enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP’li belediyeler, ellerindeki suyu millete ulaştıramıyor”
06:39 SGK prim borcu tecil ve taksitlendirme işlemlerinde peşinat şartı kaldırıldı
06:21 (BDDK), kredi kartı limitlerinde eğitim ve sağlık harcamalarını istisna kapsamında tuttu
06:12 Filistin meselesine küresel, bölgesel ve ulusal bir yaklaşım
00:50 AVRUPA HABERLERİ / Brüksel, sosyal medya kısıtlamasında AB ülkelerini yetki aşımına karşı uyardı
00:45 Bakan Bolat: “Bölgede ekonomik hayata dönüş yeniden güç kazandı”
00:26 “İran-ABD gerginliği”
00:19 Erdoğan,”Asrın felaketinin yıl dönümü yaklaşıyor diye deprem turistleri yine hareketlenmiş vaziyette”.
00:11 Zelenskiy: Şubat 2022’den bu yana 55.000 Ukraynalı asker öldü
00:10 Bakan Bolat, “Deprem bölgesinde e-ticaret alanında nitelikli insan kaynağı oluşturulacak”
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Biz, tüm renkleriyle bir, bütün, güçlü, huzurlu bir Suriye’den yanayız”
17:49 Ziraat Türkiye Kupası B. Grubu üçüncü maçında Konyaspor 5 golle galip
17:36 Trendyol 1. Lig’in 24. haftasında oynanacak müsabakalarda görev alacak hakemler belli oldu.
17:31 Bakan Kurum: Bizim insanımız devletine ‘devlet baba’ der
17:07 Rusya Maliye Bakanlığı: Petrol ve doğal gaz gelirleri yaklaşık 5 milyar dolar geriledi
13:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her şeyden önce biz bölgemizde yeni bir savaş istemiyoruz
11:54 Türkiye’nin 6 Şubat 2023’te depremlerin yol açtığı hasarların giderilmesi ile bölgenin yeniden imarına yönelik çalışmalar sürüyor.
09:49 AVRUPA HABERLERİ / AB Komisyonu’nda kritik toplantı: Gündem rekabet ve iç gerilimler
00:58 SİYASET HABERLERİ / MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Umut hakkı konusunda uzlaştık” dedi.
00:58 Ukrayna, Rusya’nın saldırısının ardından Abu Dabi görüşmelerinde müzakere tutumunu değiştirecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da “Aşı haftası” başladı

Almanya’da “Aşı haftası” başladı
14.09.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya’da düşen aşılama hızını artırmak için bir hafta boyunca alışveriş merkezleri, kütüphane veya ibadethane gibi toplu bulunulan yerlerde aşılama kampanyaları düzenlenecek.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin ((DW’ye dayandırdığı haberine göre, Almanya’da koronavirüs pandemisiyle mücadele kapsamında bugünden itibaren bir hafta boyunca insanların toplu olarak bulundukları alışveriş merkezleri, ibadethane, kütüphane, tramvay durakları, stadyum gibi alanlarda aşılama kampanyaları düzenlenecek.

“Burada aşı yapılır” sloganıyla ülke genelinde 19 Eylül’e kadar sürecek kampanyanın amacı, düşen aşılama sayılarını yeniden artırmak. Bu bağlamda, aşı yaptırmamış olanlar, kurulacak geçici aşı merkezlerinde randevu almadan ve ücret ödemeden koronavirüse karşı aşılanabilecek.

Kendisi de hekim olan Almanya Başbakanlık Dairesi Başkanı Helge Braun katıldığı bir televizyon programında aşılama kampanyaları ile ilgili bilgi verirken, etkinliklerin kısa süreli olmayacağını belirtti ve “Bu (kampanya) aşı haftası ile sınırlı olmayacak, önümüzdeki haftalarda da devam edecek” dedi.

Eylem haftası kapsamında vatandaşlara doğrudan ulaştırılan aşılama teklifleri ile kışın yaşanması muhtemel dördüncü dalganın önüne geçilebileceğini belirten Braun, “Eğer bir şey yapmazsak, o zaman (dördüncü dalga) kesinlikle gelecek” diye konuştu.

Belediyeler Birliği’nden sosyal medya çağrısı

Öte yandan Belediyeler Birliği aşılama hızının artırılabilmesi için sosyal medyanın aşılama kampanyalarına daha fazla dahil edilmesi gerektiğini açıkladı. Birliğin genel müdürü Gerd Landsberg, “Sanat, kültür ve spor camiasından ünlüler açıkça aşılanma çağrısı yaptığında her zaman etkili olur” diye konuştu.

Landsberg, Rheinische Post gazetesine verdiği demeçte, “Nasıl gönüllü (kitap) okuma elçilerimiz varsa gönüllü aşı elçilerimiz de olmalı” ifadelerini kullanarak, “Şu anda devam eden kampanya sürdürülebilir bir şekilde yürütülmelidir, yani önümüzdeki aylarda da. Aksi takdirde dördüncü dalgaya karşı mücadeleyi kaybedeceğiz” hatırlatmasında bulundu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel de Pazar günü yaptığı açıklamada vatandaşları aşı imkanından yararlanmaya çağırdı. Merkel, “Aşılanmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Hiç bu kadar hızlı olmamıştı” dedi.

Şu anda Almanya’da nüfusun yaklaşık yüzde 62’si koronavirüse karşı tamamen aşılandı. Ancak aşılama son zamanlarda yavaş ilerliyor. Uzmanlara göre, dördüncü dalgayı önlemek için halkın en az yüzde 75’inin tam olarak aşılanmış olması gerekiyor.

EK Kaynaklar *dpa

[TÜHA Haber Ajansı, 14 Eylül 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.