enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:42 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’nda
13:32 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
13:18 Haluk Özsevim: AKRA Gran Fondo, sadece bir yarış değil, bir yaşam tarzı
00:29 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:27 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:05 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:36 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
08:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
08:17 Turizme savaş darbesi
07:31 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
07:12 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
00:58 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:42 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Donald Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu, “Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:08 Made in EU Nedir?
00:06 Ömer Çelik: İHA/SİHA kabiliyetlerimizi geliştirmemiz beka meselesidir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya Ülkeye Girişte Test Zorunluluğu Getiriyor

Almanya Ülkeye Girişte Test Zorunluluğu Getiriyor
31.07.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Corona virüsü aşısı olanların son haftalarda gerilemeye başladığı Almanya’da hükümet, ülkeye girişlerde 12 yaş üstündeki herkesten aşı sertifikası ya da test sonucu isteme kararı aldı. Seyahat kurallarındaki bu değişiklikten hava ya da karayoluyla Türkiye’den dönenler de etkilenecek. 

Dünya genelinde Delta varyantının yayılması endişeye neden olurken, Corona’ya karşı aşılamaya hız verme çabaları sürüyor. Aşılamanın tam yedi ay önce başladığı Almanya’da okulların tatile girmesiyle son haftalarda aşı olanların sayısında gerileme tespit edildi. Şimdiye kadar nüfusun yüzde 51,5’u çift doz, yüzde 61,5’u ise tek doz aşılandı.

Federal hükümet, geçen günlerde aşı yaptırmayanlara test zorunluluğu gibi bazı kısıtlamalar getirileceğinin sinyalini vermiş, aşılanmamış kişilerin restoran, sinema ve stadyum gibi bazı yerlere giremeyebileceğini açıklamıştı. Haziran başından bu yana vaka sayılarında süren istikrarlı düşüşün ardından Delta varyantının yayılmasının özellikle önümüzdeki haftalarda tatilcilerin dönmesiyle hızlanacağından yola çıkan hükümet, ilk tedbir olarak seyahat kurallarını değiştirerek, 12 yaşın üstündeki herkesten aşı sertifikası ya da test sonucu isteme kararı aldı.

Buna göre tatilden dönenlerin nereden ve hangi yolla geldiklerine bakılmaksızın, eğer iki kez aşı olmamışlarsa negatif sonuçlu Corona virüsü testi beyan etmelerini gerekecek. Düzenlemeye göre, Almanya’ya seyahat eden kişilerin bulundukları ülkeden ayrılmadan 72 saat öncesine kadar test yaptırmaları gerekecek. Negatif test, aşı veya iyileşme kanıtı ibraz edemeyenlerin, on günlük bir süre boyunca kendilerini karantinaya almaları istenecek.

1 Ağustos Pazar gününden başlayacak uygulamaya göre, bugüne kadar sadece yüksek riskli bölgelerden gelenler için ibraz zorunluluğu olan test yerine, bundan böyle ülkeye girişte herkesten ya aşı belgesi ya da sonucu negatif Corona testi talep edilecek. Bu değişiklikten hava ya da kara yoluyla Türkiye’den dönenler de etkilenecek.

Türkiye “yüksek vaka bölgesi” ilan edilebilir

Bu arada Almanya’da bulaşıcı hastalıkla mücadeleyi koordine eden Robert Koch Enstitüsü’nün (RKI) verilerine göre, Corona vaka sayılarının artmasında kısa süre önce yurtdışında tatil yapan ve ülkeye geri dönenlerin payı giderek artıyor. Konuyla ilgili bir rapora göre, kayıtlara geçen yeni vakaların yüzde 81’i bu gruptan olanlar. Virüsün kapıldığı ülkeler sıralamasında ise İspanya, Türkiye ve Hollanda başı çekiyor. Bu ülkeleri Hırvatistan ve Yunanistan takip ediyor.

Sağlık Bakanı Jens Spahn yaz tatili başlamadan yaptığı bir açıklamada, geçen sene yaz mevsiminde ülkedeki yeni Corona virüsü vakalarının yaklaşık yüzde 50’sine Türkiye ve Balkan ülkelerine tatile gidenlerin sebep olduğunu öne sürerek, bu yıl tedbir alarak, aynı durumun yaşanmasını engelleyeceğini duyurmuştu. Berlin’de yapılan analizlerde, özellikle Türkiye’de artan vaka sayılarının Alman hükümetinde tedirginliğe neden olduğu ve Türkiye’nin “yüksek vaka bölgesi” ilan edilebileceği tahminleri dile getiriliyor. Hükümetin bu olası kararı, zorunlu olmayan seyahatlar dışında, Türkiye’ye gidilmemesini tavsiye anlamına geliyor. Ayrıca Almanya’ya dönenlerin 10 gün karantinada kalmaları gerekiyor. Almanya, bu hafta başında İspanya ve Hollanda’yı “yüksek vaka bölgesi” ilan etmişti.

Haber: Cem Dalaman / VOA 

[TÜHA Haber Ajansı, 31 Temmuz 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.