FDP) tarafından yükselen enerji fiyatlarına  karşı vatandaşları desteklemek için hazırlanan paket kapsamında yürürlüğe konulan biletler Haziran ayından itibaren üç ay süresince yürürlükte kalacak. Ülke genelinde geçerli olan biletlerle, otobüs, tramvay ve tren gibi toplu taşıma araçlarını kullanmak mümkün olacak. Hızlı trenler (ICE,EC) ise uygulamanın dışında bırakıldı.

Federal hükümet, 9 euroluk bilet uygulaması ile vatandaşlara ekonomik destek sağlamanın yanı sıra demiryolları ile seyahatin de özendirilmesini amaçlıyor. 9 euroluk bilet ile normal bilet fiyatları arasındaki maliyet farkını sübvanse eden hükümet, bu teşvik paketi için 2,5 milyar euroluk bir bütçe ayırmıştı.

Akaryakıtta vergi indirimi

Federal hükümet, yükselen enerji fiyatlarından vatandaşların daha az etkilenmesini sağlamak için akaryakıtta fiyatlarının indirilmesi üzerinde de uzlaştı. Federal hükümetin hazırladığı yasa doğrultusunda 1 Haziran’dan itibaren akaryakıttan alınan vergi üç ay süreyle Avrupa hukukunun öngördüğü asgari seviyeye çekilecek. Vergi indirimi sayesinde, benzinin litre fiyatının 30 cent, dizel yakıtların ise litre başına 14 cent ucuzlaması bekleniyor. İndirimlerin vergi gelirlerinde 3 milyar 150 milyon euroluk bir azalmaya yol açacağı tahmin ediliyor.

İndirimin yürürlüğe gireceği 1 Haziran’da benzinliklerin önünde kuyruklar oluşması beklenirken yoğun talepten ötürü benzin arzında sıkıntı yaşanabileceği uyarısı yapıldı. Otomobil derneği Autmoibilclub’den yapılan açıklamada, sürücülere ay başında “depoda yeterli yakıta sahip olma” tavsiyesinde bulunuldu.

EK Kaynaklar *dpa,AFP

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştirDeutsche Welle

[TÜHA Haber Ajansı, 24 Mayıs 2022]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.