enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:29 1 Ocak’ta İstanbul’dan dünyaya “Gazze” mesajı verilecek
00:59 KGK: Basın özgürlüğü; sorumsuzluk, ahlaki çöküş ve kamuoyunu yanıltma özgürlüğü değildir
00:51 Mahkeme Afşin-Elbistan’daki Termik Santralın Emisyon Verilerinin Açıklanmasını Hükmetti
00:43 ABD ve İngiltere’de sağ çizgide yayın yapan üç gazete, İsrail eleştirisi yazara bedel ödetti…
00:33 Soğuğa yazılan destan: Sarıkamış Harekatı
00:31 Gazze’de ateşkes anlaşmasının ikinci aşamasına neden geçilemiyor?
00:29 Mehmet Uçum: 27 Şubat çağrısı bağlayıcıdır ve o çerçevenin dışına çıkılmamalıdır
00:26 Büyükşehir, en güzel şarkılarla 2025’i uğurladı..
00:26 Cezaevindeki 4 bin 200 PKK-KCK’lı için kademeli düzenleme: Suça karışmamış 950-1.050 PKK’lı eve dönüş yolunda mı?
00:25 Petrol Ofisi Grubu’nun İstanbul Havalimanı güzergâhındaki istasyonu hizmete açıldı
00:16 Dışişleri Bakanı Fidan, “SDG belli faaliyetlerini İsrail ile koordinasyon içinde yürütüyor”
00:13 ‘İş Operasyonları’ kategorisinde 2025 Hackett İnovasyon Ödülleri
00:11 Terör örgütü katil İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde saldırılar gece-gündüz devam ediyor…
00:09 Türkiye’nin İlk ve Tek Uluslararası Mücevher Fuarı’na Ziyaretçi Kayıtları Başladı…
00:02 Zayıflama iğnelerini bırakanlar neler yaşıyor?
00:02 Hollanda’da koalisyon krizi olur ve dışarıdan bir başbakan aranırsa, aranan kesinlikle Günay Uslu olur…
00:01 MİT’ten yurt dışında DEAŞ operasyonu: İntihar eylemcisi yakalandı
00:01 CHP Jön Türk, Meşrutiyet, Milli Mücadele Birikiminin Sahibi mi Hasmı mı? -II-
11:26 Petrolde Venezuela gerilimi: Arz endişesi fiyatları yükseltti
00:48 Trump’ın Ukrayna ’Barış’ Planı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da 2021’de istihdam arttı

Almanya’da 2021’de istihdam arttı
04.01.2022
A+
A-

BERLİN-TÜHA HABER / Almanya’da toplam istihdam 2021 yılında 7 bin artarak 44,9 milyona yükseldi. Almanya’da istihdam, 2020’de 14 yıl sonra ilk kez düşmüştü.

Dw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkit(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Federal İstatistik Dairesi (Destatis) Almanya’da 2021 yılında toplam istihdamda hafif bir artış kaydedildiğini duyurdu.

Açıklanan verilere göre, Almanya’da toplam istihdam geçen yıl 7 bin artarak 44,9 milyona yükseldi. Böylece 2020’de 14 yıl sonra ilk kez düşen toplam istihdam 2021’de yeniden artmış oldu.

Federal İstatistik Dairesi’nden yapılan açıklamada, “İstihdamda 2006’dan beri devam eden artış, demografik değişimin sonucunda azalan potansiyel işçi sayısı nedeniyle muhtemelen koronavirüs krizi olmasa da yakın gelecekte bir son bulacaktı” denildi.

Bu değişimin, yurt içi nüfusun daha fazla işgücüne katılımı ve dış göçle dengelenmesi yolunun giderek etkisini yitirdiği açıklandı.

Sektörler arası ciddi fark

Federal İstatistik Dairesi’nin verileri, ekonomik sektörler arasında da farklılıklar olduğunu ortaya koydu.

Hizmet sektöründe istihdamın 94 binlik artışla 33,7 milyona yükseldiği görüldü.

Kamu, eğitim, sağlık, bilgi ve komünikasyon sektörlerinde çalışanların sayısında ciddi artış kaydedilirken ticaret, ulaşım ve konaklamada pandemi nedeniyle düşüş gözlendi.

İmalat sektöründe çalışanların sayısı 8,1 milyona düşerken emlak fiyatlarındaki patlamanın etkisiyle inşaat sektöründe istihdam arttı. Tarım, ormancılık ve balıkçılıktaysa keskin düşüşler yaşandı.

Azami 450 euro ücret alınan işlerde çalışan kişilerin sayısı 2020’den sonra 2021’de de azalırken serbest meslek sahiplerinin sayısında uzun yıllardır görülen düşüş geçen yıl da devam etti.

EK Kaynaklar *DW,dpa

[TÜHA Haber Ajansı, 04 Ocak 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.