enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:53 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran, Irak, Suudi Arabistan, Katar, Suriye, Mısır ve Endonezya dışişleri bakanları ile telefon görüşmeleri yaptı.
09:29 Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, İncirlik Hava Üssü’nden “canlı yayın” yapılmasıyla ilgili resen soruşturma başlatıldı
07:07 Ege Üniversitesi’den,“34. Yılında Her Yönü ile Hocalı ve Azerbaycan-Ermenistan İlişkileri”
06:44 ManpowerGroup: Zorunlu ofise dönüş, kadınların işten ayrılma olasılığını erkeklere kıyasla 3 kat artırıyor
06:25 DMM’den “sınırda kaçak geçiş” iddialarına yalanlama
06:00 ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın , “Güçlü bir katılım bankacılığını çok önemsiyoruz”
04:16 Rusya Yeni Türkiye Büyükelçisini Atadı “Sergey Verşinin”: Jeopolitik Portre Analizi
03:18 EÜ’de Ramazan Huzuru: İftar sofrası tasavvuf musikisi ile taçlandı
02:09 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Ülkemizin geleceğinde benzer acıları üretecek hiçbir müdahale zemini, hiçbir vesayet odağı kalmamıştır.”
01:09 Demokrasiye vurulan darbe: 28 Şubat
14:58 ABD ve İsrail İran’a saldırı başlattı: Körfez’de tansiyon yükseliyor
14:18 Bolu Belediyesi’ne operasyon: Tanju Özcan ve 12 kişi gözaltına alındı
13:44 ABD – İsrail’in kardeş İran’a saldırısı öncesi çıkan haberler…
12:19 İran, İsrail’e misilleme saldırısı başlattı
11:00 ABD ve İsrail, İran’a saldırı başlattı
00:07 Avrupa Haberleri / Litvanya Başbakanı’ndan Orban’a: ‘Ukrayna’yı suçlamak saçmalık’
00:06 Türkmenistan Lojistikte Vites Yükseltiyor
00:06 Çok kutuplu uluslararası sistem bağlamında Türk Dış Politikası’nda Güvenlik Anlayışının Dönüşümü
00:06 Türkiye ham çelikte, üretimini artırarak pozitif ayrışan ülkeler arasında yerini aldı…
00:05 Türkiye’de her 10 yetişkinden yaklaşık yedisi obez veya fazla kilolu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya Salgın Önlemlerini Uzatıyor

Almanya Salgın Önlemlerini Uzatıyor
25.11.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya’da 2 Kasım‘da uygulamaya giren yeni Corona virüsü salgını önlemleri henüz hedeflenen başarıya ulaşmış değil. Başbakan Angela Merkel, bir hafta içinde vaka sayısının 100 bin kişide 50’nin altına inmesini hedef olarak tanımlamış, bu sayıya ulaşıncaya kadar alınan önlemlerin devam edeceğini, hatta gerekirse sıkılaştırılacağını açıklamıştı. Ancak pandemiyle mücadelede asıl sorumluluğu elinde tutan eyaletlerin başbakanları birçok noktada önlemlerin artırılması talebine karşı çıktı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel
Almanya Başbakanı Angela Merkel

Nitekim geçen hafta başında Merkel’le biraraya gelen eyaletlerin temsilcileri, kısıtlamalara Merkel’in arzuladığı gibi yeni ek uygulamaların gelmesini engelledi. Yarın yapılacak, Merkel’in ve eyalet başbakanlarının katılacağı yeni Corona virüsü salgını zirvesi öncesinde ise eyaletler, tedbirler hakkında kendi taslaklarını hazırladı. Buna göre, 2 Kasım’dan bu yana geçerli olan kısmi karantina önlemleri en az 20 Aralık’a kadar uzatılacak. Başta restoranlar olmak üzere gastronomi alanındaki işletmeler ve oteller, bu tarihe kadar kapalı kalırken eğlence amaçlı etkinlikler de önümüzdeki haftalarda yasak olacak. Bu önlemden tiyatro, opera, konserler, fuarlar, sinemalar ve oyun salonları gibi işletmelerin yanısıra, amatör spor yapan kulüpler de etkileniyor. Spor faaliyetlerinin yanı sıra yüzme havuzları, sauna, fitnes ve masaj salonları da kapalı kalacak.

Hıristiyan dünyasının en önemli bayramı olan Noel’de ise sosyal temas kısıtlamaları, insanların birbirlerini ziyaretlerini sağlamak amacıyla geçici olarak yumuşatılacak.

20 Aralık’tan 1 Ocak’a kadar aileler, kendi aile fertlerinden ve başka ailelerden 10 kişiyle biraraya gelebilecek. İşyerlerinin, 21 Aralık – 3 Ocak arası evden çalışma kararı almasına mali destek sağlanacak.

Okullar Noel Bayramı tatiline 23 Aralık yerine, 19 Aralık’ta başlayarak erken girecek. Bu arada önümüzdeki haftalarda maske mecburiyeti genişletilerek dükkânların önünde, otoparklarda ve kalabalık yerlerde, açık havada da maske takılması zorunlu olacak. Dini cemaatlerle görüşülerek Noel öncesi kalabalık ibadetlerden kaçınmaları istenecek.

Merkel’in, bu önerilere onay vermesi beklenirken otellerin, Noel ve Yılbaşı için açılıp açılmayacağı, yarınki toplantıda belli olacak.

Bu arada Almanya’da Corona virüsü enfekte sayısı toplam 942 bin 687 kişiyle 1 milyon sınırına yaklaştı. Son 24 saat içinde salgına yakalananların sayısı 13 bin 554 olarak tespit edildi.

Öte yandan Almanya Federal İstatistik Ofisi, Alman ekonomisinin, yılın üçüncü çeyreğinde tahmin edilenden daha hızlı toparlandığını bildirdi. Buna göre, Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH), bu yılın Temmuz-Eylül ayları arasında bir önceki üç aya kıyasla yüzde 8,5 arttı. Ekonomistler yılın son çeyreğinde kısıtlamalar nedeniyle Alman ekonomisinin yeniden gerileyeceğini tahmin ediyor.

Alman hükümetine ekonomik danışmanlık yapan Ekonomi Bilirkişi Kurulu, salgın nedeniyle Almanya’nın, GSYH’nin bu yıl yüzde 5,1 daralmasını ve 2021’de ise yüzde 3,7 genişlemesini bekliyor.

Haber: Cem Dalaman / VOA 

[TÜHA Haber Ajansı, 25 Kasım 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.