enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
07:25 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
07:18 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
07:17 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
07:03 Alışılmış Ezber Döngüsü
07:02 Rusya’da enflasyonu düşürme çabaları sonuç veriyor
22:55 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
21:55 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
21:16 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:27 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
07:42 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
07:08 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
03:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
03:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
02:51 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
02:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da “Aşı haftası” başladı

Almanya’da “Aşı haftası” başladı
14.09.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya’da düşen aşılama hızını artırmak için bir hafta boyunca alışveriş merkezleri, kütüphane veya ibadethane gibi toplu bulunulan yerlerde aşılama kampanyaları düzenlenecek.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin ((DW’ye dayandırdığı haberine göre, Almanya’da koronavirüs pandemisiyle mücadele kapsamında bugünden itibaren bir hafta boyunca insanların toplu olarak bulundukları alışveriş merkezleri, ibadethane, kütüphane, tramvay durakları, stadyum gibi alanlarda aşılama kampanyaları düzenlenecek.

“Burada aşı yapılır” sloganıyla ülke genelinde 19 Eylül’e kadar sürecek kampanyanın amacı, düşen aşılama sayılarını yeniden artırmak. Bu bağlamda, aşı yaptırmamış olanlar, kurulacak geçici aşı merkezlerinde randevu almadan ve ücret ödemeden koronavirüse karşı aşılanabilecek.

Kendisi de hekim olan Almanya Başbakanlık Dairesi Başkanı Helge Braun katıldığı bir televizyon programında aşılama kampanyaları ile ilgili bilgi verirken, etkinliklerin kısa süreli olmayacağını belirtti ve “Bu (kampanya) aşı haftası ile sınırlı olmayacak, önümüzdeki haftalarda da devam edecek” dedi.

Eylem haftası kapsamında vatandaşlara doğrudan ulaştırılan aşılama teklifleri ile kışın yaşanması muhtemel dördüncü dalganın önüne geçilebileceğini belirten Braun, “Eğer bir şey yapmazsak, o zaman (dördüncü dalga) kesinlikle gelecek” diye konuştu.

Belediyeler Birliği’nden sosyal medya çağrısı

Öte yandan Belediyeler Birliği aşılama hızının artırılabilmesi için sosyal medyanın aşılama kampanyalarına daha fazla dahil edilmesi gerektiğini açıkladı. Birliğin genel müdürü Gerd Landsberg, “Sanat, kültür ve spor camiasından ünlüler açıkça aşılanma çağrısı yaptığında her zaman etkili olur” diye konuştu.

Landsberg, Rheinische Post gazetesine verdiği demeçte, “Nasıl gönüllü (kitap) okuma elçilerimiz varsa gönüllü aşı elçilerimiz de olmalı” ifadelerini kullanarak, “Şu anda devam eden kampanya sürdürülebilir bir şekilde yürütülmelidir, yani önümüzdeki aylarda da. Aksi takdirde dördüncü dalgaya karşı mücadeleyi kaybedeceğiz” hatırlatmasında bulundu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel de Pazar günü yaptığı açıklamada vatandaşları aşı imkanından yararlanmaya çağırdı. Merkel, “Aşılanmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Hiç bu kadar hızlı olmamıştı” dedi.

Şu anda Almanya’da nüfusun yaklaşık yüzde 62’si koronavirüse karşı tamamen aşılandı. Ancak aşılama son zamanlarda yavaş ilerliyor. Uzmanlara göre, dördüncü dalgayı önlemek için halkın en az yüzde 75’inin tam olarak aşılanmış olması gerekiyor.

EK Kaynaklar *dpa

[TÜHA Haber Ajansı, 14 Eylül 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.