enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:26 Moskova Crocus Expo’da dev gıda fuarına çok sayıda Türk şirketi katıldı
00:07 İletişim Başkanı Duran’dan ‘TRT World Citizen Awards’ paylaşımı
00:04 Kocaeli’ Gebze ilçesinde Barış Manço’yu eserleriyle anıldı
00:04 Su Yönetiminde Yapay Zeka’nın Evrimi
00:03 Dışişleri’nden katil İsrail’in Batı Şeria’da arazi tesciline sert tepki
00:03 Huzurlu bir Ramazan için sorunsuz alışveriş: Güven ve hız Amazon.com.tr’de buluşuyor!
00:02 Bakan Kurum: “Çöp kutusu göndermeyi ballandıra ballandıra anlatıyor ama 455 bin konutu beğenmiyorlar”
00:02 Filistin’de İsrail’in yaptığı gibi CHP’li Milas İlçe Başkanı Ahmet Kılbey’den iş makanasıyla Asırlık Ağaç Katlimı!
00:01 TBV’nin Yarının Denklemi serisinin yeni bölümü yayınlandı
10:12 ‘Sevgililer Günü’nü dini bir tartışma olarak değil, sevdiklerimiz için anlamlı bir gün olarak görelim
00:52 Mehmet Beyazıt’tan İki Eser Tek Kitapta: “Yüreğime Kar Yağıyor” ve “Tanrı Misafiri” Satışta!
00:48 Kocaeli’n Gebze ihracat şampiyonu firmalar ödüllendirildi…
00:40 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının,COP31’in organizasyonel hazırlıkları
00:38 Türk Eğitim Derneği’nin 98. Yıl Resepsiyonunda Seçkin Davetliler Eğitim İçin Bir Araya Geldiler
00:31 Adil Türkiye Partisi: “Erken Seçim Yarışı Başlıyor, Hazır Olan Kazanır”
00:28 ABTTF’den AB Komisyonu’na ortak rapor: Yunanistan’daki STK’larından ülkede hukukun üstünlüğündeki gerilemeye dair
00:13 Kafkasya dağlarında açan çiçek. Anadolu’da neden söndü…
00:02 Kocaeli’den Haberler…
00:08 TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşan ve uygulanacak Trafik cezaları…
00:07 Ayşegül Aldinç, D&R’da hayranlarıyla buluşacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da “Aşı haftası” başladı

Almanya’da “Aşı haftası” başladı
14.09.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya’da düşen aşılama hızını artırmak için bir hafta boyunca alışveriş merkezleri, kütüphane veya ibadethane gibi toplu bulunulan yerlerde aşılama kampanyaları düzenlenecek.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin ((DW’ye dayandırdığı haberine göre, Almanya’da koronavirüs pandemisiyle mücadele kapsamında bugünden itibaren bir hafta boyunca insanların toplu olarak bulundukları alışveriş merkezleri, ibadethane, kütüphane, tramvay durakları, stadyum gibi alanlarda aşılama kampanyaları düzenlenecek.

“Burada aşı yapılır” sloganıyla ülke genelinde 19 Eylül’e kadar sürecek kampanyanın amacı, düşen aşılama sayılarını yeniden artırmak. Bu bağlamda, aşı yaptırmamış olanlar, kurulacak geçici aşı merkezlerinde randevu almadan ve ücret ödemeden koronavirüse karşı aşılanabilecek.

Kendisi de hekim olan Almanya Başbakanlık Dairesi Başkanı Helge Braun katıldığı bir televizyon programında aşılama kampanyaları ile ilgili bilgi verirken, etkinliklerin kısa süreli olmayacağını belirtti ve “Bu (kampanya) aşı haftası ile sınırlı olmayacak, önümüzdeki haftalarda da devam edecek” dedi.

Eylem haftası kapsamında vatandaşlara doğrudan ulaştırılan aşılama teklifleri ile kışın yaşanması muhtemel dördüncü dalganın önüne geçilebileceğini belirten Braun, “Eğer bir şey yapmazsak, o zaman (dördüncü dalga) kesinlikle gelecek” diye konuştu.

Belediyeler Birliği’nden sosyal medya çağrısı

Öte yandan Belediyeler Birliği aşılama hızının artırılabilmesi için sosyal medyanın aşılama kampanyalarına daha fazla dahil edilmesi gerektiğini açıkladı. Birliğin genel müdürü Gerd Landsberg, “Sanat, kültür ve spor camiasından ünlüler açıkça aşılanma çağrısı yaptığında her zaman etkili olur” diye konuştu.

Landsberg, Rheinische Post gazetesine verdiği demeçte, “Nasıl gönüllü (kitap) okuma elçilerimiz varsa gönüllü aşı elçilerimiz de olmalı” ifadelerini kullanarak, “Şu anda devam eden kampanya sürdürülebilir bir şekilde yürütülmelidir, yani önümüzdeki aylarda da. Aksi takdirde dördüncü dalgaya karşı mücadeleyi kaybedeceğiz” hatırlatmasında bulundu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel de Pazar günü yaptığı açıklamada vatandaşları aşı imkanından yararlanmaya çağırdı. Merkel, “Aşılanmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Hiç bu kadar hızlı olmamıştı” dedi.

Şu anda Almanya’da nüfusun yaklaşık yüzde 62’si koronavirüse karşı tamamen aşılandı. Ancak aşılama son zamanlarda yavaş ilerliyor. Uzmanlara göre, dördüncü dalgayı önlemek için halkın en az yüzde 75’inin tam olarak aşılanmış olması gerekiyor.

EK Kaynaklar *dpa

[TÜHA Haber Ajansı, 14 Eylül 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.