enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi’nde “İnsanlık İçin Güçlü Türkiye” programına katıldı…
00:59 Türkiye-Macaristan arasında Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin 7’nci toplantısı…
00:47 Fransa’nın Afrika’daki son müttefiklerinden Benin’de neler oluyor?
00:44 Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’nde 78 kişinin hayatını kaybettiği davayla ilgili gerekçeli karar…
00:28 Emine Erdoğan, “2026 Uluslararası Sıfır Atık ve Sürdürülebilirlik Yarışması”na ilişkin paylaşımda bulundu.
00:26 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Oscar ödüllü “No Other Land(Başka Toprak Yok)” filminin yönetmeni Basel Adra’yı kabul etti…
00:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Suriye Hürriyet Günü mesajı…
00:19 2026 Yılı Türkiye İçin Diplomasi Yılı mı Olacak?
00:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ortak üretimi öngören projeleri değerlendiriyoruz”…
00:10 Kahraman şehit polisimiz Albayrak için İstanbul’da tören düzenlendi…
23:28 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda hazırlanan 3’üncü bütçe”
09:23 Türkiye dünya tarihinde hibrit yörünge motoru uzayda ateşleyen ilk ülke oldu
00:57 Konferans | Bir Yılın Ardından Suriye: Toparlanma ve Yeniden İnşa: SETA Ankara | 10 Aralık 2025
00:56 ABD’nin Kıbrıs Planı…
00:51 Türkiye Büyük Millet Meclisi, bu hafta da yoğun mesaisine devam edecek. Bütçe paratonu başlıyor…
00:50 Monaco-Galatasaray maçı TRT 1’den naklen yayınlanacak
00:44 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı-4 – CHP Yönetimi’ne geçmişten kalan biricik miras: Atatürk Maskesi
00:43 Fransız generaller savaş kışkıtıcılığı yapıyor!…
00:40 ABD–Venezuela Gerilimi: Bölgesel Güç Mücadelesi ve Latin Amerika’nın Kırılgan Dengesi 
00:38 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya Sağlık Bakanı’ndan memleket ziyareti yapanlara uyarı

Almanya Sağlık Bakanı’ndan memleket ziyareti yapanlara uyarı
24.12.2020
A+
A-

UHA HABER / Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn Noel ve yılbaşı tatilinde Türkiye ve Doğu Avrupa ülkelerine gidenleri uyardı. Spahn geri dönüşlerin yeni bir dalgaya yol açmaması gerektiğini söyledi. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa / EC, HS)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn Noel ve yılbaşı tatilinde Türkiye ve Doğu Avrupa ülkelerine gidenleri uyardı. Spahn, “Tüm bu olan bitenden sonra gördüğüm Doğu Avrupa, Balkanlar ve Türkiye’ye hâlâ çok sayıda memleket ve akraba ziyaretlerinin gerçekleşiyor olması” dedi.

RTL/ntv televizyonuna mülakat veren Spahn, dönüşlerin pandemide yeni bir dalgaya yol açmamasına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Spahn “O nedenle mesela Bavyera eyaletinde bugün net bir biçimde test yaptırma yükümlülüğünün hayata geçirileceğinin söylenmesine müteşekkirim” dedi.

Bavyera eyaleti, Çarşamba günü aldığı kararda risk bölgelerinden eyalete gelen tüm kişilere korona testi yaptırma yükümlülüğü getirdi.

Günlük ölüm sayısında yeni zirve

Öte yandan Almanya’da koronavirüse bağlı günlük ölüm sayısında ise yeni bir zirveye ulaşıldı. Robert Koch Enstitüsü’nün dün sabah verdiği sayılara göre bir gün içinde koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 962 olarak kayıtlara geçti. RKI günlük vaka sayısını ise 24 bin 740 olarak açıkladı.

Almanya’da geçen hafta Çarşamba günü 952 ile en yüksek ölüm sayısı ifade edilmiş, en yüksek vaka sayısı ise 33 bin 777 ile Cuma günü açıklanmıştı.

Vaka oranında Saksonya birinci

Almanya’da 100 bin kişi başına vaka oranında Saksonya eyaleti başı çekiyor. Yedi günlük sayılara bakıldığında 100 bin kişi başına 414,1 vakanın görüldüğü Saksonya’da bu oran genel ortalamanın yaklaşık iki katı. 100 bin kişide 319,6 vaka kaydedilen Thüringen ikinci sırada gelirken en düşük oran 100 bin kişide 96,3 vaka ile Mecklenburg-Vorpommern’de.

Almanya’da Sars-Cov-2 virüsünden hayatını kaybedenlerin sayısı toplamda böylece 27 bin 968’e yükselirken pandemi boyunca görülen toplam vaka sayısı da 1 milyon 554 bin 920’ye çıktı. Toplamda yaklaşık 1 milyon 160 bin 100 kişinin ise iyileştiği açıklandı.

[TÜHA Haber Ajansı, 24 Aralık 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.