enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:38 Türkiye’de Ulaşım Sistemlerinin Gelişimi
07:38 GSG Impact Mütevelli Heyeti Toplantısı Londra’da Gerçekleşti
07:34 Kerkük Kimin?
07:33 Hollywood yıldızı Alexander Uloom, Mehmed: Fetihler Sultanı’nda
07:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü
23:31 Devlet Bahçeli, “Uluslararası toplum, ABD-İsrail ortak yapımı cinayet ve yıkım politikasına sonuna kadar direniş göstermesi gerekiyor”
22:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
22:23 “Fenerbahçe’ye giderek hata yaptım”
22:15 Trendyol 1. Lig’in 6. haftası yarın oynanacak maçlarla başlayacak.
12:10 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
07:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
07:49 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
07:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” mektubları şehit ailelerine ulaştırılıyor…
07:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları Gençlerin Geleceğini Çaldı!”
07:35 İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve saldırganlık yalnızca Filistin’le sınırlı kalmamış, Tahran, Beyrut, Şam ve Sana’ya yönelik hamlelerle bölgesel bir boyut kazanmıştı.
07:34 Gazze’ye kara harekâtı: İsrail’in hedefleri ve riskler
07:08 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
07:06 TBMM’de Tarihi Soru: Terörsüz Türkiye Gerçekten Mümkün Mü?
07:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
23:11 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da AstraZeneca aşısının sevkiyatı başlıyor

Almanya’da AstraZeneca aşısının sevkiyatı başlıyor
07.02.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya’da AstraZeneca firmasının üretimi olan koronavirüs aşısının eyaletlere sevkiyatı dün başladı. Sadece 65 yaş altındakilere önerilen aşının ilk parti sevkiyatının 345 bin 600 doz olacağı açıklandı. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa,DW/BÖ,JD)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya’da Biontech/Pfizer ve Moderna aşılarının ardından İngiltere/İsveç ortaklığındaki AstraZeneca firması tarafından geliştirilen koronavirüs aşısı da kullanıma giriyor. Almanya Sağlık Bakanlığı’nın verdiği bilgilere göre, 345 bin 600 dozluk ilk parti sevkiyatın eyaletlere dağıtımı dün başladı. Sağlık Bakanlığı gelecek hafta 391 bin 200 doz aşının, ertesi hafta bir milyon dozun üzerinde, daha sonraki hafta ise 1,5 milyon doz aşı sevk edileceğini açıkladı. Almanya’nın toplam 3 milyon 200 bin doz AstraZeneca aşısı alması planlanıyor.

Sadece 65 yaş altına kullanım izni

Almanya’da yetkili sağlık kuruluşu Robert Koch Enstitüsü’ne bağlı Daimi Aşı Komisyonu (Stiko), AstraZeneca firmasının ürettiği koronavirüs aşısını sadece 18-64 yaş aralığı için tavsiye etti. Komisyon bu karara aşının 65 yaş üstü için de etkili olduğunu gösteren verilerin mevcut olmaması ile gerekçelendirdi. Raporunda, “Aşının 65 üstü yaş grubundaki etkinliğini değerlendirmeye elverişli veriler şu an için yetersiz kalmaktadır” ifadesine yer veren Komisyon, “AstraZeneca aşısının mRNA yöntemiyle geliştirilen aşılardan farklı olarak sadece 18-64 yaş grubuna uygulanması gerektiğini” vurguladı.

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, eyaletlere ilk doz aşıları, ikinci doz için stoklamadan  hemen kullanma çağrısı yaptı. Bakan, bu şekilde Almanya’da ilk üç hafta içerisinde 1 milyon 700 bin kişinin aşılanabilmesinin mümkün oluğunu ifade etti.

mRNA teknolojisiyle üretilen Biontech/Pfizer ve Moderna aşılarının aksine viral vektör yöntemiyle geliştirilen AstraZeneca aşısının koronavirüse karşı yüzde 70 koruma sağladığı açıklanmıştı.

Çocuklar için aşı yolda

Sağlık Bakanı Spahn, 18 yaşa kadar olan çocuk ve gençlerin koronavirüse karşı aşılanmasının ise yaz aylarında mümkün olabileceğini ifade etti. Şu anda bu yaş grubuna uygun aşı bulunmadığını ifade eden Bakan, Biontech/Pfizer aşısının 16 yaşından itibaren kullanılabileceğini, Moderna ile AstraZeneca aşısının ise 18 yaş sınırı olduğunu vurguladı. Özellikle hastalık öyküsü bulunan çocuk ve gençlerin koronavirüse karşı aşılanmasının önemine dikkat çeken Bakan, araştırmaların sürdüğünü ve yaz aylarına kadar olumlu sonuçlanmasını umduğunu ifade etti.

[TÜHA Haber Ajansı, 07 Şubat 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.