enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:41 İletişim Başkanı Duran, Suriye’deki terör saldırısını kınadı
06:34 TOKİ Sosyal Konut Projesi’ne Diyanet’ten “Caiz” Fetvası: Vatandaşın Şüphesi Giderildi!
05:50 MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü ile düzenlediği ortak operasyonda DEAŞ’lı teröristi Malatya’da yakaladı.
04:32 Bugün Cumhurbaşkanın katılımıyla 455 bininci konutun anahtarları hak sahibi vatandaşlara verilecek…
03:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Muhalefet, Avrupalı Türkleri hedef almaktan utanmıyor”
03:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Müslümanlar olarak Filistin’de, Lübnan’da, Sudan’da ve dünyanın birçok yerinde kardeşlerimiz sancılı günler yaşıyoruz”
02:19 Hakeme Şiddet Skandalı, Yönetim ve Eğitimdeki Çürümüşlüğün Aynası…
02:02 İsrail–Yunanistan–GKRY arasında giderek kurumsallaşan üçlü işbirliği
01:03 Yüzyılın Konut Projesi’nde ilk kura Adıyaman’daki konutlar için çekilecek…
00:34 MİT’ten siber casusluk operasyonu: 4 şüpheli gözaltına alındı
10:40 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Azerbaycan Başbakanı Esedov tarafından kabul edildi
00:56 TÜBİSAD, Türkiye’nin Dijitalleşme Karnesini Açıkladı
00:47 Türkiye-Yunanistan Siyasi Diyaloğu ve Muhtemel Senaryolar
00:45 Siber Güvenlik Başkanlığı’nın teşkilat yapısındaki değişiklik Resmi Gazete’de…
00:29 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Komisyonumuz tarihi bir görev icra etmektedir”
00:23 Asgari Ücretin Asıl Talihlileri: Esnaf Ağaları!
00:22 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Hz. Mevlana’yı vuslatının 752. yılında sema mukabelesinde andı
00:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistinlilerin kanı elinde olanların hadsizliği teneke tıngırtısı hükmündedir
00:03 Trump Neden Grönland Diyor? Haritalar, Grafikler ve Arktik’te Güvenliğin Yeniden Tanımı
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi ile görüştü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya bir seyahat kısıtlamasını daha kaldırdı

Almanya bir seyahat kısıtlamasını daha kaldırdı
10.08.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Koronavirüs nedeniyle zorunlu ayrılık yaşayan, evli olmayan çiftler için iyi haber geldi. AB ülkeleri dışında olan ve Almanya’da partneri bulunanlar, koşullar sağlandığında Almanya’ya seyahat edebilecek.

Alman Hükümeti, evli olmayan çiftlerde yabancı partnerin Almanya’ya seyahatine yönelik kısıtlamaları kaldırdı. Avrupa Birliği dışındaki ülkelerde bulunanlar pazartesi gününden itibaren partnerleriyle buluşmak üzere Almanya’ya gelebilecek.

Deutsche Welle Türkçe’de yer alan habere göre, Avrupa Birliği’nin koronavirüs tedbirleri kapsamında getirdiği seyahat kısıtlamaları çerçevesinde, partnerlerden birinin AB dışında olduğu ilişkilerde aylardır zorunlu ayrılık yaşanıyordu. Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer bugün seyahat kısıtlamalarının evli olmayan partnerler için kaldırıldığını açıkladı. Seehofer açıklamasında Avrupa Birliği Komisyonu’nun konuyla ilgili aldığı karara dikkat çekti.

AB Komisyonu’nun kararı

AB Komisyonu aldığı kararda üye ülkelerden seyahat kısıtlamalarını partnerler için gevşetmelerini istedi. Alınan kararda AB vatandaşlarının ya da AB içinde oturma izni olanların AB dışında ikamet eden partnerlerinin gelebilmesine izin verilmesi istendi. Komisyonun bu kararına sosyal medyada “Aşk, turizm değildir” sloganıyla başlatılan kampanya neden oldu.

Uzun süreli ilişkinin belgelenmesi şart

Almanya’ya seyahat etmek isteyen partnerlerin vize alabilmesi bazı koşullar dahilinde mümkün olabilecek. Uzun süreli bir birlikteliğin ve daha önce en az bir kere Almanya’da görüşmüş olmanın yetkili makamlara belgelerle ispatlanması şart. İlişkinin ispatı için yurt dışında önceden beraber aynı evde ikamet etmiş olunduğuna dair belgeler sunmak mümkün. Almanya’da ikamet eden tarafın yolladığı davetiye, ilişkinin varlığını belirten ortak bir deklarasyon, daha önce birlikte seyahatleri ya da buluşmaları gösteren pasaport pullarının, seyahat dokümanlarının ve uçak biletlerinin sunulması da seyahat iznini almak açısından önem taşıyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 10 Ağustos 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.