enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
07:17 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
07:12 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
07:10 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
07:10 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
07:00 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
06:49 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı
00:05 Kocaeli merkezli Bifet firmasının ürettiği Salamda domuz eti, kıymada kanatlı eti çıktı
00:02 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
23:39 Kaynaklar: Trump, Azerbaycan ve bazı Orta Asya ülkelerini İbrahim Anlaşmaları’na dahil etmek istiyor
23:30 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
22:32 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
22:13 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
22:02 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
21:51 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya yasta: Trier’de 5 ölü

Almanya yasta: Trier’de 5 ölü
02.12.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Trier kentinde 51 yaşında bir sürücünün otomobilini kasıtlı olarak yayaların üzerine sürmesi sonucu biri 9 aylık bebek, 5 kişi hayatını kaybetti. Alkollü sürücünün ruh sağlığının yerinde olmadığından şüpheleniliyor. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa,AFP/BK,BÖ)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya’nın Trier kentinde bir sürücünün otomobilini yayaların üzerine sürmesi sonucu aralarında dokuz aylık bir bebeğin de bulunduğu beş kişi yaşamını yitirdi.

Kent merkezindeki alışveriş caddesinde meydana gelen olayda 15 kişinin yaralandığı, yaralılar arasında durumu ağır kişiler bulunduğu bildirilmiş, Trier’in bağlı bulunduğu Rheinland-Pfalz eyaleti İçişleri Bakanı Roger Lewentz, dokuz kişinin ağır, altı kişinin hafif yaralı olduğunu, 25 kişinin psikolojik travma geçirdiğini kaydetmişti. Ağır yaralılardan birinin hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı beşe yükseldi, sekizi ağır 14 yaralı bulunuyor.

Lewentz, olaydan dört dakika sonra yakalanan 51 yaşındaki Alman uyruklu sürücünün daha fazla kişiye zarar verebilmek için otomobilini zikzaklar yaparak yaya bölgesinde sürdüğüne işaret etti. Şüpheli, yüksek hızla yaya bölgesine dalmış ve durdurulana kadar bir kilometre yol katetmişti.

“Savaştan sonraki en karanlık gün”

Trier Belediye Başkanı Wolfram Leibe de olayda hayatını kaybeden dört kişiden birinin dokuz aylık bir bebek olduğunu açıklayarak “Bu, Trier kentinin İkinci Dünya Savaşından bu yana gördüğü en karanlık gün” diye konuştu. Olayda bebeğin dışında 25 ve 73 yaşlarında iki kadın ve 45 yaşında bir erkeğin hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Trier polisi de, acil telefon hattına yapılan ilk aramadan dört dakika sonra otomobilin polis araçlarınca önü kesilerek durdurulduğunu, sürücünün gözaltı sırasında yoğun direniş gösterdiğini kaydetti.

Sürücünün daha önce poliste suç kaydının bulunmadığı belirtilerek olayın siyasi kaynaklı olduğuna dair şimdilik somut bir şüphe olmadığı bildirildi.

Kanında 1,4 promil alkol tespit edildi

Trier Başsavcılığından yapılan açıklamada da sürücünün ruh sağlığının yerinde olmadığına dair işaretler bulunduğu kaydedildi. Sürücünün doktor muayenesi sonrasında psikolojik bilirkişi raporu isteneceğini kaydeden Başsavcılık, siyasi ya da dini kaynaklı bir terör saldırısından şüphelenmek için elde bir bulgu olmadığını bildirdi.

Trier doğumlu ve şu an kayıtlı sabit bir ikameti bulunmayan 51 yaşındaki şüphelinin olay sırasında alkollü olduğu, kanında 1,4 promil alkol tespit edildiği kaydedildi.

[TÜHA Haber Ajansı, 02 Aralık 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.