enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:01 İran’daki protestolar: ABD veya İsrail’le çatışma ihtimali ne kadar yakın?
10:29 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan temassız kartlarda şifresiz işlem limiti artırıldı
09:22 Avrupa Birliği’nde Diplomatik Kariyerde Cinsiyet Eşitsizliği: Bir Özet ve Türkiye Persfektifi
00:58 Miraç Kandili perşembe günü idrak edilecek
00:58 Kocaeli’n simgesi Tarihi Saat Kulesi restore ediliyor…
00:55 İhracat verileri, Aralık 2025 ve geçen yılın tamamına ilişkin faaliyet illere göre ihracat veriler açıklandı…
00:53 Gazze Gölgesinde Üçlü İttifak: İsrail-Yunanistan Hattı ve Doğu Akdeniz’de Yeni Güç Arayışı
00:47 “Gazze Mahkemesi”nin 26 Ekim 2025’te İstanbul’da açıkladığı Nihai Karar, ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunuldu.
00:40 Kritik altyapı hizmetlerinin dayanıklılığı: 2025’te su ve atık su sistemlerinin güvenliği
00:33 Bakan Tunç, Rojin Kabaiş’in ailesi ile görüştü
00:32 Ocak ayının ikinci yarısında sıcaklıklar kademeli olarak artacak
00:26 Ticaret satış hacmi, Kasım 2025’te yıllık bazda yüzde 7,1, perakende satış hacmi de yüzde 14,2 yükseldi…
00:21 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2025’te 70 bin seyirciye ulaştı
00:19 Korku Filmi Zir-i Cin 4: Nesep Bağı 23 Ocak’ta Vizyonda
00:11 Avrupa Birliği Savunma Fonu Kapsamında Türkiye’nin Konumu ve Engellemeler
00:07 Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde düzenlenen “Tıp ve Kültür-Sanat Sempozyumu”na katıldı…
00:07 Suriyeli Gazeteci Dima İZZEDDİN, Suriye’den Aktarıyor..
20:19 Gazeteci İlhan AKÇAY’dan Düzeltme ve Özür: Lale GÜL haberindeki Büyükelçi sözleri şahşıma aittir
06:14 TÜRKİYE-AZERBAYCAN kardeşliği ve dostluğu ebedidir
00:58 Trump yönetiminden Fed Başkanı Powell’a suç duyurusu tehdidi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da aşırı sağ yanlılarında artış

Almanya’da aşırı sağ yanlılarında artış
16.06.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya’da aşırı sağcıların sayısının geçen yıl arttığı belirlendi. Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, 2020’de bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 4 artışla 33 bin 300 aşırı sağcı olduğunu söyledi.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘AP‘den aktardığı haberine göre, Avrupa’da aşırı sağın yükselişi ve ırkçılık artarken Almanya’da da tehlike çanları çalıyor.

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, aşırı sağcıların 2020’de bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 4 artışla 33 bin 300’e yükseldiğini belirtti.

Bakan Seehofer, aşırı sağcı aşırılık yanlılarının, pandemi kısıtlamalarında aşırılıkçı olmayanlarla defalarca yan yana protesto yapabildiklerinin altını çizdi.

Bakan, protestocuların aralarına katılan aşırı sağcılara tepki vermemelerinin endişe verici olduğunu söyledi.

İstihbarat aşırı sağcı partileri suçladı

Almanya’da kısaltması BfV olarak bilinen İç İstihbarat Teşkilatı Anayasayı Koruma Federal Dairesi’nin yıllık raporunda yayınlanan verilere göre, Almanya’daki aşırı sağcıların yaklaşık yüzde 40’ının şiddet kullanımını desteklediğine inanılıyor.

BfV başkanı Thomas Haldenwang, son zamanlardaki radikalleşmenin çoğundan sözde “Yeni Sağ”ın sorumlu olduğunu söyledi.

Haldenwang “Yeni Sağ, şiddet yanlısı aşırı sağcıların eylemleri için ideolojik gerekçe sağlıyor. Almanya’da büyük bir nüfus değişimi olduğunu ve buna direnilmesi gerektiğini sabahtan akşama kadar anlatıyorlar” dedi.

Seçimler yaklaşırken tedirginlik artıyor

Almanya Yahudiler Merkez Konseyi başkanı Josef Schuster, son BfV raporunun “Almanya’daki Yahudi yaşamına yönelik tehdidin şok edici boyutunu gösterdiğini” söyledi.

Schuster, güvenlik kurumlarını ve yargı makamlarını sağcı popülistleri yakından takip ederken antisemitizm ve aşırılığa karşı harekete geçmeye çağırdı.

Schuster, Almanya için Alternatif Partisi’ni ve bazı medya kuruluşlarını ülkenin eylül ayında yapılacak ulusal seçimler öncesinde zaten gergin olan durumu alevlendirmekle suçladı.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 16 Haziran  2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.