enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:48 “İran’a özgürlük” söyleminin ardındaki enerji ve güç denklemi
00:43 Akrotiri üssüne yönelik saldırı karşısında AB tutumu: Egemen İngiliz toprakları ve üye devlet dayanışmasının sınırları
00:25 Kanada’nın Küba’ya 8 Milyon Dolarlık Acil Yardımı
00:01 (ABTTF) Başkanlık Kurulu’dan, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ mesajı
21:56 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM) açıklama
21:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadına şiddet insanlığa ihanettir
00:35 Bakan Gürlek: Cezasızlık algısının kırılması için adımlar atacağız
00:31 Ulusal Demografi Eylem Planı ile Batı Trakya’da ne yapılmak isteniyor?
00:25 “Rusya da NATO üslerini vursun”
00:14 Türk firmaları dev Moskova fuarında
00:01 İran-ABD-İsrail savaşı: Sahada ilk kez gördüklerimiz
10:01 Filistin Direnişinin Temel Taşı: “Filistin’de Kadın ve Anne Olmak” Konferansı Gerçekleştirildi.
09:30 Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kurucusu: Mehmet Emin Resulzade
00:30 CHP’li Kanko Derince Lisesi Tartışmasını Meclis’e Taşıdı: “Okullar Kentlerin Hafızasıdır”
00:01 Yunanistan Kültür Bakanlığı, Yanya’daki tarihi Aslan Paşa Camii’nin restorasyonunu üstleniyor
23:12 Hukuksuzluklar Ortasında Hürmüz Boğazı
22:50 Terörsüz Türkiye Süreci Hızlanacak
22:12 Terörsüz Türkiye Hedefinin Siyasal ve Toplumsal Yönleri
21:56 ABD ve İsrail’in Saldırıları İran’da Kürt Silahlı Grupları Harekete Geçirebilir mi?
21:45 ABD’de CNN’in bağımsız araştırma şirketi SSRS’nin anketine göre, kamuoyunun yüzde 54’ü, İran’a yönelik saldırıların ülkesi için daha büyük tehdit oluşturacağını düşünüyor.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya Anayasa Mahkemesinden iklim yasasına kısmi ret

Almanya Anayasa Mahkemesinden iklim yasasına kısmi ret
30.04.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Federal Anayasa Mahkemesi, İklim Koruma Yasası’nın 2031 yılından itibaren ağır bir yük getireceğini ifade ederek, yasanın kısmen Anayasa’ya aykırı olduğuna hükmetti.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (AFP / ET,HT)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya‘da Federal Anayasa Mahkemesi, 2019 yılında yürürlüğe giren İklim Koruma Yasası’nın kısmen Anayasa’ya aykırı olduğuna hükmetti. Aralarında aktivistlerin de olduğu çok sayıda gencin şikayeti üzerine söz konuyu yasayı inceleyen mahkeme, emisyonların 2031 yılından itibaren nasıl azaltılacağına dair yönergelerin yasada eksik olduğunu bildirdi. Kararı açıklayan mahkeme heyeti, yasa koyucunun, 2030’un ardından başlayacak süreçle ilgili olarak, emisyonların azaltılması hedefi ile ilgili daha detaylı bir düzenleme getirmesi gerektiğini duyurdu.

Yasadaki hükümler nedeniyle şikayetçilerin özgürlük haklarının zedelendiğini de ifade eden Anayasa Mahkemesi, bu hükümlerin emisyonların azaltılması ile ilgili olarak 2030 sonrasına “ağır ve geri çevrilemez bir yük” getirdiğini belirtti. İklim Koruma Yasası’nın bu haliyle, Paris İklim Anlaşması ile belirlenen, artan küresel ısınmanın hızını düşürmeye yönelik hedefleri tutturmak için, 2031’den itibaren daha acil ve kısa vadeli kararlar almayı gerektireceğini de ifade eden mahkeme, bu durumdan da, sera gazı emisyonları ile alakalı olan hayatın neredeyse her alanı etkileneceği için, tüm özgürlüklerin zarar görme potansiyeli taşıdığını bildirdi.

Federal Anayasa Mahkemesi, yasa koyucunun 2030 sonrasında gelecek ağır yükü azaltmak için, İklim Koruma Yasası’na önlemler ilave etmiş olması gerektiğini de vurgularken, diğer yandan söz konusu yasanın temel haklar ve bedensel sağlık hakkını ihlal etmediğini belirtti.

[TÜHA Haber Ajansı, 30 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.