enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:47 Yazar Yavuz DONAT yazdı: Atatürk’ün basın toplantısı…16 Ocak…
20:47 Tugay: Uğur Mumcu’nın ışığı yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor
20:05 Aydın Şehir Hastanesi hizmete açıldı
19:47 Uğur Mumcu ölümünün 33. yılında anıldı
07:44 Kitap: Avcı Kekliği ‘Evveli Aşk, Ahiri Aşk Vesselam’
07:42 ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci: “Uzun süredir yapılan yatırımlar 2026’da devreye girmeye başlayacak”
06:27 ASELSAN tarafından üretilen Hava Trafik Kontrol Radar Sistemi HTRS 100, Şam’da uçuş güvenliğini sağlayacak
06:07 İzmit Körfezi’nin geleceği “Dijital İkiz Projesi” ile şekillenecek; Türkiye ve Marmara için örnek model
00:25 Yapay Yağış ve Yağış Artırma Çalışmaları
00:05 CHP’li Meclis Üyesi İstifa Etti, AK Parti’ye Katıldı
21:46 ABD merkezli İran İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı (HRANA), “İran’daki eylemlerde ölenlerin sayısı 5 bin 2’ye yükseldi”
21:24 Meteorolojiye göre İzmir’de yağış alarmı sürüyor
16:48 Türk Kızılay’ın Gazze’ye gönderilmek üzere hazırladığı, 20. “İyilik Gemisi”, Mersin’den yola çıktı…
15:23 Televizyonun görsel dili TRT Akademi’de şekilleniyor
14:49 Hafta sonu ülke genelinde hava nasıl olacak?
14:21 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “bilirkişilik başvuru süresini 16 Şubat’a kadar uzattık”
14:06 Türkiye’nin Stratejik Ekseni ve İstikbal Programı için Düşünceler…
13:20 İnsanlar arasındaki iletişimin özü sevgi ve saygıya dayanmaktadır.
00:32 Hollanda’da kur’an yakmaya yargıçlar bile “Mübah” diyor…
00:19 Rusya’da Türk dizileri paniği!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya sömürge döneminde Afrika’dan aldığı eserleri iade edecek

Almanya sömürge döneminde Afrika’dan aldığı eserleri iade edecek
A+
A-

BERLİN – TÜHA HABER / Almanya, sömürge dönemlerinde Kamerun, Namibya ve Tanzanya’dan alınan paha biçilmez eserlerin kalıcı olarak iade edileceğini duyurdu.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA) Avrupa Temsilciliğin ‘Al Jazeera’ kaynaklı haberine göre, Almanya’nın başkenti Berlin’deki birçok müzeyi yöneten Prusya Kültürel Miras Vakfı, eserlerin Namibya, Tanzanya ve Kamerun’a iadesi konusunda müzakerelere başladığını açıkladı.

Vakıf, iade edilecek eserler arasında, kuzeybatı Kamerun’daki Nso’ halkı için büyük manevi öneme sahip olan ana tanrıça Ngonnso’nun bir heykelinin de bulunduğunu duyurdu.

Bir Alman subayınca Nso’dan zorla alınan heykel, 1903’ten bu yana Berlin Etnoloji Müzesi’nde tutuluyor.

Kurul ayrıca mücevher, alet ve moda ürünleri de dahil olmak üzere 23 eserin kalıcı olarak Namibya’ya iadesini onayladı. 1884’ten 1919’a kadar olan sömürge döneminde çalınan objeler, geçen ay araştırma  amacıyla Namibya’ya gönderilmişti.

Vakfın başkanının, Almanya’nın Maji Maji İsyanı sırasında Tanzanya’dan yağmaladığı objelerin iadesiyle ilgili de yetkilendirildiği duyuruldu.

[TÜHA Haber Ajansı, 29 Haziran 2022]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.