enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:54 Binlerce Alıcı, Bebek ve Çocuk Ürünleri İçin İstanbul’a Gelecek
10:54 Ömer Çelik, “Karanlık siyasetlerin takip edildiğini görüyoruz”
10:09 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan temassız kartlarda şifresiz işlem limiti artırıldı
00:47 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 kasım ayına ilişkin dış ticaret endekslerini açıkladı.
00:42 Bakan Göktaş, “Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Koordinasyon Kurulu 2. Toplantısı”nda konuştu
00:40 Devlet Bahçeli: ABD Başkanı’nın savunduğu küresel çeteleşmedir
00:37 Ticaret Bakanlığı tüm gümrük işlemlerinde dijitalleşme ve şeffaflık konularında yeni adım attı…
00:36 Hong Kong’da bulunan Sultan Boztepe, Türk Öğrenci Birliğinin kurulmasına öncülük etti…
00:36 Türkiye, Mısır ve Katar’dan Gazze açıklaması
00:28 Araştırma: Dişlerinizin durumu erken ölüm riskinin habercisi olabilir
00:15 Upcycle İstanbul’un İlham Verici Topluluk Buluşmaları “Salon’dayız” Etkinlikleriyle Başlıyor
00:10 Diyanet İşleri Başkanlığı fitre miktarını belirledi
00:05 Özel haber: Avrupa Parlamentosu Başkanı Metsola’dan ‘miadını doldurmuş’ İran rejimine karşı harekete geçme çağrısı
00:03 Miraç Kandili bugün idrak edilecek
18:01 İran’daki protestolar: ABD veya İsrail’le çatışma ihtimali ne kadar yakın?
09:22 Avrupa Birliği’nde Diplomatik Kariyerde Cinsiyet Eşitsizliği: Bir Özet ve Türkiye Persfektifi
00:58 Miraç Kandili perşembe günü idrak edilecek
00:58 Kocaeli’n simgesi Tarihi Saat Kulesi restore ediliyor…
00:55 İhracat verileri, Aralık 2025 ve geçen yılın tamamına ilişkin faaliyet illere göre ihracat veriler açıklandı…
00:53 Gazze Gölgesinde Üçlü İttifak: İsrail-Yunanistan Hattı ve Doğu Akdeniz’de Yeni Güç Arayışı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya ile Rusya arasında sivil havacılık krizi

Almanya ile Rusya arasında sivil havacılık krizi
03.06.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Alman havayolu şirketi Lufthansa’nın Rusya’dan gerekli izinleri alamadığı için seferlerini iptal etmesinin ardından Almanya da Rus yolcu uçaklarının kendi hava sahasındaki uçuş izinlerini iptal etti. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa / ET,HS)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya ile Rusya arasında Çarşamba akşamı sivil havacılık krizi yaşandı. Alman havayolu şirketi Lufthansa’nın Haziran ayında yapmayı planladığı Rusya seferlerinin, ilgili Rus kurumu tarafından gerekli izinler verilmediği için iptal edilmesinin ardından, Almanya da Rus Aeroflot ve S7 havayolu şirketlerinin uçaklarının, Almanya hava sahasını kullanma ve Alman havaalanlarına iniş yapma iznini iptal etti.

Federal Havacılık Dairesi’nden yapılan açıklamada, Rus tarafının tavrını değiştirmediği sürece, söz konusu Rus uçaklarına Almanya’ya uçuş izni verilmeyeceği bildirildi.

Almanya Ulaştırma Bakanlığı’nın konuyla ilgili açıklamasında, Rusya’nın 2020 yılının Mart ayında koronavirüs salgını sebebiyle tek taraflı olarak çift taraflı anlaşmayı iptal ettiği, bu sebeple o tarihten bu yana karşılıklı uçuşların daha az sayıda ve bazı dönemlerde, karşılıklı anlaşmalara bağlı olarak aylık charter seferler halinde gerçekleştiği bildirildi.

Bakanlık açıklamasında, Almanya’nın Moskova Büyükelçiliği’nin Rus havacılık kurumları ile düzenli irtibat halinde olduğu ve Rus tarafının gerekli izinleri vermesi halinde Rus uçaklarına da Alman hava sahasının açılacağı ifade edildi.

Rusya’dan geri adım geldi

Yaşanan krizin ardından akşam saatlerinde Lufthansa’dan Alman haber ajansı dpa’ya yapılan açıklamada, şirekete bağlı uçakların Haziran ayı boyunca başkent Moskova ve St. Petersburg’a uçuş izni konusunda Rus makamları ile anlaşıldığı duyuruldu. Rus TASS ve Ria Novosti ajansları da Aeroflot ve S7 havayolu şirketlerine ait uçakların yeniden Almanya’ya sefer yapacağını aktardı.

Ancak Almanya Ulaştırma Bakanlığı henüz bu konu hakkına bir açıklamada bulunmadı.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.turkuazhaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 03 Haziran 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.