enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:26 Petrolde Venezuela gerilimi: Arz endişesi fiyatları yükseltti
00:48 Trump’ın Ukrayna ’Barış’ Planı
00:42 Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bu haftada da gündem yoğun olacak…
00:42 Çok Maksatlı ve Bulanıklaştırılmış Açıklamalar
00:38 “Türkiye-Azerbaycan Jeostrateji” Sempozyumu!…
00:35 Ukrayna’da Zoraki Barış Ne Kadar Kalıcı Olur?
00:19 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tarihi değerlere sahip çıkarak kültür mirasını gelecek nesillere aktarıyor…
00:18 CHP Jön Türk, Meşrutiyet, Milli Mücadele Birikiminin Sahibi mi Hasmı mı?
00:09 KKTC’nde Kumsal Katliamı Nasıl Oldu?
00:07 Uluslararası Adalet Divanından Hukuki Tespit: İsrail Gazze’de İnsani Sorumluluklarını Ağır Biçimde İhlal Etti…
00:05 SDG/YPG’nin Entegrasyonu: Kojonktürel Zorluklar ve Yapısal Avantajlar…
00:04 Kocaeli Büyükşehir’den üst geçitlere buzlanma müdahalesi
20:31 Elektronik Müziğin Yeni İkilisi Mass Cust’tan Global Vizyonlu İlk Single: “Beginning”…
12:36 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş’tan mübarek üç aylar mesajı
00:57 Sadettin Saran hakkında adli kontrol kararı
00:52 AJet Yönetim Kurulu Başkanı Bolat: “THY ile daha fazla iş birliği için çalışma yapıyoruz”
00:44 KODA, bir yıl boyunca sahada üretti, denedi, paylaştı…
00:38 Uluslararası Sürdürülebilir Kalkınmada Kadın Derneği’nin (USKD) yeni hizmet binası hizmete girdi…
00:36 Kıbrıs’ta Rum barbarlığı: Kanlı Noel
00:35 İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ” Resmi Gazete’de yayımlandı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya 31 Ocak’a kadar kapalı

Almanya 31 Ocak’a kadar kapalı
06.01.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir araya gelen eyalet başbakanları yürürlükteki salgın önlemlerinin 31 Ocak’a kadar uzatılmasını kararlaştırdı. Sosyal temas da ciddi şekilde sınırlandırılıyor.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ile 16 eyaletin başbakanı bugün düzenledikleri toplantıda Aralık ortasından bu yana yürürlükte olan tam kapanma tedbirlerini ele aldı.

Toplantıda, 10 Ocak’a kadar geçerli olan salgın önlemlerinin 31 Ocak’a kadar uzatılması kararlaştırıldı. Önlemlerin uzatılması ile hastaneler üzerindeki yükün hafifletilmesi ve yüksek enfeksiyon sayılarının düşürülmesi amaçlanıyor.

Karar metnine göre, federal hükümet ile eyalet yönetimleri sosyal temasın ciddi ölçüde sınırlandırılması üzerinde de uzlaştı. Karar doğrultusunda, aynı evde yaşayanlar dışarıda sadece bir kişi ile buluşabilecek.

Ayrıca enfeksiyon sayılarının çok yüksek olduğu, 7 günlük yeni vaka değeri 100 bin kişi başına 200’ün üzerinde olan bölgelerde dolaşıma da sınırlama getirilecek. Yeni önlemlere göre, bu bölgelerde kişiler geçerli bir nedenleri olmadığı sürece sadece evlerinin 15 kilometre uzağına kadar gidebilecek.

Merkel, toplantı sonrası basın toplantısı düzenledi
Merkel, toplantı sonrası basın toplantısı düzenledi

“Bazı hastaneler sınıra dayandı”

Başbakan Merkel de toplantı sonrası alınan kararlarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, önlemlerin uzatılmasını koronavirüsün daha bulaşıcı olduğu ifade edilen yeni varyantı ile gerekçelendirdi. Varyantın enfeksiyon sayısını ve yoğun bakım servislerinin yükünü artırdığını söyleyen Merkel, bazı hastanelerin “sınıra dayandığını” ifade etti.

Özel buluşmaların hane dışından bir kişi ile sınırlandırılacağının altını çizen Merkel sözlerini “Mevcut aşıların günlük hayatımızın normalleşmesi için perspektif sunduğunu biliyoruz” şeklinde sürdürdü.

Merkel, 25 Ocak’ta eyalet başbakanlarıyla yeniden bir araya gelecek ve alınan önlemlerin sonuçlarını değerlendirecek. Şubat ayına ilişkin önlemler de bu toplantıda ele alınacak.

Almanya 16 Aralık’tan beri kapalı

Almanya’da koronavirüs vakalarının yüksek seyretmesi ve Covid-19’a bağlı ölü sayısının da yükselmesi nedeniyle 16 Aralık’ta temel ihtiyaçların karşılanmasını sağlayan marketler, eczaneler, bankalar, akaryakıt istasyonları gibi işletmeler dışındaki tüm dükkanların kapatılması kararlaştırılmıştı.

Okullar ve ana okulları kapatılmış, çalışanların evden çalışması tavsiye edilmiş ve sosyal temas da dışarıda en fazla beş kişi ile sınırlandırılmıştı.

[TÜHA Haber Ajansı, 06 Ocak 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.