enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:08 Hollanda Türklerinin övgü kaynağı olan kuzey Hollanda Emniyet Müdürü: Hamit KARAKUŞ
10:54 Zorbalık üstüne zorbalık!
00:05 Hataylı çocuklara Karadeniz’de unutulmaz ara tatil deneyimi
00:05 40 Yıllık dostluğun yaratıcısı Türk kahvesi dünyanın dört bir yanında görücüye çıktı
00:04 Ahmet Efendi Mescidi, Kocaeli Büyükşehir’le hayat buldu
00:03 Şifa, Tat ve Bereket: Kuru Üzümün Türk Mutfağındaki Yolculuğu
00:02 Gazze’de Ateşkesten Sonra Derinleşen Sessizlik “Gazze’de Her Şey En Ağır Haliyle Devam Ediyor”
00:01 Türkiye ile mücadele eden herkes kaybeder…
00:00 AB Kapısı Letonya’dan Geçiyor: Oturum İzni Almanın Şartları Neler?
09:17 Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, (TCMB) ocak ayına ilişkin “Sektörel Enflasyon Beklentileri” verilerini değerlendirdi.
07:44 Dışişleri Bakanı Fidan, bugün Türkiye’yi ziyaret edecek Fransız mevkidaşıyla güncel uluslararası gelişmeleri görüşecek
07:25 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | Yusuf Kemal Tengirşenk
07:21 2026 Kültür Yolu rotası belli oldu: 26 şehirde kültür sanat şöleni yaşanacak
07:18 Kocaeli Kuzuyayla’da kar keyfi kış masalına dönüştü
07:02 Katil, soykırımcı İsrail yıktı, Kocaeli Büyükşehir Gazze’ye 2 bin kişilik çadır cami kurdu…
00:50 Çelik: PKK tüm uzantılarını feshetmeli
00:32 Türk savunma sanayisi, İnsansız hava araçlarında (İHA/SİHA) elde ettiği küresel başarıyı denizlere taşıdı
00:26 Türkiye’de Bölgesel Tehdit ve Savunma Sanayi Politikası
00:22 İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, gündeme dair açıklamalarda bulundu
00:17 Şark Fatihi ve Yetimlerin Babası: Kazım Karabekir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya Cumhurbaşkanı: Durum çok ciddi

Almanya Cumhurbaşkanı: Durum çok ciddi
15.12.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Çarşamba günkü kapanma öncesinde vatandaşları durumun ciddiyeti konusunda uyardı. Steinmeier, koronavirüs salgınının kontrolden çıkma riski bulunduğunu söyledi. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (AFP,rtr/BK,BÖ)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Almanya’da koronavirüs salgınının kontrolden çıkma riski bulunduğu uyarısı yaparak durumun çok ciddi olduğunu söyledi.

Hafta sonunda federal hükümet ve eyalet yönetimlerinin aldığı Çarşamba gününden itibaren kapanmaya gidilmesi kararına destek veren Steinmeier, “Bir haftada binlerce kişi öldü. Ek kısıtlamalara gitmeden olmayacak. Şimdiye kadarki çabalar sonuç vermedi. Daha kararlı adımlar atmak zorundayız… Çarşamba gününden itibaren gerek kamusal alanda gerekse özel hayatımızda Federal Cumhuriyet tarihindeki en güçlü kısıtlamalarla karşı karşıya olacağız” dedi.

24 Aralık’ta başlayan Noel’e işaret eden Steinmeier, “Kutlama sonradan telafi edilebilir. Arkadaşları ve akrabalarımızı hediyelerle daha sonra da sevindirebiliriz. Şu an önemli olan sağlığımızı korumak ve yaşam kurtarmak” ifadelerini kullandı. Tatil döneminde temasın en aza indirilmesinin önemine vurgu yapan Steinmeier, hızla artan yoğun bakım hasta sayısına işaret ederek salgının sağlık sistemini çökertecek boyutlara ulaşmasına izin verilemeyeceğini kaydetti.

Salgınla mücadelede vatandaşların oynadığı rolün önemine işaret eden Steinmeier, “Herkes kendisini ve çevresindekileri korumak için ek olarak ne yapabileceği sorusunu kendisine sormalı” dedi. Hedefin yeni vaka sayılarını olabildiğince hızlı bir şekilde düşürmek ve düşük seviyede tutmak olduğunu kaydeden Almanya Cumhurbaşkanı, “Önümüzdeki günler hepimiz için bir sınav” diye konuştu.

Steinmeier, Almanya’da ilk aşı izninin bu yıl içinde çıkacağı ve aşılamalara yılın başında başlanabileceği konusunda iyimser olduğunu da belirtti. Almanya’nın bu krizi atlatacağına inandığını vurgulayan Cumhurbaşkanı, “Bunu başarmak zorundayız. Başaracağız” dedi.

[TÜHA Haber Ajansı, 15 Aralık 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.