enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:53 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
07:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
07:46 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
07:39 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
07:27 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi kesinti yapılacak…
07:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
07:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
07:17 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
07:17 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
07:12 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
07:10 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
07:10 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
07:00 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
06:49 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da Adım Adım Normalleşme İçin Yeşil Işık

Almanya’da Adım Adım Normalleşme İçin Yeşil Işık
17.04.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Başbakan Angela Merkel’in başkanlığında bir araya gelen toplam 16 eyaletin başbakanları, 3 Mayıs’a kadar kamuya açık yerlerde sosyal mesafenin en az bir buçuk metre olması koşuluyla adım adım yeniden normal hayata geçilmesine yeşil ışık yaktı.

(TÜHA) Türkuaz Haber Ajansı’nın Amerika’nın Sesi’ne (VOA) dayandırdığı habere göre, hijyen kurallarının ve sosyal mesafenin korunması koşuluyla 800 metrekareye kadar büyüklükte olan mağaza, dükkan ve kitapçıların gelecek Pazartesi yani 20 Nisan tarihinden itibaren yeniden açılacak olması, alınan en önemli kararlardan biri oldu.

800 metrekareden daha büyük olan işyerleriyle kuaförler ise 4 Mayıs’tan itibaren tekrar açılacak. Bundesliga, yani Alman Futbol Ligi’ndeki maçlar muhtemelen 2 Mayıs tarihinden itibaren seyircisiz yapılacak. Tüm kitlesel açık hava etkinlikleri ve konserler 31 Ağustos tarihine kadar yapılamayacak.

İlkokul ve liselerin son sınıfları 4 Mayıs’tan sonra açılacak

Kamuya açık alanda, toplu taşımada ve dükkanlarda koruyucu maske takılması tavsiye edilirken, en merakla beklenen konulardan biri olan eğitimin devamı konusunda alınan karara göre anaokulları, okullar, üniversiteler 4 Mayıs’a kadar kapalı olacak. Ardından ilk etapta ilkokullarla liselerin son sınıfları eğitime yeniden başlarken, diğer sınıfların ve üniversitelerin durumu 29 Nisan’da yapılacak başka bir toplantıda karara bağlanacak. Kiliseler, havralar ve camilerde toplu ibadet yasağı sürecek. Restoranlar, gece kulüpleri, tiyatrolar, sinemalar, müzeler ve spor salonları kapalı kalmaya devam edecek.

Sınır kontrolları 20 gün daha uzatılacak

Aynı şekilde ülke içinde turistik seyahatler de 4 Mayıs’a kadar yapılamayacak. Bir ay önce başlatılan sınır kontrollarının 20 gün daha uzatılması da kararlaştırıldı. Almanya; Avusturya, İsviçre, Fransa, Lüksemburg ve Danimarka sınırlarında bir aydır kontrollar yapıyor. Önlemlerdeki yumuşamayı değerlendiren Merkel, ”Vaka sayısındaki başarıyı koruyabilmek için her şeyi yapmak zorundayız. Önlemleri azaltıyoruz. Ancak durumun çok kırılgan olduğunu da biliyoruz” dedi.

Önlemlerin gevşetilmesinde nasıl bir strateji izleneceği ve öncelikli olarak okulların ne zaman açılacağı, ülkede özellikle eyaletler arasında günlerdir tartışma konusuydu. Çok sayıda uzman ve siyasetçi de 22 Mart’tan bu yana yürürlükte olan önlemlerin gevşetilmesini çok erken olarak değerlendiriyor ve Almanya’da vaka sayısının hızla yeniden artması halinde Alman resmi makamlarının çok daha sert önlemler almak zorunda kalacağı uyarısını yapıyor.

Bu arada Almanya’da Corona virüsüne yakalananların sayısı Çarşamba sabahı 127 bini geçti. Robert Koch Enstitüsü’nün verilerine göre ülkedeki vaka sayısı son 24 saatte 2 bin 486 artarak, 127 bin 584 olarak tespit edildi. Ölenlerin sayısı 285 kişi artarken, salgının başlamasından bu yana yaşamını yitirenlerin sayısı 3 bin 381’e çıktı. Hastalığı atlatarak iyileşenlerin sayısıysa 72 bin 600 olarak açıklandı. Almanya’da bulaştırma oranıysa yüzde 1,1’e indi. Vakaların sadece yüzde 14’ü hastalığı ağır geçirirken, diğerlerinin hafif atlattığı belirtiliyor.

Haber: Cem Dalaman 

[TÜHA Haber Ajansı, 17 Nisan 2020]

Pelin Çift İle Gündem Ötesi

‘Pelin Çift ile Gündem Ötesi’ her Cuma Payitaht “Abdülhamid”den sonra TRT 1 Ekranlarında..

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.